Home | Αρχική | Unior Home Kit: Ένα πλήρες οικιακό συνεργείο
Unior Home Kit

Unior Home Kit: Ένα πλήρες οικιακό συνεργείο

Κορυφαία πρόταση από την Unior

Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα λέει η παλιά παροιμία και η Unior μας το αποδεικνύει με την Unior Home Kit μια κασετίνα που διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε – και ακόμα περισσότερα – για να συντηρήσετε το ποδήλατό σας και να κάνετε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις και επισκευές που θα σας κάνουν να απολαμβάνετε την κάθε σας βόλτα ή προπόνηση.

 

Το μεγαλύτερο – κατά τη γνώμη μας – πλεονέκτημα του ποδηλάτου είναι η απλότητα. Και η έννοια της απλότητας ισχύει σε κάθε περίπτωση! Ακόμα και στη συντήρηση.

Το να κάνεις τις βασικές διαδικασίες συντήρησης στο ποδήλατο λοιπόν δεν είναι μόνο απλό είναι και χρήσιμο, διότι μόνο έτσι από τη μια γνωρίζεις καλύτερα το ποδήλατό σου και αντιλαμβάνεσαι τις δυνατότητες και τους πιθανούς περιορισμούς του και, από την άλλη, νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε μικρή ή μεγάλη εξόρμηση.

Το συγκεκριμένο προϊόν της Unior που παρουσιάζουμε εδώ, απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη κάποιες βασικές γνώσεις γύρω από θέματα συντήρησης του ποδηλάτου και, ο βασικός τους περιορισμός είναι η ποιότητα και η ποικιλία των εργαλείων.
Σε όσους – έχοντας ήδη ένα ποιοτικό ποδήλατο – συχνά δεν τολμούν να κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες από φόβο μήπως τραυματίσουν τα ευαίσθητα μέρη του ποδηλάτου. Απευθύνεται όμως, όπως θα διαπιστώσετε, και στους επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν ένα πλήρες «φορητό συνεργείο».

Κι εδώ έρχεται το θέμα των ποιοτικών εργαλείων. Διότι, το να έχεις ένα καλό ποδήλατο και να προσπαθείς να σφίξεις τις βίδες ή να αφαιρέσεις τα πετάλια με ένα φτηνό κλειδί μπορεί να αποδειχτεί μια εξαιρετικά κακή ιδέα, με δυσάρεστα αποτελέσματα για το πολύτιμο πλαίσιο και τα περιφερειακά.

Ο κόσμος της Unior

Η Unior, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των εργαλείων – γενικά – και των ποδηλατικών εργαλείων ειδικότερα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αποτελεί την επιλογή επαγγελματικών ομάδων δρόμου και ΜΤΒ και επαγγελματικών συνεργείων ποδηλάτου σε όλο τον κόσμο.
Στην έδρα της, την Σλοβενία – μια χώρα με μεγάλη παράδοση στο ποδήλατο – η Unior κατασκευάζει τα εργαλεία της και από κει τα διαθέτει σε όλο τον κόσμο.

Η Unior διαθέτει πλέον και στην Ελλάδα την πλήρη γκάμα εργαλείων της που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πιο απαιτητικού συνεργείου αλλά και εκείνες ενός έμπειρου ερασιτέχνη μηχανικού ή ενός απλού, καθημερινού ποδηλάτη με τις πιο απλές απαιτήσεις και διανέμεται από την εταιρεία ΚΟΚΟΛΙΑΣ, μια εταιρεία με πολύχρονη παράδοση στο χώρο των επαγγελματικών εργαλείων.
Από ένα απλό – αλλά καθόλου βασικό – πολυεργαλείο, ως το πιο εξειδικευμένο, τα προϊόντα της Unior είναι αξιόπιστα, ποιοτικά και κατασκευασμένα με υψηλή τεχνογνωσία και εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής.
Ποιο όμως ή ποια μπορεί να είναι κατάλληλα για τις δικές σας ανάγκες, είναι ένα θέμα που απαιτεί σκέψη αλλά κυρίως γνώση!

Μιλήσαμε με τον Νίκο Κυριακίδη – έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς μηχανικούς ποδηλάτων στην Ελλάδα και Unior ambassador – και ζητήσαμε τη γνώμη του για το τι χρειάζεται για να εξοπλίσουμε ένα πλήρες οικιακό συνεργείο!

 

Unior Home Kit

Μία για όλα και όλα με μία!

«Αν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα πλήρες οικιακό συνεργείο, στο οποίο να μπορεί να κάνει σχεδόν… τα πάντα, θα του πρότεινα να πάει κατευθείαν στην κασετίνα Unior Home Kit – το προϊόν με τον κωδικό 1600ΗΟΜΕΚΙΤ.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συλλογή 34 εργαλείων που απευθύνεται σε εκείνους που… ξέρουν τι κάνουν αλλά και σε εκείνους που είναι προετοιμασμένοι να μάθουν, χωρίς να κάνουν λάθη που μπορούν να στοιχίσουν ακριβά.
Είναι όμως κατάλληλη και για τον επαγγελματία που επιθυμεί ένα αξιόπιστο και πρακτικό φορητό συνεργείο, εξοπλισμένο με τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τις εργασίες του.

Ξεκινώντας από την κασετίνα λοιπόν, διαπιστώνουμε πως έχει μια πολύ pro κατασκευή, αδιάβροχη, με δύο αφρώδη, ποιοτικά ένθετα, όπου το κάθε εργαλείο έχει τη δική του, καθορισμένη θέση.
Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό και είναι καλά σχεδιασμένη ώστε τα εργαλεία να μπορούν να μεταφέρονται χωρίς να χτυπούν μεταξύ τους προκαλώντας θόρυβο αλλά και φθορές. Κλείνει με δύο πρακτικές ασφάλειες.
Επίσης – κάτι που για κάποιους από μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό – δίνει τη δυνατότητα να τοποθετούνται όλα όμορφα και… νοικοκυρεμένα! Επίσης παρέχεται και εξτρά αφρώδες υλικό ώστε να μπορεί κάποιος να προσαρμόσει το εσωτερικό ακριβώς στις ανάγκες του.»

Το σετ περιέχει, όπως είπαμε 34 εξαιρετικά ποιοτικά, σύγχρονα σχεδιασμένα εργαλεία με εργονομικές λαβές που εντυπωσιάζουν κατά την χρήση:

• Σετ Allen σε μεγέθη 1.5, 2, 2.5, 3, 4, 5, 6, 8, 10
• Σετ Torx σε μεγέθη 10, 15, 25, 27, 30
• Εργαλείο επισκευής αλυσίδας κατάλληλο για αλυσίδες 11 και 12 ταχυτήτων
• Πένσα αλυσίδας Master Link
• Δείκτη φθοράς αλυσίδας
• Εργαλεία συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης κασέτας
• Γαλλικό κλειδί άξονα μετάδοσης κίνησης Hollowtech
• Εργαλείο κεντραρίσματος τσέπης και τριπλό ακτινολόγο
• Εργαλείο συμπίεσης εμβόλου φρένων
• Εργαλείο ανόρθωσης δίσκου φρένων
• Ψαλίδι από ατσάλινο σύρμα
• Επίπεδο και σταυρωτό κατσαβίδι
• Crank cap tool
• Κλειδί κατοπότηρου
• Πεταλόκλειδο
• Μετροταινία 2μ.
• Σετ από λεβιέδες αφαίρεσης σαμπρέλας
• Κωνόκλειδα 13, 14, 15, 16, 17

 

Unior Home Kit

Τα εργαλεία του Unior Home Kit

Ας δούμε λοιπόν τα εργαλεία αναλυτικά:
Η κασετίνα Unior Home Kit διαθέτει δύο βασικά κατσαβίδια, ένα με ίσια μύτη και ένα σταυροκατσάβιδο, για ρυθμίσεις ακριβείας και προσεχτικό σφίξιμο.
Επίσης ολοκληρωμένα σετ Allen αλλά και Torx για τις αντίστοιχες βίδες, καλύπτοντας όλες τις χρησιμοποιούμενες στα ποδήλατα διαστάσεις.
Το σετ διαθέτει επίσης τρία εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κοπή της αλυσίδας και το κόψιμο και μοντάρισμα των συνδέσμων αλλά επιπλέον και εργαλείο που προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης της αλυσίδας που μας δίνει μια ακριβή ένδειξη για το πότε πρέπει να την αντικαταστήσουμε.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο κόφτης για συρματόσχοινα, εσωτερικά και εξωτερικά, τέλεια σχεδιασμένος για να κόβει χωρίς να πληγώνει, ο οποίος παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα να τοποθετεί κάποιος σωστά τις άκρες που βάζουμε στα συρματόσχοινα.
Ακόμα περιλαμβάνεται ένας ακτινολόγος κι ένας βοηθός ακτινολόγου, ο οποίος τοποθετείται επάνω στο πιρούνι ή στο ψαλίδι προκειμένου να ρυθμίσουμε σωστά τις ακτίνες.
Παράλληλα, ο βοηθός ακτινολόγου εξυπηρετεί και το εργαλείο ισιώματος της δισκόπλακας του φρένου.
Το τελευταίο έχει διπλή χρήση, καθώς χρησιμοποιείται επίσης για να δημιουργήσουμε απόσταση ανάμεσα στα τακάκια προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τυχόν αλλαγή ή ρύθμιση.

Στη συσκευασία επίσης θα βρούμε δύο πλαστικούς, ποιοτικούς λεβιέδες για να μοντάρουμε το ελαστικό προκειμένου να το βγάλουμε ή να το επανατοποθετήσουμε οι οποίοι, όπως διαπιστώσαμε, είναι τέλεια σχεδιασμένοι ώστε να μην ταλαιπωρούν τα στεφάνια – αλλά κι εμάς!

Θα βρούμε επίσης, εργαλεία για τη συναρμολόγηση και αφαίρεση της κασέτας, εξαιρετικά σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν τόσο την κασέτα όσο και το πλαίσιο του ποδηλάτου μας.
Σημαντικό και το πεταλόκλειδο – απαραίτητο για να αφαιρούμε και να τοποθετούμε με ασφάλεια τα πετάλια μας ενώ η κασετίνα περιλαμβάνει έως και μετροταινία 2 μέτρων, για να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις – όπως για παράδειγμα το ύψος της σέλας.

 

 

Unior Home Kit

Στην χρήση

Το πρώτο που εντυπωσιάζει είναι η ποιότητα της κασετίνας.
Ποιοτική, πρακτική και σε ιδανικό μέγεθος, τόσο για οικιακή χρήση όσο και για επαγγελματική.
Ανοίγοντάς την, τα εργαλεία είναι όλα στη θέση τους, τοποθετημένα στις αφρώδεις θήκες τους. Όμως, είναι στη χρήση που αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά δουλεύοντας με τόσο ποιοτικό εξοπλισμό.
Τα εργαλεία της Unior είναι εργονομικά και σχεδιασμένα έτσι ώστε να προστατεύουν ποδήλατο και χρήστη. Μπορείς να δουλεύεις για ώρες χωρίς να κουράζεσαι ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να βλάψεις το ακριβό σου – ή το λιγότερο ακριβό σου – πλαίσιο.

Την αίσθηση της ποιότητας την αντιλαμβάνεσαι από την ίδια την κασετίνα και φυσικά από τα εργαλεία, κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Αν αξίζει η επένδυση;

Ο Νίκος Κυριακίδης είναι σαφής: «Προφανώς ναι. Πρόκειται για εξοπλισμό επαγγελματικού επιπέδου, που θα σας συνοδεύει για πολλά πολλά χρόνια και θα σας βοηθήσει να διατηρείτε το ποδήλατό σας σε εξαιρετική κατάσταση χωρίς ποτέ να σας προβληματίσει στη διάρκεια των εργασιών.
Όπως ήδη είπαμε, προστατεύει το ίδιο το ποδήλατό σας αλλά κι εσάς κατά την χρήση ενώ θα σας δώσει την ευκαιρία να αντιληφθείτε ότι, τελικά, μπορεί να είστε καλύτεροι «μάστορες» απ’ όσο νομίζατε!»

Εμείς πάντως, την παραγγείλαμε ήδη για το συνεργείο του MBike!

  • Προϊόν: Unior Pro Home Kit
  • Κωδικός: 1600HOMEKIT
  • Κατασκευαστής: Unior
  • Εισαγωγή – Διανομή: Ζ. ΚΟΚΟΛΙΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ
  • Τιμή: 372 ευρώ
  • Περισσότερες πληροφορίες: Unior Home Kit

Δείτε επίσης

Alaphillipe

Alaphilippe: η σφραγίδα του πρωταθλητή

Μια σημαντική νίκη για τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ο Julian Alaphillipe ολοκλήρωσε χθες την «τριλογία» ...

Ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

O Γιούρι Λεϊτάο νικητής του ατομικού χρονομέτρου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός ...

H σύνθεση της Εθνικής μας για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η σύνθεση της Ελλάδας για τον Γύρο: Αρβανίτου-Γιαννούτσος-Δράκος-Ηλίας-Τζωρτζάκης-Vila, με αναπληρωματικούς Δούζα, Κορτσιδάκη και Ζέγκλη Ανακοινώθηκαν ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest