Home | Αρχική | Το γκρουπ έρευνας της BMW παρουσιάζει το δικό του concept για Cargo bike
BMW Cargo Bike

Το γκρουπ έρευνας της BMW παρουσιάζει το δικό του concept για Cargo bike

Η νέα πρόταση της BMW είναι ένα Cargo Bike

Οι τρόποι μετακίνησης στις πόλεις αλλάζουν! Τα Cargo Bikes γίνονται τα νέα… SUV και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW το έχουν ήδη αντιληφθεί!

H τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα Cargo Bikes δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορη τη βιομηχανία αυτοκινήτων. Κι έτσι λοιπόν, πριν μερικές ημέρες, το BMW Group Research division παρουσίασε δύο πρωτοποριακά οχήματα – ένα e scooter και ένα e – Cargo Bike.

Η BMW είναι από τους πρωτοπόρους σε θέματα ηλεκτροκίνησης και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της κινητικότητας στις πόλεις. Ήταν επόμενο λοιπόν, το project της για ένα BMW cargo bike και ένα e scooter, να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

BMW Cargo Bike

Τα δύο οχήματα που παρουσίασε έχουν ως στόχο να προτείνουν εναλλακτικές μετακίνησεις στις υπερφορτωμένες από αυτοκίνητα, σύγχρονες Ευρωπαϊκές πόλεις και να συνδυάσουν την απλότητα της μετακίνησης με ποδήλατο ή πατίνι με την ηλεκτροκίνηση και την υψηλή τεχνολογία.

 

 

BMW Cargo Bike

DYNAMIC CARGO

Το e cargo bike της BMW λέγεται Dynamic Cargo και αποτελεί ένα τρίκυκλο ποδήλατο, σχεδιασμένο να προσφέρει ευελιξία, δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων και ταυτόχρονα να απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος εν δυνάμει αγοραστών. Όπως δήλωσε άλλωστε ο Jochen Karg, Επικεφαλής του τμήματος Vehicle Concepts, “Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα όχημα που θα διατηρεί την ευελιξία και την αίσθηση οδήγησης ενός ποδηλάτου προσφέροντας μια εναλλακτική, επαναστατική και ασφαλή λύση μετακίνησης”.

Το Dynamic Cargo αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα από τα προβλήματα των κοινών cargo bikes – δηλαδή το γεγονός πως ο όγκος τους και το αυξημένο μήκος τους τα καθιστούν δύσχρηστα για μια μεγάλη μερίδα κοινού.
Η πρόταση της BMW αφορά ένα εμπρόσθιο πλαίσιο το οποίο ενώνεται με ένα κεντρικό σημείο πρόσδεσης με το πίσω τμήμα, επιτρέποντάς του να παίρνει την επιθυμητή κλίση στις στροφές και με αυτό τον τρόπο να βελτιώνεται η σταθερότητα και η ευελιξία του. Ταυτόχρονα, χάρη στο σύστημα ηλεκτροκίνησης που διαθέτει, η κίνησή του γίνεται απλή παρά το επιπλέον βάρος για το οποίο προορίζεται.

 

BMW Cargo Bike
Το πίσω μέρος μπορεί να τροποποιηθεί μέσω ειδικών αξεσουάρ και να γίνει κατάλληλο για μεταφορά διαφορετικών αντικειμένων ή παιδιών! Προς το παρόν, η ακτίνα δράσης του είναι τα 20 χιλιόμετρα, με τη δυνατότητα της εύκολης αφαίρεσης της μπαταρίας και της επαναφόρτισής της σε μια απλή οικιακή πρίζα.

 

 

CLEVER COMMUTE

Η δεύτερη πρόταση της BMW αφορά ένα εξελιγμένο και ευέλικτο e scooter, το οποίο είναι ιδανικό για συνδυαστική χρήση με μέσα μαζικής μεταφοράς ή και με το αυτοκίνητο, καθώς χωράει άνετα σε ένα πορτ μπακάζ.
Χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα έξυπνο σύστημα διπλώματος ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μεγάλη ευστάθεια στο δρόμο, κάτι που προσφέρει ασφάλεια και αξιοπιστία – ειδικά σε αυτό, δεν θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο από ένα όχημα με το logo της BMW στο πλαίσιό του…

Παρόλο που η BMW δεν θα αναλάβει η ίδια την παραγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων, δήλωσε πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς συνεργάτες που θα αναλάβουν την παραγωγή για λογαριασμό της.

Δείτε επίσης

Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari 6 & 7 Ιουλίου

Προετοιμασίες διαδρομών αγώνων Οι ετοιμασίες στην Οίτη για τον πρώτο ορεινό αγώνα ποδηλασίας, Oiti Mountain ...

Pirelli Santini

Pirelli Sport Club collection

H Santini Cycling παρουσιάζει μια σειρά ρούχων, σε περιορισμένο αριθμό, για να τιμήσει το πάθος ...

Γιώργος Μπούκλας

Γιώργος Μπούγλας: Κάθε αγώνας είναι και μια νέα εμπειρία

Συνέντευξη Με τον Γιώργο Μπούγλα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο πριν το τελευταίο ετάπ ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest