Home | ΝΕΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Βianchi Bike University

Βianchi Bike University

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Η Bianchi στηρίζεται στις τεχνολογίες της και η δημιουργία του Bike University είναι ένας καλός τρόπος να τις ανακαλύψουμε.

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Γιαννακόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κυκλοποδηλατικής ΑΕΒΕ – επίσημο αντιπρόσωπο της Βianchi στην Ελλάδα – προκειμένου να μάθουμε περισσότερα γι' αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία.

1. Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του Bike University στην Ελλάδα;
Η Bianchi είναι μια εταιρεία που δεν κάνει «εκπτώσεις» στην ποιότητα σε κανένα ποδήλατο της, είτε είναι ποδήλατο δρόμου είτε ΜΤΒ, από το πιο οικονομικό μέχρι το πιο ακριβό, η Bianchi έχει κάτι να επιδείξει.  Πέρσι για πρώτη φορά δημιουργήσαμε το Bianchi University το οποίο ήταν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για όλους σχεδόν τους Dealer της Bianchi γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι για να πουληθεί ένα Bianchi ποδήλατο πρέπει ο συνεργάτης να είναι άρτια καταρτισμένος και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται συνεχή ενημέρωση.  Αυτή η προσπάθεια στέφτηκε με επιτυχία και φέτος για πρώτη χρονιά σκεφτήκαμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο χώρου του ποδηλάτου στην Ελληνική αγορά.  Θελήσαμε να έρθουμε σε άμεση επαφή με τον καταναλωτή για να δώσουμε αυτό που θέλει ο καθένας πριν πραγματοποιήσει μια αγορά, δηλαδή να λύση οποιασδήποτε απορία έχει και να του δοθεί η δυνατότητα να οδηγήσει το μοντέλο που ονειρεύεται.

2. Σε ποιους απευθύνεται;
Απευθύνεται σε ευρύ κοινό, καθώς είναι ένα απλό και ευχάριστο ενημερωτικό δίωρο σεμινάριο.
 
3. Τι μπορεί να μάθει κάποιος παρακολουθώντας το;
Το Bianchi University έχει ως σκοπό την τεχνική ενημέρωση, την ανάλυση των τεχνολογιών της Bianchi, αλλά και τα βασικά στοιχεία για την σωστή επιλογή ενός ποδηλάτου δρόμου.  Η δομή του σεμιναρίου είναι απλή και δίνεται η δυνατότητα στους παραβρισκόμενους να λύσουν πολλές απορίες.

4. Πόσο σημαντική είναι η «έρευνα και τεχνολογία» στα νέα μοντέλα της Bianchi;
Η Bianchi στηρίζει όλη την ιστορία της αλλά και την επιτυχία της σε αυτό που ονομάζουμε «έρευνα και ανάπτυξη».  Ιστορικά αποδεδειγμένο είναι ότι η Bianchi βασίζεται στην καινοτομία και πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νέο INFINITO CV με την τεχνολογία Countervail, το οποίο δεν είναι απλά ένα καινοτόμο προϊόν αλλά μια εφεύρεση η οποία αλλάζει σελίδα στην ποδηλασία καθώς έχει καταφέρει με την ενσωμάτωση του υλικού Countervail να πετύχει αυτό που δεν έχει καταφέρει κανένας μέχρι τώρα, την απόσβεση του 70% των κραδασμών κατά την διάρκεια της οδήγησης.    

5. Ποια είναι η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού σε μια θρυλική εταιρεία όπως η Bianchi – με παρελθόν αλλά και έντονο μέλλον;
Η Bianchi για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απών από την Ελληνική αγορά και το Ελληνικό κοινό δεν είχε αυτή την εταιρεία στην λίστα των προτιμήσεων του.  Τα τελευταία χρόνια και με πολύ δουλεία πιστεύουμε ότι καταφέραμε να φέρουμε την Bianchi στην κορυφή των προτιμήσεων του Έλληνα καταναλωτή.  Αυτή η επιτυχία βέβαια έχει να κάνει με την ποιότητα που δίνουν όλα τα προϊόντα της Bianchi αλλά και το όραμα που δίνει σε κάθε κάτοχο του.  

6. Ποια μοντέλα έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα καταναλωτή;
Κυρίως τα μοντέλα με ανθρακονήματα έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς φέρουν τις περισσότερες τεχνολογίες.    

7. Το Bike University μοιάζει να αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικά πετυχημένης δράσης των «TEST RIDES» που πρώτη η bianchi καθιέρωσε στην ελληνική αγορά. Να περιμένουμε και άλλες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση; 
Η προσπάθεια για ανάπτυξη δε σταματάει καθώς η Bianchi μας δίνει τα όπλα για να πετύχουν τέτοιες ενέργειες.

8. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το πρώτο Bike University που πραγματοποιήθηκε στην «έδρα» της Bianchi, στη Θεσσαλονίκη;
Οι εντυπώσεις καλές αλλά δεν σταματάμε εδώ, το κοινό της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις επιμόρφωσης και εμείς θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτή τη νέα διάσταση στο χώρο του ποδηλάτου, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε συνέχεια και ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση.  

9. Ποια είναι η ημερομηνία για το επόμενο Bike University;
Οι ημερομηνιες όλες και οι τοποθεσίες είναι αναρτημενες στο sitε  της Bianchi.gr.
 

Δείτε επίσης

Μόνικα ποδήλατο

Μόνικα: Το ποδήλατο είναι ένα είδος ευτυχίας

Για ποδήλατο με την Μόνικα Εκτός από αγαπημένη μουσικός, είναι και φανατική του ποδηλάτου. Η ...

ολλανδία ελλάδα με ποδήλατο

Ένα ταξίδι αγάπης από την Ολλανδία στην Ελλάδα, με ποδήλατο

Albert Ruijg: Ολλανδία Ελλάδα με ποδήλατο Στο Ρόντερνταμ της Ολλανδίας, ο Albert Ruijg προετοιμάζεται για ...

Ποδηλατώντας στη Φινλανδία με ένα Hello-Kitty Bike

Χιόνι, πάγος, -30C κι ένα παιδικό ποδήλατο Σκέφτεστε τι ειδικό εξοπλισμό χρειάζεστε για ποδηλασία στο ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest