Μια καλή λύση για να συμπληρώσουμε τις ημερήσιες μερίδες φρούτων χωρίς να στερηθούμε το γλυκό.
Εκμεταλλευόμαστε την πληθώρα μήλων και τα ψήνουμε με λικέρ και ξηρούς καρπούς στο φούρνο.
Μια τυπική διαθρεπτική ανάλυση, δίνει ανά μερίδα (1 μήλο)
* 100kcal προερχόμενες όλες από 25g υδατάνθρακες.
• 5 μήλα
• 5 κουταλάκια γλυκού κορινθιακή σταφίδα (μαύρη)
• 5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη καστανή
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρούμι ή λικέρ
• 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
• κανέλα
Εκτέλεση:
* Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο ρούμι για 20 λεπτά
* Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι
* Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και μέσα στην τρύπα τους ρίχνουμε τις σταφίδες και μετά τη ζάχαρη. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο κανέλα
* Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό
* Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα
* Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη για γιορτινή διάθεση!