Υλικά για 4-6 μερίδες:
2 κιλά ψάρι επιλογής σας,
βασιλικό,
μαϊντανό,
μέντα,
1 λεμόνι (ξύσμα),
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη),
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Βγάλτε τα κόκαλα από το ψάρι έτσι ώστε να μείνουν τα φιλέτα με την πέτσα τους. Χτυπήστε καλά στο γουδί τα αρωματικά με το ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και αλείψτε την εσωτερική τους πλευρά με το μείγμα των αρωματικών. Κλείστε τα σαν σάντουιτς και δέστε τα με ένα σπάγκο. Αλείψτε με λίγο λάδι τις εξωτερικές επιφάνειες του ψαριού με ελαιόλαδο και ψήστε για δέκα λεπτά στη σχάρα. Προαιρετικά γαρνίρετε το εσωτερικό του ψαριού στο πιάτο με ψιλοκομμένη τομάτα.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (250γρ. ψημένης π.χ. πέστροφας).
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (250γρ. ψημένης π.χ. πέστροφας).
Ενέργεια: 504kcal
Πρωτεϊνες: 57,46g
Υδατάνθρακες: 1,32g
Λίπη: 28,58g
Φυτικές ίνες: 0,0g
B12: 15,75mg
B6: 0,91mg
C: 7,54mg
A: 37,55
RE E: 3,01 mg
Ca: 220,86mg
Fe: 1,06mg
Πρωτεϊνες: 57,46g
Υδατάνθρακες: 1,32g
Λίπη: 28,58g
Φυτικές ίνες: 0,0g
B12: 15,75mg
B6: 0,91mg
C: 7,54mg
A: 37,55
RE E: 3,01 mg
Ca: 220,86mg
Fe: 1,06mg