Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | E-BIKES | Nilox X7 Plus: Ένα προσιτό e-Bike

Nilox X7 Plus: Ένα προσιτό e-Bike

Γενικής χρησιμότητας και αστικού προσανατολισμού!

 

Ας ξεκινήσουμε με κάποια δεδομένα: πρώτον, ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση αποτελεί από μόνο του την αφορμή αλλά και την προϋπόθεση για να κάνει κάποιος περισσότερο ποδήλατο.
Δεύτερον, ένα μεγάλο μέρος του κοινού των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι κοινό που δεν θα αγόραζε καν ποδήλατο αν δεν ήταν ηλεκτρικό.

Γιατί κάνουμε αυτή την εισαγωγή; Μα για να εξηγήσουμε γιατί το Nilox X7 Plus αποτέλεσε για μας μια ευχάριστη έκπληξη καθώς θα επιτρέψει σε όποιον το βάλει στη ζωή του να κάνει περισσότερο ποδήλατο!

Με την πρώτη ματιά…

Πρόκειται για ένα ποδήλατο κατηγορίας Trekking on road – κατά τη γνώμη μας κατάλληλο κυρίως για χρήση στην πόλη ή σε εξαιρετικά βατούς χωματόδρομους. Διαθέτει τροχούς 27.5” με ελαστικά 2.10, που, για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αποτελεί την ιδανική επιλογή προκειμένου να συνδυάζει κάποιος την επιθυμητή ευελιξία με την απορρόφηση των κακοτεχνιών των ελληνικών δρόμων.

Διαθέτει φτερά εμπρός πίσω, σχάρα και δισκόφρενα εμπρός πίσω. Επίσης ανάρτηση, βαρέως τύπου σταντ που προκαλεί ασφάλεια κι ένα όμορφο πλαίσιο αλουμινίου με κεκλιμένο οριζόντιο σωλήνα, που παραπέμπει σε ακριβότερα μοντέλα.

Είναι αρκετά «μεγάλο» στην αίσθηση – κάτι που θα αποθαρρύνει αναβάτες κάτω του 1.70 – αλλά θα ενθουσιάσει όλους τους υπόλοιπους με τον εντυπωσιακό του όγκο.
Το βάρος του είναι περίπου 24 κιλά, που κρίνεται απολύτως αποδεκτό για τη συγκεκριμένη κατηγορία και τον εξοπλισμό.

 

Nilox X7 Plus e-Bike

Ο κινητήρας

Καρδιά του Nilox X7 Plus αποτελεί το μοτέρ Brushless 36V των 250W με ροπή που φτάνει τα 34Nm. Παρέχει 5 επίπεδα υποβοήθησης, με αρκετή δύναμη από το πρώτο κιόλας επίπεδο.
Η αίσθηση του μοτέρ είναι εντυπωσιακή, με άμεση απόκριση στο πετάλι και άφθονη ισχύ. Σκαρφαλώνει άνετα σε ανηφορικούς δρόμους και διατηρεί αρκετά υψηλή μέση ωριαία.

Η αυτονομία του ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα, κάτω από κανονικές συνθήκες χρήσης, που κρίνεται απολύτως ικανοποιητική καθώς δεν θα προβληματίσει ούτε στις καθημερινές μετακινήσεις, ούτε σε μικρές εκδρομές.

Η μπαταρία είναι φυσικά αποσπώμενη, με όμορφο design, λιθίου 36V 13AH 486Wh.

Το επίπεδο υποβοήθησης, την ταχύτητα, την απόσταση, την κατάσταση της μπαταρίας και αρκετά ακόμη μπορείτε να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή από την ευκρινή οθόνη LCD που διαθέτει.

 

Nilox X7 Plus e-Bike

Τα περιφερειακά

Το Nilox X7 Plus διαθέτει, σε επίπεδο περιφερειακών, ό,τι θα περίμενε κάποιος σε μια εισαγωγική κατηγορία τιμής: ταχύτητες Shimano εισαγωγικής επίσης κατηγορίας, μηχανικά δισκόφρενα TEKTRO – τα οποία όμως είναι αποτελεσματικά και δεν πρόκειται να προβληματίσουν και απλά – αλλά επίσης αποτελεσματικά – χειριστήρια, σχεδόν διασκεδαστικά στην απλότητά τους, που λειτουργούν θαυμάσια!
Άνετα είναι επίσης και τα πετάλια – αρκετά φαρδιά για να παραμένουν χρηστικά με οποιοδήποτε τύπο παπουτσιών, χωρίς να χαλάνε τις σόλες ή να προβληματίζουν.

Άνετη και η σέλα, ίσως εντυπωσιακά άνετη στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.
Τα φτερά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να προστατεύουν απολύτως από το βρεγμένο οδόστρωμα αλλά είχαν κάποιους ενοχλητικούς θορύβους στις ανωμαλίες του οδοστρώματος ή στο πλακόστρωτο του πεζόδρομου της Ερμού προς την Πειραιώς, που όμως θεωρούμε πως είναι θέμα μιας απλής ρύθμισης για να διορθωθεί.

Χρήσιμη και η πίσω σχάρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη μεταφορά μικροαντικειμένων όσο και για την τοποθέτηση δύο τσαντών πίσω που θα μετατρέψουν αυτόματα το ποδήλατο σε πιο εκδρομικό!

Τα φώτα απολύτως ικανοποιητικά, ενεργοποιούνται από την οθόνη πολλαπλών λειτουργιών και το μπροστινό ρυθμίζεται εύκολα ως προς το ύψος.
Συνολικά, σε επίπεδο περιφερειακών, μια τίμια και ολοκληρωμένη πρόταση που δεν εντυπωσιάζει σε κανέναν τομέα αλλά δεν προβληματίζει πουθενά ούτε νιώθεις πως… κάτι σου λείπει.

Η θέση οδήγησης

Η θέση οδήγησης δεν ήταν από τα αγαπημένα μας σημεία του ποδηλάτου. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να καλύπτει αρκετές επιλογές – για ένα μεγάλο εύρος υποψήφιων αναβατών – αλλά αν είσαι από 1.68 έως 1.75, θα αναζητήσεις τρόπους να την βελτιώσεις, ίσως με έναν ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος λαιμό.

Δεν είναι ακριβώς «μειονέκτημα», μια που εξαρτάται από το ύψος του αναβάτη αλλά στο «μέσο» ύψος θα προβληματίσει λίγο. Πάντως, ο αρκετά κεκλιμένος οριζόντιος σωλήνας διευκολύνει και τους μεσαίου προς χαμηλού ύψους αναβάτες.

Συνολικά θα την θέλαμε περισσότερο «όρθια» γιατί, ενώ ταιριάζει με το στυλ του ποδηλάτου που οπτικά είναι Trekking, δεν ταιριάζει με την χρήση για την οποία προορίζεται η οποία είναι κυρίως η μετακίνηση και η αναψυχή. Αυτό όμως είναι καθαρά προσωπικό…

 

Nilox X7 Plus e-Bike

Στο δρόμο

Στο δρόμο, στην καθημερινή χρήση, το Nilox X7 Plus είναι ένα e-Bike που εντυπωσιάζει ευχάριστα.
Στις πρώτες βόλτες συνηθίζουμε πάντα να μην επηρεαζόμαστε από την τιμή, πρακτικά δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσο ακριβό ή οικονομικό είναι το ποδήλατο. Γιατί τελικά, αυτό που ενδιαφέρει είναι αν πηγαίνει καλά στο δρόμο.
Και το Nilox X7 Plus πηγαίνει καλά – ανεξαρτήτως τιμής. Κινείται άνετα στην πόλη, στρίβει εύκολα, φρενάρει αποτελεσματικά και ο κινητήρας του είναι αρκετά ισχυρός ώστε να σε κάνει να χαμογελάς με τον τρόπο που ξεκινάει από στάση – ακόμα και στο πρώτο επίπεδο υποβοήθησης.

Μάλιστα, διατηρεί αυτή την ισχύ έως και τα 25 χιλιόμετρα που κόβεται η υποβοήθηση (όπως σε όλα τα ηλεκτρικά).
Δεν σε… προκαλεί να ανακαλύψεις κακοτράχαλα, χωμάτινα μονοπάτια – και δεν είναι αυτός ο προορισμός του – αλλά δεν θα πει όχι για μια απλή βόλτα σε χωματόδρομο. Εξάλλου γι’ αυτό είναι φτιαγμένο – για αστική μετακίνηση και βόλτες.

Είναι προφανές πως είναι φτιαγμένο για να κινείται κυρίως με την ηλεκτρική υποβοήθηση – πράγμα που θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό, διότι δεν έχει νόημα να οδηγείς ένα ηλεκτρικό ποδήλατο χωρίς υποβοήθηση – δεν γυμνάζεσαι περισσότερο, απλώς ταλαιπωρείσαι. Και είναι αυτό εμφανές και από την επιλογή των γραναζιών του διότι, πάνω από τα 28 χιλιόμετρα την ώρα – και με την υποβοήθηση, προφανώς, απενεργοποιημένη, σε κατηφορικούς δρόμους, είναι σχεδόν δύσκολο να ποδηλατήσεις καθώς ο συνδυασμός μπροστινού δίσκου και πίσω γραναζιού είναι τέτοιος ώστε τα πόδια γυρνάνε σχεδόν ελεύθερα.

Όμως είπαμε ήδη όμως, το Nilox X7 Plus είναι ένα αποτελεσματικό ποδήλατο πόλης, σύντροφος για καθημερινές μετακινήσεις και κοντινές εξορμήσεις. Κι εδώ, τα καταφέρνει περίφημα: Ένα «εργαλείο» που ζητάει λίγα και προσφέρει πολλά.

Nilox X7 Plus e-Bike

Nα το πάρω;

Το Nilox X7 Plus είναι ένα ποδήλατο το οποίο άνετα προτείνεται στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής – που αποτελεί και το μεγάλο του πλεονέκτημα – καθώς είναι οικονομικό, αλλά σε καμία περίπτωση «φτηνό». Δίνει την αίσθηση ακριβότερου μοντέλου – και οπτικά αλλά και στην χρήση – και στο σύντομο διάστημα που το είχαμε στη διάθεσή μας, δεν μας προβλημάτισε πουθενά στις καθημερινές μας μετακινήσεις και σε διαδρομές έως και 10 χιλιομέτρων περίπου, καθώς δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε σε μεγαλύτερες.

Αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή για κάποιον που θέλει να βάλει στη ζωή του ένα e-Bike και να δει την πόλη του «με άλλο μάτι» αλλά και για εκείνον που ήδη διαθέτει κάποιο συμβατικό ποδήλατο – ίσως ακριβό – και θέλει το e-Bike κυρίως για μετακίνηση, άρα, δεν θέλει να επενδύσει στην υψηλή κατηγορία τιμής.

Μια τίμια πρόταση που προσφέρει όλα όσα υπόσχεται και δεν θα απογοητεύσει όποιον το επιλέξει.

  • Τιμή: 1.549 ευρώ (λιανική)
  • Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Δείτε επίσης

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Vuelta 2023: Sepp Kuss ο μεγάλος νικητής! Ο Κaden Groves κερδίζει το τελικό ετάπ.

Ο Sepp Kuss είναι και επίσημα ο μεγάλος νικητής της Vuelta 2023 και η Jumbo ...

΄Ενας Αμερικανός… στη Μαδρίτη!

Ολοκληρώνεται αύριο ο Γύρος Ισπανίας 2023 Όπως όλα δείχνουν ύστερα από το εικοστό ετάπ των ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest