Home | ΝΕΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | To Podilatadiko

To Podilatadiko

Βλάσης Κωνσταντάκης

To ‘σπίτι’ της Giant στο Χαλάνδρι έχει όνομα.

Ο Βλάσης Κωνσταντάκης, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του καταστήματος To Podilatadiko, στο Χαλάνδρι, μας μιλά για το "podilatadiko", την ελληνική αγορά αλλά και τα μοντέλα της Giant που θα μας απασχολήσουν την χρονιά που έρχεται.

Το 2013 ήταν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα χρονιά για την Giant τόσο λόγω της παρουσίας της στο Pro Tour με την Belkin όσο και του μοντέλου Propel. Το 2014 μοιάζει ακόμα πιο ενδιαφέρον καθώς η Giant έχει πολλά να δείξει.  Μίλησε μας για τα ποδήλατα του 2014!

Για το 2014 η Giant μετά από δοκιμές κατέληξε ότι τα 27μισάρια αξίζουν πράγματι την προσοχή και έχει δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτήν την διάσταση. Tουλάχιστον οι πρώτες δοκιμές στα ποδήλατα που καβαλήσαμε δείχνουν ότι είναι πραγματικά ένα μέγεθος που εξυπηρετεί την πλειοψηφία των χρηστών και πιστεύω ότι τα ποδήλατα με τροχούς  27,5’’ σε όλες τις κατηγορίες θα έχουν τρομερή επιτυχία. Άλλωστε η νέα διάσταση προσφέρεται σε όλα τα ήδη επιτυχημένα μοντέλα της Giant όπως τα XTC, Anthem και Trance.

To Athem είναι πραγματικά ένα ποδήλατο για όλες τις ανάγκες και για όλους τους αναβάτες και στις 27,5’’ νομίζω ότι κάνει ακριβώς αυτό! Μπορεί δηλαδή να καλύψει τις ανάγκες όλων των αναβατών ακόμα και αυτών με μικρότερο ύψος. Στις πιο extreme κατηγορίες το Trance έρχεται να ικανοποιήσει την καινούργια τάση του enduro στο ΜΤΒ.

Στο κομμάτι του δρόμου το Propel έχει ήδη θέσει πολύ ψηλά τον πήχη με τις επιδόσεις του.

Ποια η άποψη σου για την ανοιχτή πρόσκληση- πρόκληση της Giant στην  Specialized για την δοκιμή των ποδηλάτων της στην αεροσύραγγα;
Γενικά η Giant είναι μία εταιρεία  χαμηλών τόνων θα έλεγα.  Έχει προϊόντα  στην γκάμα της τα οποία “μιλάνε” από μόνα τους. Φέτος για δικούς της λόγους που δεν μπορούμε να τους ξέρουμε, αποφάσισε όχι μόνο με τη Specialized αλλά γενικά να κάνει πιο ισχυρή την παρουσία της. Έχει κάνει  δύο-τρια τεστ στα εργαστήριά της τα οποία και δημοσιοποίησε, στα οποία φαίνεται ότι χτυπά τον ανταγωνισμό “στα σημεία”.

Είναι άλλωστε από τις λίγες εταιρείες που έχουν δικά της εργαστήρια και μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις δοκιμές που θα τις επιτρέψουν να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Όσον αφορά την συγκεκριμένη ενέργεια, σίγουρα προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στο internet δημιουργώντας θόρυβο γύρω από το όνομά της.

Τους Έλληνες καταναλωτές ποια κατηγορία φαίνεται να τους ενδιαφέρει περισσότερο;
Η αγορά είχε πάθει ένα μικρό σοκ θα έλεγα το 2012 και το 2013 λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που χαρακτηρίζει αυτή την στιγμή την Ελλάδα. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα αρκετά υπολογίσιμο κοινό που θέλει και αναζητά το καλό, ποιοτικό ποδήλατο για να κάνει το χόμπι του, την γυμναστική του ή και να ασχοληθεί πιο σοβαρά. Αυτό που πιστεύω ότι θα αρχίσει πάλι στην Ελλάδα να κινείται πολύ είναι το mountain, καθώς η κούρσα έχει μία σταθερή, ικανοποιητική πορεία με τα Brevet να έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό!

Το νέο Anthem πώς θα το χαρακτήριζες;
Καλύπτει σχεδόν το 90% των αναβατών και θα αφήσει απέξω κάποιους απαιτητικούς που θέλουν την κατάβαση στο μονοπάτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αγώνες cross country και  marathon αλλά και γενικά trail χρήση με μεγάλη επιτυχία ικανοποιώντας τον αναβάτη του.

Ποιο προβλέπεις να είναι το best seller του 2014;
Το Talon. Είναι ένα ποδήλατο που φέτος φοράει τροχούς 27,5’’  και έρχεται να καλύψει όλες τις κατηγορίες αναβατών που ξεκινούν την ποδηλασία βουνού. Ξεκινάει από τα 550-580 ευρώ το πιο οικονομικό, έχει 24 ταχύτητες, κλείδωμα στο πιρούνι του και  υδραυλικά δισκόφρενα. Θεωρώ ότι για εισαγωγικό μοντέλο δεν υπάρχει άλλο ποδήλατο στα χρήματα αυτά να το ανταγωνιστεί με την ίδια ποιότητα. Το ίδιο μοντέλο προσφέρεται και για γυναίκες με την ονομασία Tempt, το οποίο είναι ουσιαστικά το γυναικείο Talon. Μέχρι τώρα όσες γυναίκες το βλέπουν το ερωτεύονται καθώς έχει υπέροχα χρώματα. Η Giant αλλά και εμείς σαν κατάστημα προσπαθούμε να δίνουμε μεγάλη σημασία στο γυναικείο κοινό.

Αν ζητάγαμε να μας πεις τρεις λόγους γιατί πρέπει να έρθει κάποιος στο Podilatadiko ποιοι θα ήταν αυτοί;
Το εξειδικευμένο σέρβις από τους τεχνικούς μας που είναι οι ίδιοι πολύ καλοί ποδηλάτες και γνωρίζουν τι χρειάζεται το κάθε ποδήλατο για να λειτουργεί άψογα. Οι διαφορετικές προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις ποδηλάτων για ποδηλασία δρόμου, βουνού από cross country μέχρι enduro και μετακίνηση στην πόλη. Οι προτάσεις για γυναίκες ποδηλάτισσες.

Εσύ κάνεις ποδήλατο; Τι καβαλάς;
Αυτή τη στιγμή ένα 29άρι Trance του 2013 με κάποιες αλλαγές για να ταιριάζει στο ύψος μου. Πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό ποδήλατο για να κάνω τα πάντα στο βουνό.

Η αγαπημένη σου βόλτα;
Οι αγαπημένες μου είναι αυτές που δεν πέφτω… Χαχα….Τις περισσότερες φορές καταφέρνω να βγαίνω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Πηγαίνω στον Υμηττό που είναι κοντά και μπορώ να το συνδυάσω με το κλείσιμο του μαγαζιού. Τα Σαββατοκύριακα πάω οπουδήποτε!

Πόσα χιλιόμετρα δηλαδή βγάζεις την εβδομάδα, το μήνα;
Μία τυπική βόλτα είναι στα 25 χλμ. και προσπαθώ να πηγαίνω δύο με τρεις φορές προσπαθώ να βγάζω γύρω στα 50 με 100!

Περισσότερες πληροφορίες για το κατάστημα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/ToPodilatadiko

Δείτε επίσης

Μόνικα ποδήλατο

Μόνικα: Το ποδήλατο είναι ένα είδος ευτυχίας

Για ποδήλατο με την Μόνικα Εκτός από αγαπημένη μουσικός, είναι και φανατική του ποδηλάτου. Η ...

ολλανδία ελλάδα με ποδήλατο

Ένα ταξίδι αγάπης από την Ολλανδία στην Ελλάδα, με ποδήλατο

Albert Ruijg: Ολλανδία Ελλάδα με ποδήλατο Στο Ρόντερνταμ της Ολλανδίας, ο Albert Ruijg προετοιμάζεται για ...

Ποδηλατώντας στη Φινλανδία με ένα Hello-Kitty Bike

Χιόνι, πάγος, -30C κι ένα παιδικό ποδήλατο Σκέφτεστε τι ειδικό εξοπλισμό χρειάζεστε για ποδηλασία στο ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest