Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | MTB | Kona Dawg Deluxe

Kona Dawg Deluxe

Αυθεντικό Mountain Bike!

Η Κona είναι μια από τις παλαιότερες εταιρίες στην κατασκευή mountain bike καθώς παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της το 1988. Όποιο και αν είναι το είδος σας, η Κona θα έχει ένα ποδήλατο με την κατάλληλη γεωμετρία και εξοπλισμό για εσάς, από αγωνιστικό XC μέχρι κατάβαση και άλματα. Το Dawg Deluxe καλύπτει το κενό ανάμεσα από το cross country και το all mountain προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο με περιφερειακά που χαρακτηρίζουν ένα πραγματικό mountain bike.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 7005, το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία πίεσης που του προσδίδει χαρακτηριστική μορφή και το κυρτό σχήμα στον πάνω σωλήνα που χαρακτηρίζει τα mountain bike της Κona. Το κυρτό σχήμα επιτρέπει την καλύτερη και πιο σωστή θέση οδήγησης, ενώ δίνει περισσότερο χώρο στον οδηγό για να κινηθεί. Τα πίσω ασύμμετρα chainstays δημιουργούν ένα στιβαρό πλαίσιο και δίνουν αίσθηση αμεσότητας ακόμα και κάτω από δυνατό πεταλάρισμα. Η δύναμη που εφαρμόζουμε στα πετάλια, εκτός από εμπρόσθια κίνηση στον τροχό, δημιουργεί και πλάγιες δυνάμεις. Τις δυνάμεις αυτές εξισορροπεί η τοποθέτηση του πίσω ψαλιδιού στο πλαίσιο και με αυτόν τον τρόπο προσθέτει αντοχή και ακαμψία εκεί που χρειάζεται. Εμπρός, το πλαίσιο έχει επίσης ασύμμετρες θέσεις για τα ρουλεμάν. Πάνω θα βρούμε το κλασικό μέγεθος 1.1/8 αλλά κάτω η διάμετρος είναι μεγαλύτερη, προσθέτοντας και εκεί αντοχή επιτρέποντας στο αμορτισέρ να δουλέψει καλύτερα έχοντας και τη μικρότερη φθορά των ρουλεμάν.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Στον εξοπλισμό το Deluxe προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναβάτες εκεί έξω. H πίσω ανάρτηση είναι από τη Fox, έχει διαδρομή 5 ιντσών και ρύθμιση για το rebound και Pro Pedal. Εμπρός, τις ανωμαλίες αναλαμβάνει ένα αμορτισέρ Rock Shox Tora, διαδρομής 140 mm με κλείδωμα για τις αναβάσεις. Χρησιμοποιεί αέρα και όχι ελατήριο για να στηρίξει το βάρος μας κάτι που
συντελεί στην καλύτερη συμπεριφορά, αν ρυθμιστεί σωστά, καθώς και το ελαφρύτερο σύνολο του ποδηλάτου. Τα περιφερειακά είναι παραδοσιακά από τη Shimano, θα βρούμε πίσω Deore XT εκτροχιαστή, ενώ μπροστά την αλλαγή στα γρανάζια αναλαμβάνει το πολύ καλό και οικονομικό Deore. Από τη σειρά Deore προέρχονται επίσης τα χειριστήρια
για τις αλλαγές των ταχυτήτων. Η πεταλιέρα είναι από τη σειρά SLX και θα αντέξει ότι δοκιμασία θα μπορέσετε να της επιβάλετε, όπως και οι τροχοί που είναι συνδυασμός κέντρων από τη Shimano και στεφανιού από τη SUN Ringle. Tα φρένα είναι ξανά από τη Shimano, με υδραυλική συμπίεση και δίσκους 160 mm. Άνετη σέλα από την WTB αναλαμβάνει την «οπίσθια» επαφή σας με το σύνολο, ενώ οι χειρολαβές Κona αναλαμβάνουν την επαφή μπροστά. Από την Κona προέρχονται επίσης το τιμόνι και ο λαιμός. Τα ελαστικά είναι Maxxis Aspen με διάσταση 2.25. Το Aspen είναι ένα καταπληκτικό λάστιχο στις ανηφόρες, αφού δεν απογοητεύει παρέχοντας grip σε όλες τις συνθήκες, σκαρφαλώνοντας εκπληκτικά. Ένα ολοκληρωμένο ποδήλατο για απαιτητικούς.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ

• Γιατί προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ποιοτικό σύνολο
• Γιατί θα χειριστεί την πλειοψηφία των καταστάσεων στο βουνό. Είτε ανηφόρα είτε κατηφόρα

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ

• Γιατί θέλω να κάνω αγωνιστικό XC
• Γιατί θέλω να κάνω άλματα και downhill

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μεγέθη πλαισίου: 15’’, 17’’ 18’’, 19’’’, 20’’, 22’’
Ανάρτηση E/Π: Rock Shox Recon 335 Solo Air 140mm/ Fox float RP2
Φρένα: Shimano M575
Ποτήρια: FSA Gravity SXE
Σαμάν Ε/Π: Deore XT/Deore
Τροχοί: Shimano M525 κέντρα/Sun Ringle EQ 2.1 SL στεφάνια
Σέλα: WΤΒ Speed V comp
Πεταλιέρα: Shimano SLX 44/32/22
Λάστιχα: Maxxis Aspen 2.25
Λαιμός: ΚΟΝΑ XC-BC 90mm
Τιμόνι: ΚΟΝΑ XC-BC 31.8mm, 660mm wide
Πετάλια: Shimano M520 clipless

ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Τιμή: 2099€
Αντιπρόσωπος: Τσιρίκος ΑΕ.
Τηλ.: 210 6715814

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Dawg είναι ένα mountain bike που θα απολαύσετε να οδηγήσετε παντού. Από μία κοντινή βόλτα έως την κορυφή του βουνού και πίσω. Τα περιφερειακά θα αντέξουν δύσκολες καταστάσεις και θα σας βάλουν με αξιοπρεπή τρόπο στον κόσμο του ΜΤΒ.

 • Kona World Bike
 • Δείτε επίσης

  Deore 12sp

  Shimano Deore 12sp M6100 – μια 12άρα για όλους!

  Το 1×12 τείνει να γίνει μονόδρομος στο ΜΤΒ και η Shimano δεν ήταν δυνατό να ...

  scott scale 980 2019

  SCOTT Scale 980: με αγωνιστικές καταβολές!

  Δοκιμάζουμε το SCOTT Scale 980! To SCOTT Scale 980 κινείται σε… αγωνιστικά μονοπάτια, συνδυάζοντας επιδόσεις ...

  KONA Kahuna

  Στα «όρια» με το KONA Kahuna 29’’

  Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης, πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα ορεινής κατάβασης, πιέζει στα όρια το 29άρι μοντέλο Kahuna της KONA και μας περιγράφει τις εντυπώσεις του.

  Αφήστε μια απάντηση

  mbike.gr

  Pin It on Pinterest