Home | ΝΕΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη

Από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη

Cycle2Greece – μέρος 2ο

Τους γνωρίσαμε στο ταξίδι τους από τη Γερμανία στην Ελλάδα και φέτος, το «Cycle2Greece» ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη.

 

1. Μίλησέ μας για το project «Cycle2Greece». Πότε ξεκίνησε και ποιος είναι ο στόχος σας;
Το Cycle 2 Greece  πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής. Η διαδρομή μας το 2012 από Στουτγάρδη, μέσο Άλπεων, για Αθήνα (http://cycle2greece.de/sub/press-reports/) έχει χαράξει τόσο έντονα θετικά την ζωή μας. Κάθε χρόνο μια περιπέτεια, δεν θα λέγαμε όχι…
Φέτος ξεκινάμε στις 14 Αυγούστου 9 το πρωί από Θεσσαλονίκη (Λευκό Πύργο) για την Κωνσταντινούπολη. Το μήνυμα μας είναι: Cycling is Freedom, and the closest you can get to flying! Το ποδήλατο είναι ελευθερία, ενώνει ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας και είναι ο καλύτερος τρόπος, να "νιώσεις" ένα ταξίδι με όλη την φύση, όπως τα πουλιά στον αέρα. Καλούμε όλους τους ποδηλάτες να συμμετάσχουν σε κομμάτια της διαδρομής μας.
 
2. Ποιοι είστε και τι κάνετε στη ζωή σας – εκτός από το να ποδηλατείτε από τη… Γερμανία στην Ελλάδα;
Αυτοί είμαστε. Θα τα βρείτε όλα εδώ

3. Ποιο είναι το μήνυμα της φετινής σας διαδρομής;
Όλοι ξέρουμε το πόσο δύσκολα περνάει η Ελλαδίτσα μας αυτόν τον καιρό. Αλλά όλοι μας έχουμε την υποχρέωση, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε δυσκολίες της ζωής. Απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους τους οποίους έχουν επηρεάσει τα γεγονότα τα τελευταία χρόνια, να έχουνε κουράγιο. Όπως και εμείς μέσα στο βαθύτατο καύσωνα, σε καυτή άσφαλτο, αντιμετωπίζοντας έναν δυνατό αέρα, μπορούμε να κάνουμε σαν απλοί ποδηλάτες τα περίπου 700χμ βοηθώντας ο ένας τον άλλον, έτσι μπορεί και κάθε ένας να βρει τη δυνατότητα στην κρίση να ενωθεί με τον "διπλανό του". Το ποδήλατο ενώνει. Η περιπέτεια και η δυσκολία ενώνει. Διότι έχουμε λίγο την εντύπωση, ότι σαν πολύ απομακρυνθήκαμε ο ένας από τον άλλον τα τελευταία χρόνια και δίναμε βάση σε ασήμαντα πράγματα.
Στον δρόμο μας για την Κωνσταντινούπολη, θέλουμε να μιλήσουμε με ανθρώπους, να επισκεφτούμε τα παραδοσιακά πανηγύρια μας, να δείξουμε στους ανθρώπους ότι ο Έλληνας έχει τόσους θησαυρούς (τοπία, κουλτούρα, τρόπος ζωής….). Με τον απώτερο τρόπο, με ένα ποδήλατο, μπορείς να απολαμβάνεις πάρα πολλά.
Η Κωνσταντινούπολη (Αγία Σοφιά) επιλέχτηκε σαν προορισμός διότι λάβαμε αρκετά μηνύματα την τελευταία φορά από τους φίλους μας τους Τούρκους, να κάνουμε μια διαδρομή ως την Πόλη. Να και πάλι ένα παράδειγμα ένωσης. Και επίσης, βέβαια όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι μια πανέμορφη πόλη με ραγδαία ανάπτυξη και ότι αξίζει να την επισκεφτεί ο κάθε Έλληνας και λόγω του ιστορικού παρελθόντος.

4. Πόσο καιρό προετοιμάζεστε για το εγχείρημα;
Δεν προετοιμαζόμαστε ιδιαίτερα, διότι θα έλεγα ότι υπάρχει καλή φυσική κατάσταση. Ο Βασίλης καθημερινά κινείται μόνο με το ποδήλατο, τρέχει μεγάλες αποστάσεις και επισκέπτεται το γυμναστήριο. Εγώ επίσης αγαπάω το τρέξιμο, αλλά παραπάνω αγαπάω το FREELETICS (www.freeletics.com) που είναι απίστευτα αποδοτικό και, κατά τη γνώμη μου, το μελλοντικό γυμναστήριο. Εδώ και ένα χρόνο το κάνω.

5. Πότε ξεκινάτε και ποια είναι η διαδρομή;
Η διαδρομή είναι περίπου αυτή παρακάτω. Σκεφτόμαστε να περάσουμε και από ένα κομμάτι της Χαλκιδικής, διότι έχουμε πολλούς φίλους εκεί…
Εδώ μπορείτε να δείτε τη διαδρομή

6. Ποιο θα είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα;
Το πρόγραμμα είναι: πολύ ποδήλατο, επικοινωνία με τους ανθρώπους, ξανά ποδήλατο, βουτιά στην θάλασσα, φωτογραφίες, πανηγύρια, αξιοθέατα, ελληνικό και τουρκικό φαγητό, facebook, συνεντεύξεις, επίσκεψη φίλων και όλα, καλώντας τον κάθε ποδηλάτη να συμμετάσχει σε αυτήν την όλη περιπέτεια.

7. Ποιος είναι ο εξοπλισμός που έχετε επιλέξει;
Η σε όλους μας γνωστή εταιρία IDEAL από την Πάτρα, μας εξοπλίζει με ποδήλατα δρόμου, όπως και την τελευταία φορά στη διαδρομή Γερμανία-Ελλάδα με τα άψογα IDEAL Mountain Race Pro. Παρακάτω δεν θα έχουμε τίποτα άλλο, παρά ένα σάκο με τα αναγκαία. Αλλά το σημαντικότερο που θα κουβαλάμε, είναι μια καρδιά με πολύ πόθο για ποδήλατο…
 

 | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr

Δείτε επίσης

ποδηλατόδρομοι

Το πρώτο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα ως το 2021

Ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα Ποδηλατόδρομοι, λωρίδες ποδηλάτου, υποδομές για περπάτημα και ποδήλατο, το σχέδιο του ΥΠΕΝ ...

Διατροφή για ποδηλάτες σε περίοδο lockdown!

Διατροφή για ποδηλάτες σε περίοδο lockdown

Let's meet in Athens

Μια Ολλανδέζα μας γνωρίζει την Αθήνα, με ποδήλατο!

Let's meet in Athens - Όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest