Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | E-BIKES | COLNAGO E3.0: Διασκέδαση στο φουλ!
COLNAGO E3.0

COLNAGO E3.0: Διασκέδαση στο φουλ!

Και COLNAGO και ηλεκτροκίνητο!

COLNAGO E3.0: Ένα καλοφτιαγμένο, πανίσχυρο, όμορφο και λειτουργικό eMtb με το ιστορικό λογότυπο της ιταλικής εταιρείας στο κούτελο!

Για το 2018, η ιστορική ιταλική εταιρεία COLNAGO παρουσίασε εφτά νέα μοντέλα pedelecs. Προς έκπληξη του αγοραστικού κοινού, κανένα από αυτά δεν προορίζεται για χρήση Road Racing. Πέντε μοντέλα προορίζονται για χρήση MTB και δύο για χρήση Urban.

Ένα εξ αυτών είναι το μοντέλο της δοκιμής, το Ε3.0, που αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο eMTB στην γκάμα της COLNAGO. Εξοπλισμένο με αλουμινίου πλαίσιο, 27,5+” τροχούς, περιφερειακά της Shimano και την πανίσχυρη ηλεκτροκίνηση Performance CX της BOSCH αποτελεί μία ολοκληρωμένη και αξιόλογη πρόταση. 

Το πλαίσιο διακρίνεται για την ποιοτική κατασκευή του από αλουμίνιο hydroformed, τις όμορφες σχεδιαστικά γραμμές και τη χαλαρή γεωμετρία που τοποθετεί τον αναβάτη σε άνετη και ξεκούραστη θέση οδήγησης. 

Τα περιφερειακά εξαρτήματα που ντύνουν το πλαίσιο εναρμονίζονται αισθητικά και ταιριάζουν με το χαρακτήρα του ποδηλάτου. Οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται μηχανικά με ντεραγιέ Shimano XT Μ8000 και 11άρα κασέτα Μ7000 σε πάτημα 11-46t. Στο εμπρόσθιο σύστημα συναντάμε το πιρούνι Recon Silver RL της Rock Shox με 100 χιλιοστά διαδρομής, κλείδωμα από το τιμόνι και ρυθμιζόμενη προφόρτιση.  

COLNAGO E3.0

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης BOSCH Performance CX 36 V, 250W παρέχει μέγιστη ροπή 75Nm και τροφοδοτείται από εξωτερική μπαταρία PowerPack 500Wh. Διαθέτει τέσσερα προγράμματα: ECO 50%, TOUR 120%, SPORT 210% και TURBO 300%. Η μέγιστη αυτονομία της μπαταρίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατασκευαστή, ανέρχεται στα 215χλμ (ECO) και η ελάχιστη στα 75χλμ (TURBO). Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας απαιτούνται 4,5 ώρες. 

Οδηγώντας…

Οδηγικά, το COLNAGO E3.0 εντυπωσιάζει με την αίσθηση ποιότητας που αποπνέει σαν σύνολο και την εξαιρετική λειτουργία της ηλεκτροκίνησης.

Το σύστημα της BOSCH ασκεί την ηλεκτρική υποβοήθηση άμεσα, αθόρυβα και γραμμικά, με άπλετη ροπή και δύναμη. Στη λειτουργία BOOST η ροπή είναι τόσο μεγάλη που μετατρέπει εύκολα τις πιο δύσκολες ανηφόρες σε… ευθείες.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε επίσης το ρολάρισμα του ποδηλάτου με σβηστή την ηλεκτρική υποβοήθηση που σου μεταδίδει αίσθηση κανονικού ποδηλάτου, του οποίου όμως το βάρος ξεπερνάει τα 20 κιλά… 

Σε εξαιρετικά επίπεδα κυμαίνεται και η αυτονομία της μπαταρίας η οποία μπορεί να καλύψει άνετα 70χλμ στη λειτουργία BOOST.

Αίσθηση μας έκανε και η οθόνη η οποία είναι ευκρινέστατη, μικρή σε διαστάσεις και τοποθετημένη κοντά στο χερούλι του τιμονιού ώστε να μπορεί ο αναβάτης να χειριστεί εύκολα το μενού με τις τυπικές πληροφορίες ενός ποδηλατικού κοντέρ. 

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το νέο eMTB της COLNAGO ελάτε αυτό το ΣΚ, 23-24 Ιουνίου, στο Summer Bike Fetsival. Σας περιμένουμε!
Αντιπρόσωπος COLNAGO Pedelecs: ΜΟΛΧΟ ΑΕΒΕ

 

Δείτε επίσης

Cervelo Caledonia 5

Cervelo Caledonia 5: H λογική επιλογή!

Ένα ιδιαίτερο ποδήλατο! Τι θέλει ένας άνθρωπος για να είναι χαρούμενος; Ένα ποδήλατο που να ...

Γαστρεντερικές διαταραχές και διατροφή για μεγάλες αποστάσεις

Οι γαστρεντερικές διαταραχές (ΓΔ) είναι πολύ συχνές σε αθλητές αντοχής και παραδόξως είναι η πιο ...

Ένα πολυεργαλείο… συνεργείο: Unior Multitool Euro 17

Το μόνο πολυεργαλείο που χρειάζεσαι! Το πολυεργαλείο είναι όσο απαραίτητο και μια σαμπρέλα ή μια ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest