Home | ΝΕΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Από την Κρήτη στην Γαλλία!

Από την Κρήτη στην Γαλλία!

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης

Εδώ και έναν χρόνο ο Χανιώτης αθλητής Πολυχρόνης Τζωρτζάκης έχει αφήσει τα πάτρια εδάφη και αγωνίζεται με τα χρώματα της γαλλικής ομάδος Guidon Chalettois η οποία εδρεύει στην κεντρική Γαλλία, 110χιλιόμετρα νότια από το Παρίσι.

Από τον Μηνά Μαλάτο

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, οι επιτυχίες του ως σήμερα, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές – κάτι που τον οδήγησε σε μια καινούργια αναζήτηση…

Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα;
Για εμένα η Γαλλία ήταν μονόδρομος, αφού εδώ μπορείς να καταλάβεις αν πραγματικά μπορείς και αν πραγματικά θέλεις να γίνεις επαγγελματίας. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό και η συχνότητά τους σε αναγκάζει να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου έτσι ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις.

Έχει αλλάξει η καθημερινότητά σου;
Κάθε ημέρα όλα περιστρέφονται γύρω από το ποδήλατο. Προσοχή στη σωστή προπόνηση – αλλά ακόμα μεγαλύτερη στην ξεκούραση και τη σωστή διατροφή.
Οι αγώνες προγραμματίζονται σε εβδομαδιαία βάση και αυτό απαιτεί ιδιαίτερη συνέπεια και προγραμματισμό. Σίγουρα μου λείπει η Ελλάδα, αλλά στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα: πρέπει να κάνουμε επιλογές. Ευτυχώς φέτος έχω μαζί μου και δύο Έλληνες φίλους-συναθλητές: τον Αλέξανδρο Παπαδερό και τον Γιάννη Δρακάκη από τον Τάλω Χανίων… Έτσι είναι λιγότερο μοναχικά!

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;
Αυτή είναι η δεύτερη αγωνιστική χρονιά μου εδώ και σίγουρα έχω θέσει υψηλότερους στόχους από πέρυσι, αφού πλέον διαθέτω αρκετή εμπειρία… Οι κυριότεροι στόχοι της ομάδας –και για εμένα προσωπικά– είναι τα οχτώ Κύπελλα Γαλλίας, εκ των οποίων τα τέσσερα ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά μου. Επίσης στον πρόγραμμα υπάρχουν πέντε διεθνείς αγώνες κατηγορίας 1.2 και 2.2 UCI, για τους οποίους ελπίζω να είμαι σε καλή κατάσταση και να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε αθλητές της Cofidis και της Europcar… Αναλυτικότερα, μέχρι τον Ιούνιο θα συμμετάσχω στους εξής αγώνες:
•10-14 Απριλίου /Tour du Loir et cher, UCI 2.2
• 21 Aπριλίου/ Paris-Mantes, UCI 1.2
• 27 Απριλίου/La Classique GP Dubuisson, Elite National
• 18-19 Μαΐου/ Paris-Arras, UCI 2.2
• 21-23 Ιουνίου/ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου.

Και οι προσδοκίες σου;
Αυτοί οι αγώνες σε «κάνουν» επαγγελματία γιατί, κερδίζοντας κάποιον από αυτούς, μπορεί να αποκτήσεις συμβόλαιο σε κάποια μεγάλη ομάδα τον επόμενο χρόνο. Είναι κάτι δύσκολο και επίπονο, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Προς το παρόν, η φυσική κατάστασή μου είναι μέτρια κυρίως λόγω του υπερβολικού κρύου. Ωστόσο, ελπίζω να βρω την φόρμα μου τις επόμενες εβδομάδες και να είμαι στα καλύτερά μου τον Απρίλιο…

Δείτε επίσης

Βασίλης Αναστόπουλος

Ο Βασίλης Αναστόπουλος υπογράφει με την Deceuninck – Quick Step

Βασίλης Αναστόπουλος: η διαδρομή από την SEG Racing Academy στην Deceuninck – Quick Step! O ...

Vuelta

O sir Bradley Wiggins μας δίνει τις προβλέψεις του για τη Vuelta 2019

Ο cycling expert του Eurosport Bradley Wiggins δίνει τα προγνωστικά του για τη Vuelta Νικητής ...

Κώστας Λιβανός

Kώστας Λιβανός: Ο νεαρός Κρητικός γίνεται δύο φορές Παγκόσμιος!

Ο Κώστας Λιβανός στην κορυφή του κόσμου – δύο φορές! Στην πίστα η Ελλάδα έχει ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest