Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | E-BIKES | Ideal Futour 509: Ιδανική επιλογή
Ideal Futour 509

Ideal Futour 509: Ιδανική επιλογή

Η σειρά pedelecs της Ideal του 2021 θα είναι εντυπωσιακή

Το Ideal Futour αποτελεί από την πρώτη χρονιά της παρουσίασής τους μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές στην γκάμα της Ideal. Στην έκδοση του 2021, το Futour γίνεται πραγματικά εντυπωσιακό!

Τα pedelecs αποτελούν ήδη την πιο πετυχημένη κατηγορία ποδηλάτων στην Ευρώπη. Και η Ideal το γνωρίζει καλά μια και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της το διαθέτει σε Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα μοντέλα της ξεχωρίζουν από υψηλή ποιότητα κατασκευής, λειτουργικότητα και ανταγωνιστική τιμή!

Αυτά είναι εξάλλου τα στοιχεία που έκαναν την Ideal τόσο δημοφιλή και στη χώρα μας.
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το ολοκαίνουργιο Ideal Futour 509 του 2021 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 και έχουμε την τύχη να έχουμε ήδη για το πρώτο του τεστ στην Ευρώπη.

 

 

Ideal Futour 509
Tα άριστα ελαστικά της Kenda προσφέρουν ασφάλεια και άνεση

Mε την πρώτη ματιά

Έχουμε ένα κλασικό pedelec με χαρακτηριστικά Trekking on road. Δηλαδή ένα ποδήλατο κατασκευασμένο για αστική μετακίνηση, βόλτες και ταξίδια. Είναι σχεδιασμένο να κινείται με άνεση σε άσφαλτο και βατούς χωματόδρομους και να προσφέρει ασφάλεια στον χρήστη.
Βασίζεται σε ένα πλαίσιο αλουμινίου τύπου wave, για εύκολη πρόσβαση τόσο από γυναίκες όσο και άντρες. Κι εδώ έρχεται το πρώτο στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε: τα ποδήλατα τύπου Wave αποτελούν ιδανική επιλογή για αστική μετακίνηση, ειδικά για τα πιο “μεγάλα” pedelecs καθώς μπορείς να ανεβαίνεις και να κατεβαίνεις από τη σέλα εύκολα, από μπροστά κι όχι σηκώνοντας το πόδι πάνω από το ύψος της σέλας.

Η μπαταρία βρίσκεται στον εμπρόσθιο σωλήνα, προσφέροντας καλύτερο κέντρο βάρους αλλά και πιο εύκολο χειρισμό.
Διαθέτει ανάρτηση RST Volant της οποίας τα 60mm διαδρομής κρίνονται απολύτως ικανοποιητικά καθώς η λειτουργία της κάθε άλλο παρά “διακοσμητική” είναι – κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πολλά trekking. Εδώ η RST λειτουργεί, τόσο στις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων όσο και σε ένα χωματόδρομο προσφέροντας ασφάλεια και άνεση.
Διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα και εσωτερική καλωδίωση καθώς και φώτα εμπρός πίσω και κλειδαριά στον πίσω τροχό!
Οι λασπωτήρες, το βαρέως τύπου σταντ, η σχάρα και το κάλυμμα αλυσίδας ολοκληρώνουν ένα πλήρες σύνολο!
Με απλά λόγια, αγοράζοντας το Ideal Futour 509 δεν έχετε ανάγκη από… τίποτα περισσότερο! Εξάλλου γι’ αυτή την εξέλιξη μας είχε ήδη προετοιμάσει η Ideal από την προηγούμενη έκδοση του Futour, το Ideal Futour 405.

 

 

Ideal Futour 509
Ισχυρός, αξιόπιστος και αθόρυβος. Και, κυρίως, ποδηλατικός στην αίσθηση! Είναι το E5000 της Shimano

 

Ηλεκτροκινητήρας Shimano

Την προτίμησή μας στα συστήματα υποβοήθησης της Shimano την έχουμε δηλώσει. Όχι επειδή είναι τα πιο δυνατά αλλά επειδή είναι τα πιο αξιόπιστα και τα πιο “ποδηλατικά”! Τι εννοούμε με αυτό; Ότι ο τρόπος που λειτουργεί η υποβοήθηση είναι διακριτικός και προοδευτικός, χωρίς να πάσχει από έλλειψη δύναμης.
Στη σειρά Shimano STEPS E5000 που έχουμε εδώ, η Shimano μας ξαφνιάζει ευχάριστα! Διότι, επιπλέον όλων των παραπάνω, έχουμε κι έναν ηλεκτροκινήτηρα με εντυπωσιακή ροπή ικανό να μας ανεβάσει από το Χαλάνδρι ως την Πλατεία Πεντέλης με ταχύτητα που δεν έπεσε σε καμία στιγμή κάτω από τα 22, χωρίς – όχι μόνο να ιδρώσουμε αλλά ούτε να το καταλάβουμε καν!
Το Ideal Futour 509 θα κινηθεί με άνετα στους μικρούς λόφους ή τα βουνά της Αθήνας και θα μετατρέψει την πόλη σε μια μεγάλη “ισιάδα”. Η υποβοήθηση είναι προοδευτική, όπως είπαμε ήδη αλλά εντυπωσιακά αποτελεσματική με τα 40Nm ροπής να κρίνονται απολύτως ικανοποιητικά.

 

Ideal Futour 509

Η μπαταρία ανήκει, προφανώς, στην ίδια σειρά, διαθέτει 418h και μας μετέφερε άνετα, σε μικτές διαδρομές (δηλαδή και ευθεία και ανηφόρες) για περισσότερα από 150 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση!
Φυσικά εδώ έχει σημασία και η σωστή διαχείριση της ηλεκτροκίνησης από τη μεριά του αναβάτη – αλλά αυτό είναι κάτι που το μαθαίνει κάποιος εύκολα.

 

 

Ideal Futour 509
Oι ρότορες των 180mm της Shimano

 

Περιφερειακά

Η Ideal μας έχει συνηθίσει πάντα σε προσεχτική επιλογή περιφερειακών. Ενώ άλλες – ακόμα και μεγάλες – εταιρείες συνδυάζουν ένα ποιοτικό ντεραγιέ με έναν no name δισκοβραχίονα ή χρησιμοποιούν “mix and match” επιλογές προκειμένου να πετύχουν χαμηλό κόστος, η Ideal επιλέγει την αξιοπιστία της Shimano και προτιμά τη χρήση ομοιογενών περιφερειακών.
Έτσι κι εδώ έχουμε την χρήση της Shimano Altus με 9 ταχύτητες – που είναι υπέρ αρκετές για το συγκεκριμένο ποδήλατο. Για την ακρίβεια, για οποιοδήποτε ποδήλατο αστικής μετακίνησης!
Όπως είπαμε τα δισκόφρενα είναι υδραυλικά, με ρότορες των 180mm εμπρός πίσω, με αρκετή ισχύ να ακινητοποιούν το ποδήλατο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Σε αυτό συντελούν και τα εξαιρετικά ελαστικά της Kenda. Κι εδώ αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά διότι τα Kenda Khan II αληθινά μας εντυπωσίασαν. Παρά το γεγονός πως έχουμε μεγάλη εκτίμηση στην Kenda, καθώς προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές, τα Kenda Khan II είναι ένα από τα καλύτερα ελαστικά trekking που έχουμε δοκιμάσει, ανεξαρτήτως τιμής.
Με κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο – όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε με το ψιλόβροχο των ημερών – έχουν θαυμάσια κύληση και υψηλή αντοχή στα σκασίματα. Μία ακόμη θαυμάσια επιλογή για ένα ολοκληρωμένο ποδήλατο.

 

 

H σέλα της Selle Royal είναι άνετη και όμορφη

 

Στο δρόμο

Το Ideal Futour 509 είναι ένα ποδήλατο με το οποίο θέλεις να κάνεις χιλιόμετρα. Κι εμείς κάναμε πάνω από 150 μέσα στις δύο πρώτες μέρες που το είχαμε στα χέρια μας. Κινείσαι σβέλτα, χωρίς να ιδρώνεις, αδιαφορείς για τις κλίσεις και το απολαμβάνεις. Στα κατηφορικά κομμάτια δεν αισθάνεσαι καμία “κόντρα” από τον κινητήρα ενώ μόλις η ταχύτητα ξεπερνάει τα 25km/h – και διακόπτεται η ηλεκτροκίνηση – δεν νιώθεις σαν να… σπρώχνεις λεωφορείο αλλά σαν να κάνεις κανονικά ποδήλατο. Επιταχύνει με ελάχιστη προσπάθεια (παρά τη διακοπή του ηλεκτροκινητήρα) και λειτουργεί θαυμάσια.

 

 

Το πίσω φως – όπως και το εμπρός – παίρνουν ρεύμα κατευθείαν από την μπαταρία και είναι αρκετά δυνατά για κίνηση σε όλες τις φωτιστικές συνθήκες.

 

Συμπέρασμα

Τα συγχαρητήριά μας στον σεφ. Η Ideal τα κατάφερε θαυμάσια με το Ideal Futour 509. Στην μεσαία κατηγορία τιμής – που γίνεται χαμηλή με την επιδότηση του 40% – προσφέρει ένα ποδήλατο γενικής χρησιμότητας, για μετακίνηση ή βόλτες, για άντρες και γυναίκες, για πόλη ή βατό χωματόδρομο, με το οποίο μπορείς να πας στη δουλειά σου, για καφέ ή να κάνεις τον γύρο της Ελλάδας.
Η εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρεία με την προσήλωσή της στα pedelecs τα τελευταία χρόνια, το feedback της ευρωπαϊκής αγοράς και η παράδοσή της σε προϊόντα προσιτά και ποιοτικά, της επέτρεψε να δημιουργήσει ένα ποδήλατο που δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο.
Είναι από εκείνες τις επιλογές που, από τη στιγμή που την κάνεις, μένεις με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και, κυρίως, ανυπομονείς την επόμενη στιγμή που θα ξανανέβεις στο ποδήλατο!

Η συμβουλή μας: πριν επιλέξετε ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση, δείτε το οπωσδήποτε!

 

 

Ideal Futour 509
Η σχάρα είναι αρκετά φαρδιά και χρηστική, καθώς δέχεται βάρος έως και 25 κιλών!

 

Πληροφορίες: Το ποδήλατο θα βρίσκεται στα καταστήματα στις αρχές της άνοιξης και σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων στο Action-Bikes από τα τέλη Ιανουαρίου! Γι’ αυτό, βιαστείτε να κάνετε την αίτηση της επιδότησης προκειμένου να προλάβετε την επιστροφή του 40% της καθαρής τιμής αγοράς του (πριν το ΦΠΑ).
Ideal: Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ 
Τιμή: 1799 ευρώ.
(Κόστος μετά την επιδότηση του 40% της καθαρής αξίας 1.219 ευρώ).

 

Δείτε επίσης

kosmoride

Μαύρη Παρασκευή… «άσπρη μέρα» για e-Bike!

«Μαύρη Παρασκευή, Άσπρη Μέρα!» στην Kosmoride, με όφελος έως και 3.500€! Η Kosmoride, η κορυφαία ...

Ελαστικά ποδηλάτου: Τι πρέπει να κάνετε τους χειμερινούς μήνες!

Χρήσιμες συμβουλές, από τους μηχανικούς της Pirelli, προκειμένου να διατηρήσετε τα ελαστικά ποδηλάτου σας σε ...

3T Racemax Boost Italia

3T Racemax Boost Italia: 100% made in Italy

3T gravel bike Άλλο ένα 100% made in Italy μοντέλο από την 3Τ, αυτή τη ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest