Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Scicon Aeroscope: Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση
Scicon Aeroscope

Scicon Aeroscope: Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση

Scicon Aeroscope: Ο αδιαμφισβήτητος νικητής του Giro d’ Italia

Ο 106ος Γύρος Ιταλίας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και η ιταλική Scicon, επίλεξε την ημέρα ξεκούρασης, μετά το 15ο stage, την 22α Μαΐου για να παρουσιάσει – σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση – τα Scicon Aeroscope, ένα μοναδικό προϊόν που, αναμφίβολα είναι ο… νικητής του φετινού Giro.

 

Ας ξεκινήσουμε με μια ευχάριστη σύμπτωση: ο νικητής του 15ου stage του Giro, o Brandon McNulty της. UAE Team Emirates, τερμάτισε νικητής «φορώντας» το συγκεκριμένο μοντέλο, μια που η Scicon είναι χορηγός της ομάδας του!

Και τι φορούσε; Μα φυσικά το ολοκαίνουργιο Aeroscope, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου που όχι μόνο, όπως φαίνεται, σε βοηθάει να κερδίζεις ετάπ στον Γύρο Ιταλίας αλλά αποτελεί και ένα από τα πιο εξελιγμένα και εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου για την ποδηλασία σήμερα!

 

Βγαλμένο από το μέλλον!

Το Scicon Aeroscope, που παρουσιάζει σήμερα η ιταλική εταιρεία σε παγκόσμια πρώτη, φαίνεται να ξεπερνάει τα όρια της «προσαρμοστικότητας» προσφέροντας ακρίβεια και «εξατομίκευση» σε τέτοιο βαθμό που καθιστά ανεπανάληπτη την ίδια την εμπειρία της ποδηλασίας!

Είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με υψηλού επιπέδου αθλητές επαγγελματικών ομάδων World Tour και προσφέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρακτικά λύνουν κάθε πιθανό πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα ποδηλάτης με τα γυαλιά του σε ένα αγώνα.

 

Απόλυτη προσαρμοστικότητα με 4 καινοτομίες

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Aeroscope είναι οι ρυθμιζόμενοι στο μήκος βραχίονες, ένα χαρακτηριστικό που καλείται «Scala» και σας επιτρέπει να προσαρμόζετε το μήκος ανάλογα με τον τύπο του κράνος και φυσικά το σχήμα του κεφαλιού.
Στη συνέχεια έχουμε τον μηχανισμό «The Horizon Adapt» που πρακτικά αποτελεί μια ρυθμιζόμενη σε ύψος γέφυρα μύτης που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια το πεδίο οράσεώς σας.

Είτε προτιμάτε μια επιθετική χαμηλή θέση ή μια πιο χαλαρή κάθετη στάση, μπορεί να προσαρμοστεί κατά 5mm. Με το πάτημα ή το τράβηγμα της γέφυρας μύτης Horizon Adapt κάθε αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει τη θέση του φακού, εξαλείφοντας την αντανάκλαση και την άβολη αίσθηση που προκαλείται όταν τα γυαλιά δεν προσαρμόζουν με τον ιδανικό τρόπο!

Τρίτη καινοτομία είναι το VenteX, που βρίσκεται τοποθετημένο στο επάνω, κεντρικό σημείο του φακού και έξω από το οπτικό σας πεδίο. Δημιουργεί μία οπή εξαερισμού που εξαλείφει το θόλωμα στα γυαλιά. Επιπλέον, διευκολύνει στην εύκολη αλλαγή των οπτικών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 

Τέταρτη αλλά εξίσου σημαντική καινοτομία – καθώς τα γυαλιά είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για ποδηλασία – είναι η παντοσκοπική γωνία κλίσης του πλαισίου κατά 12° είναι διπλάσια από αυτήν των κανονικών γυαλιών.

Αυτή η προσθήκη προσφέρει στους ποδηλάτες την βέλτιστη γωνία φακού κατά τη χρήση κράνους, μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση και βελτιώνοντας την απόδοση.

 

Scicon Aeroscope

Απόλυτη προστασία

Τα Scicon Aeroscope χρησιμοποιούν φακούς SCN-PP UV400, που μπλοκάρουν όλες τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου έως και 400ΝΜ και φυσικά ακτίνες UVA και UVB.
Διαθέτουν υδροφοβική και ελαιοφοβική προστασία προκειμένου να απωθούν το νερό αλλά και οποιαδήποτε βρωμιά, προσφέροντας έτσι την απόλυτη όραση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, με βροχή ή λάσπη.

Scicon Aeroscope

Άνεση και εφαρμογή αλλά και οικολογική κατασκευή

Το χαρακτηριστικό «Flexfit» διασφαλίζει πολυκατευθυντική ρύθμιση του επιρρινίου κάτι που προσφέρει απόλυτη εφαρμογή, ανεξαρτήτως από το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του οστού της μύτης.
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε πως το πλαίσιο είναι bio-based, με υλικά που μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα και το καθιστούν φιλικό στο περιβάλλον!

 

Δοκιμασμένα στις πιο σκληρές συνθήκες

Όπως είπαμε ήδη, τα Scicon Aeroscope δεν είναι ακόμη ένα ζευγάρι αθλητικά γυαλιά ηλίου αλλά είναι είναι γυαλιά ηλίου ποδηλασίας, κατασκευασμένα αποκλειστικά για ποδηλασία!
Κι αυτό τα λέει όλα…

Έχουν εξελιχθεί με βάση τις ανάγκες αθλητών υψηλού επιπέδου, μέσα από έρευνα και τεχνολογία ετών, τόσο στο εργαστήριο όσο και στο πεδίο. Και οι αθλητές της UAE Team Emirates ήταν οι πρώτοι που ήταν επιφορτισμένοι με αυτό το δύσκολο έργο.
Δοκίμασαν για πρώτη φορά σε αγώνες τα γυαλιά φέτος, στο Milano – Sanremo. Οι δοκιμές συνεχίστηκαν και ο Tadej Pogacar τα φόρεσε σε δύο ακόμη αγώνες – ως πρωτότυπα ακόμα – στον Γύρο της Φλάνδρας και το Άμστελ Γκολντ.

Τα Scicon Aeroscope δοκιμάστηκαν επίσης στις… απάνθρωπες συνθήκες του Paris Roubaix προτού η εταιρεία – αλλά και οι αθλητές – κρίνουν πως ήταν έτοιμα για να δοθούν στο κοινό.
Και τώρα, στον 106ο Γύρο Ιταλίας, τα Scicon Aeroscope είναι πια έτοιμα για την παραγωγή, έχοντας αποδείξει πως είναι κατάλληλα για τις ανάγκες του Tadej Pogacar και της UAE Team Emirates. Άρα, κατάλληλα και για μας…

 

Τα ολοκαίνουργια Scicon Aeroscope σε συλλεκτική συσκευασία!

Η πρώτη επαφή…

Είχαμε την χαρά και την τιμή να είμαστε ανάμεσα στους πρώτους στην Ευρώπη που πήραν στα χέρια τους τα Scicon Aeroscope και η ποιότητα μπορούμε να σας βεβαιώσουμε πως είναι εντυπωσιακή!
Είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα γυαλιά ηλίου που κάποιος μπορεί να κάνει τη χάρη στον εαυτό του και να αποκτήσει!

Είναι ελαφριά, προσαρμόζονται απόλυτα σε κάθε σχήμα προσώπου, διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια για απόλυτη προστασία και το κοντράστ και η ευκρίνεια που παρέχουν είναι στ’ αλήθεια μοναδικά!

Μπορείτε να τα συγκρίνετε μόνο με τα καλύτερα γυαλιά που κυκλοφορούν εκεί έξω και πάλι, τα Scicon Aeroscope είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε, ανεξαρτήτως τιμής.

Αν θέλετε να προσέχετε τα μάτια σας… σαν τα μάτια σας, τότε τα Scicon Aeroscope μάλλον θα πρέπει να είναι η επιλογή σας!

Scicon Aeroscope

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου στην Ιταλία
 • ScalaTM – Βραχίονες που επεκτείνονται, μικραίνουν και λυγίζουν.
 • VenteXTM Κεντρικό Σύστημα Εξαερισμού Horizon AdaptTM System
 • 12° Panto Tilt Angle – Ειδικά για ποδηλασία
 • SCN-PPTM Lens Technology
 • UV400 Lens Protection
 • FlexiFit 2.0TM Nose pad
 • FlexifitTM Temple Tips
 • Προσωποποιημένη προσαρμογή (ύψος, μήκος & άνεση)
 • Bio-Based Frame
 • Σύστημα εναλλάξιμων φακών
 • Βάρος: 35 grams
 • Τέσσερα χρώματα πλαισίου: Black Gloss, White Gloss, Crystal Gloss και Anthracite Gloss
 • Δέκα επιλογές φακών: Multimirror Red, Multimirror Blue, Multimirror Bronze, Multimirror Silver, Photochromic Silver, Multimirror Green, Gradient Black, Green Trail, Pink, Clear
 • Προτεινόμενη λιανική: 220 €
 • Πληροφορίες: Scicon

 

 

Λίγα λόγια για την Scicon

Η Scicon ιδρύθηκε το 1980 κοντά στο Bassano del Grappa, την ποδηλατική «silicon valley» της Ιταλίας! Ξεκινώντας, είχε ένα ξεκάθαρο στόχο: να λύσει το πρόβλημα του πώς οι επαγγελματίες μετέφεραν τα ποδήλατά τους στους αγώνες ή τις προπονήσεις. Και τον πέτυχε αφού ανάμεσα στους «πελάτες» της ήταν ονόματα όπως οι Moser, Cipollini, Pantani, Indurain, Bettini, Boonen και πιο πρόσφατα οι Froome, Contador, Nibali, Sagan και Pogačar.

Aπό το 2019, η Scicon μπήκε στον χώρο των οπτικών και παρουσίασε μια γκάμα από ποδηλατικά γυαλιά ηλίου που έκαναν αμέσως αίσθηση. Με τα γυαλιά της αθλητές έχουν κερδίσει τον Γύρο Γαλλίας το 2020 και 2021, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πάνω από 500 αγώνες World Tour.

Σήμερα, πέντε διαφορετικές ομάδες World Tour χρησιμοποιούν προϊόντα της – UAE Team Emirates, NTT Pro Cycling, Israel Cycling Academy, Team ASTANA και Team Bike Exchange Jayco.

Δείτε επίσης

Ο Paolo Bettini επιστρέφει στην Αθήνα, 20 χρόνια μετά

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ο Paolo Bettini, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην ποδηλασία ...

O Remco Evenepoel κερδίζει το χρονόμετρο και μειώνει τη διαφορά!

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο χρονόμετρο, Remco Evenepoel, ήταν κατά 12’’ πιο γρήγορος από τον εξαιρετικά ...

Wilier Filante SLR CVNDSH

Wilier Filante SLR CVNDSH: Με αυτό το ποδήλατο έσπασε το ρεκόρ ο Mark Cavendish:

Ποδήλατο για πρωταθλητές O Mark Cavendish σπάει το ρεκόρ του Eddy Merck πάνω σε ένα ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest