Home | Αρχική | Χωρίς cobbles το Tour

Χωρίς cobbles το Tour

Aνακοινώθηκε η διαδρομή του Γύρου Γαλλίας 2016

Σε αντίθεση με τα τελευταία δύο χρόνια, η διαδρομή του 2016 ξεκινάει και τελειώνει στην περιοχή της Γαλλίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 2 Ιουλίου στο Mont-St-Michel, με φινάλε παραδοσιακά στην πόλη του φωτός στις 24 του ιδίου μηνός. Για τους λάτρεις των cobbles, δυστυχώς η διαδρομή δε θα περάσει από τους ιστορικούς λιθόστρωτους δρόμους του Roubaix.

Η φετινή διαδρομή, με την απουσία ατομικής ή ομαδικής χρονομέτρησης στο πρόλογο, δίνει περισσότερες ελπίδες σε καθαρόαιμους ανηφορίστες – όπως οι Γάλλοι Thibaut Pinot και Romain Bardet – για διάκριση στη γενική κατάταξη. Τα τρία πρώτα εταπ θα λάβουν μέρος στα βόρεια παράλια της Μάγχης και στη συνέχεια η διαδρομή θα μεταφερθεί νότια, περνώντας από τις πόλεις Anger, Limoges και Montauban – με αρκετά εταπ για τους σπρίντερς – στα Πυρηναία, πριν μπει για τα καλά στις Άλπεις.

Τα εταπ βουνών στην περιοχή των Πυρηναίων θα είναι σύντομα αλλά έντονα, με φινάλε στο Lac de Payolle και στη συνέχεια στην Ανδόρα στο Arcalis. Οι αναβάτες θα απολαύσουν επίσης την πρώτη μέρα ξεκούρασης στην Ανδόρα, πριν η διαδρομή του αγώνα κατέβει στη νότια Γαλλία και στο Μονπελιέ.

 

Το Mont Ventoux θα φιλοξενήσει και πάλι το πελοτόν στις 14 Ιουλίου, με τους Γαλλους να ελπίζουν να γιορτάσουν την Ημέρα της Βαστίλης με τη νίκη ενός δικού τους αθλητή. Η θρυλική ανάβαση, τελευταία φορά συμπεριλήφθηκε στο Tour de France το 2013, όταν ο Chris Froome είχε κερδίσει το εταπ – και το Tour – με εντυπωσιακή επίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα.

Μετα το Mont Ventoux, οι αναβάτες θα κληθούν να αναμετρηθούν σε ατομική χρονομέτρηση από τους αμπελώνες του Bourg-Saint-Andeol στο φαράγγι Ardeche. Η περιοχή φιλοξενεί το εταπ για να προωθήσει ένα νέο μουσείο ιστορίας, αλλά οι αθλητές δυστυχώς θα έχουν πολύ λίγο χρόνο για να το επισκεφθούν.

Η τρίτη εβδομάδα του Tour de France επισκέπτεται τις Άλπεις νωρίς, με φινάλε στο Villars-les-Dombes και την ανάβαση του Grand Colombier στο 14ο εταπ, πριν επισκεφθεί τη Βέρνη της Ελβετίας. Η επίσκεψη του Tour de France στη Βέρνη θα είναι μία γιορτή για την καριέρα του Fabian Cancellara στη γενέτειρα του. Το 16ο εταπ θα τερματίσει στη Βέρνη, με τους αναβάτες να απολαμβάνουν την δεύτερη μέρα ξεκούρασης στην ελβετική πόλη

Τα αποφασιστικά ανηφορικά εταπ, αρχίζουν με το 18ο με ένα νέο τερματισμό στην άκρη του φράγματος Emosson μετά την ανάβαση Gueulaz σε υψόμετρο 1960m, με εντυπωσιακή θέα στο Mont Blanc. Η απότομη ανάβαση συμπεριλήφθηκε το 2014 στο Criterium di Dauphine, με τον Contador να επιτίθεται στον Froome κοντά στην κορυφή και να παίρνει τη φανέλα του ηγέτη. Η ανακάλυψη ενός μυστικού τούνελ κάτω από την άλλη πλευρά του βουνού, επιτρέπει στην ASO να δημιουργήσει ένα χώρο εκκένωσης για τους αναβάτες και τα τροχόσπιτα και έτσι να επιτραπεί τερματισμός Tour de France.

Το κοσμοπολίτικο Mont-Blanc θα προσφέρει ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τα τελικά ανηφορικά εταπ, με τερματισμούς στο Megève, στο Saint-Gervais-Mont-Blanc και στο Morzine, πριν το τελικό εταπ από το Chantilly στο Παρίσι. Το 18ο εταπ ατομικής χρονομέτρησης, από το Sallanches στο Megeve – με κλίσεις που αγγίζουν το 11% – αναμένεται να είναι καθοριστικό για την κατάκτηση της γενικής. Το τελευταίο 21ο εταπ του Tour θα ξεκινήσει από το Chantilly για να τερματίσει πανηγυρικά στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Δείτε επίσης

Μήνας ποδηλάτου στο This is Athens City Festival

Ελάτε να πάμε για ποδήλατο στην Αθήνα, σε μια πόλη που, παρά την έλλειψη υποδομών, παραμένει φιλική και ευχάριστη στο ποδήλατο. Ακολουθώντας μικρούς, δευτερεύοντες δρόμους, μπαίνοντας σε πάρκα, ανακαλύπτουμε όμορφες γωνιές της αγαπημένης μας πόλης, φυσικά με ποδήλατο!

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest