Home | MBIKE BLOGS | Tα Cargo Bikes είναι πιο γρήγορα στις παραδόσεις και πιο “καθαρά” από τα Van, επιβεβαιώνει νέα έρευνα!
Cargo Bikes

Tα Cargo Bikes είναι πιο γρήγορα στις παραδόσεις και πιο “καθαρά” από τα Van, επιβεβαιώνει νέα έρευνα!

Cargo Bikes το μέλλον των παραδόσεων προϊόντων στις πόλεις

Οι παραδόσεις με Cargo Bikes στα κέντρα των Ευρωπαϊκών πόλεων όχι μόνο μειώνουν την κίνηση στους δρόμους αλλά και την μόλυνση του αέρα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα το τμήμα “Active Travel Academy” του Πανεπιστημίου του Westminster, τα ηλεκτρικά Cargo Bikes μπορούν να μεταφέρουν 60% πιο γρήγορα τα πακέτα καθώς πετυχαίνουν υψηλότερη μέση ωριαία και μπορούν να παραδίδουν έως και 10 πακέτα την ώρα σε αντίθεση με τα 6 που μπορεί να παραδίδει ένα βαν.

Παράλληλα, μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 90% σε σχέση με ένα σύγχρονο βαν που καίει πετρέλαιο και κατά 1/3 σε σχέση με ένα ηλεκτρικό βαν. Επίσης και η μόλυνση της ατμόσφαιρας – που βρίσκεται ήδη σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις – μειώνεται σημαντικά.

 

Cargo Bikes
Oι παραδόσεις με Cargo Bike δεν απαιτούν δίπλωμα ή σημαντική επένδυση σε εξοπλισμό

 

Η ανάπτπυξη των πωλήσεων μέσω διαδικτύου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει παράλληλα αυξήσει τις ανάγκες για κατ’ οίκον παραδόσεις, οι περισσότερες από τις οποίες γίνονται με βαν.
Είναι γεγονός πως τα βαν μπορούν να κινούνται με υψηλότερη ταχύτητα όταν οι δρόμοι είναι άδειοι ή σε μακρινές αποστάσεις αλλά στα κέντρα των πόλεων μπλοκάρονται συχνά στην κίνηση και επίσης η αναζήτηση θέσης στάθμευσης προκειμένου να γίνει η παράδοση αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα καθυστέρησης. Σε άλλες περιπτώσεις – ειδικά σε πόλεις όπως οι Ελληνικές – μπορεί να σταματούν στη μέση του δρόμου ή να παρκάρουν παράνομα με αποτέλεσμα να δυσχαιρένται σημαντικά η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων και να αυξάνει κατακόρυφα η μόλυνση της ατμόσφαιρας λόγω των καθυστερήσεων αυτών.

 

Τα σύγχρονα Cargo Bikes μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε… Εδώ ένα ποδήλατο για την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου!

 

Κι όμως, “πρόσφατες έρευνες στις Ευρωπαϊκές πόλεις αναφέρουν πως το 51% όλων αυτών των μετακινήσεων θα μπορούσαν να γίνονται με Cargo Bikes” αναφέρει η Ersilia Verlinghieri, υπεύθυνη για την συγγραφή της έρευνας του Πανεπιστημίου του Westminster. “Είναι σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε πως μια – έστω και μικρή – αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την αλλαγή των βαν με Cargo Bikes, θα οδηγούσε σε μια πόλη όπως το Λονδίνο σε σημαντική μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της κίνησης στο δρόμο ενώ παράλληλα θα διασφάλιζε γρήγορες και έγκαιρες παραδόσεις”.

 

Cargo Bikes

 

Η έρευνα χρησιμοποίησε στοιχεία από τα GPS των Cargo Bikes της εταιρείας Pedal Me, η οποία δραστηριοποιείται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λονδίνου. Οι ερευνητές σύγκριναν στοιχεία από 100 τυχαίες ημέρες κατά τη διάρκεια της σεζόν, συγκρίνοντας τι θα σήμαινε οι διαδρομές αυτές να γίνονταν με βαν ή με cargo bike. Το αποτέλεσμα της σύγκρισης έδειξε πως η χρήση των Cargo Bikes εξοικονόμησε 4 τόνους CO2 στη συγκεκριμένη περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και το παραπανίσιο φαγητό που πιθανώς θα κατανάλωνε ο οδηγός ενός ποδηλάτου!

 

 

Την περίοδο 2018 έως 2020, περισσότερα από 100.000 cargo bikes έχουν πουληθεί στην Ευρώπη. Η ποσότητα CO2 που εξοικονομείται κάθε μήνα από την χρήση τους έχει υπολογιστεί πως είναι ανάλογη με την ποσότητα CO2 που απαιτείται για να “πετάξουν” από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και πίσω 24.000 άτομα!
Ταυτόχρονα τα Cargo Bikes είναι σημαντικά πιο οικονομικά σε επίπεδο συντήρησης, όταν οι αποστάσεις και ο όγκος των πακέτων είναι μικρός.

 

Ένα ειδικά διαμορφωμένο Cargo για μετακινήσεις ογκωδών αντικειμένων. Το κόστος απόκτησής του παραμένει σημαντικά χαμηλότερο από αυτό ενός βαν ενώ το κόστος συντήρησης είναι σχεδόν μηδενικό!

 

Σε πόλεις όπως το Λονδίνο, τα ηλεκτρικά βαν αποτελούν όλο και πιο συνηθισμένη επιλογή για τις εταιρείες αλλά και πάλι, είναι ένα ελάχιστο ποσοστό του συνόλου των βαν που κινούνται στην πόλη, η πλειοψηφία των οποίων κινείται με ντίζελ. Επίσης, από το 2015 έως το 2017, τα βαν είναι υπεύθυνα για ένα στα τρία θανατηφόρα ατυχήματα που προκαλούνται στους δρόμους του Λονδίνου!
Τα συμπεράσματα είναι απλά: η χρήση ηλεκτρικών Cargo Bikes για μεταφορές στις σύγχρονες πόλεις μπορεί να μειώσει σημαντικά την μόλυνση της ατμόσφαιρας και την κίνηση στους δρόμους ενώ ταυτόχρονα να βελτιώσει την ασφάλεια στους δρόμους, την ταχύτητα παράδοσης και όλα αυτά αποτελώντας μια σημαντικά πιο οικονομική λύση για τις εταιρείες σε σχέση με την απόκτηση και τη συντήρηση ενός βαν!

Πηγή: The Guardian.com

 

Cargo Bikes

Δείτε επίσης

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Vuelta 2023: Sepp Kuss ο μεγάλος νικητής! Ο Κaden Groves κερδίζει το τελικό ετάπ.

Ο Sepp Kuss είναι και επίσημα ο μεγάλος νικητής της Vuelta 2023 και η Jumbo ...

΄Ενας Αμερικανός… στη Μαδρίτη!

Ολοκληρώνεται αύριο ο Γύρος Ισπανίας 2023 Όπως όλα δείχνουν ύστερα από το εικοστό ετάπ των ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest