Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | MTB | Focus Fat Boy

Focus Fat Boy

Tο αγοράκι που είναι άντρας

Ζητά λίγα, δίνει πολλά και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στο βουνό.

Το ποιοτικό δεν κοστίζει απαραίτητα πολύ και το Fat Boy μάς το μαθαίνει. Η γερμανική Focus έχει πολύ καλή παρουσία στην Ελλάδα τόσο σε γκάμα όσο και σε διαθεσιμότητα ποδηλάτων σε μεγέθη. Η επιτυχία της στη Γερμανία είναι η ίδια με την επιτυχία της στην Ελλάδα. Προσφέρει πολύ καλές τιμές για ποιοτικά ποδήλατα και δεν κάνει τσιγκουνιές σε καμία κατηγορία τιμής. Το Fat Boy δίνει δυνατό παρόν στην XC κατηγορία με σωστά ανταλλακτικά και απρόσμενα καλή συμπεριφορά στο βουνό.

Πλαίσιο
Το Fat Boy είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τα εσωτερικά αυτοκόλλητα και η καλή ποιότητα βαφής προσθέτουν θετικά στο σύνολο. Αξιοσημείωτη είναι η κατασκευή των απολήξεων του πίσω ψαλιδιού. Η γεωμετρία στο ποδήλατο της δοκιμής μας (μέγεθος Μ) είναι αρκετά compact, πλησιάζοντας προς το small και προορίζεται για αναβάτες μέχρι περίπου 1,76μ. ύψος.

Περιφερειακά
Το πλαίσιο του Focus Fat boy στον τομέα της κίνησης και της μετάδοσης πλαισιώνεται από ανταλλακτικά της Shimano. Αλλαγές ταχυτήτων και πίσω σασμάν LX, δισκοβραχίονας και μπροστινή αλλαγή Deore, αλυσίδα KMC Z super narrow. Στον τομέα της ανάρτησης βοηθάει η RST με την Gila Plus lockout. Οι επιλογές που έχουμε στις ρυθμίσεις αφορούν την προφόρτιση που γίνεται από το αριστερό καλάμι, ενώ έχουμε την ευχάριστη δυνατότητα να κλειδώσουμε τη λειτουργία της από ένα περιστρεφόμενο button που βρίσκεται στο δεξί καλάμι. Το πακέτο λαιμός-τιμόνι-παλουκόσελο έχουν την υπογραφή Concept sl, ενώ η σέλα είναι η Ponga K της San Marco. Για τους τροχούς έχουμε κέντρα Shimano με σύστημα 6 βιδών για τις δισκόπλακες και στεφάνια Alex DP17 διπλού τοιχώματος. Στα φρένα η Magura έχει αναλάβει δράση με τα πολύ καλά της μεσαίας κατηγορίας της Julie, χρησιμοποιώντας δίσκο 180mm εμπρός και 160mm πίσω συνδυάζοντας την ποιότητα με την απόδοση. Τα καινούργια Continental Speed King 2.3 με χαμηλό και αραιό τακούνι δίνουν τη δυνατότητα πολλαπλής χρήσης τους.

Συμπεριφορά
To Fat boy μόνο συμπεριφορά «παχουλού αγοριού» δεν έχει. Σβέλτο στις στροφές και στις κατηφόρες, σταθερό και με έλεγχο στις ανηφόρες. Η ανάρτηση αρκετά στιβαρή, σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια στις παρατεταμένες και γρήγορες κατηφόρες αλλά η λειτουργία της κάπως «ξερή» γίνεται κουραστική μετά από παρατεταμένους κραδασμούς. Τα φρένα μετά το πρώτο διάστημα που χρειάζεται να στρώσουν γίνονται απόλυτα αποτελεσματικά σε όλες τις συνθήκες. Οι τροχοί με ικανοποιητική συμπεριφορά και τα λάστιχα με διάσταση 2.3 κυλούν και στρίβουν σε XC καταστάσεις, αλλά δίνουν και all mountain χαρακτήρα. Η μίξη των περιφεριακών της Shimano στη μετάδοση (Deore-LX) είναι λειτουργική με απροβλημάτιστες και γρήγορες αλλαγές.

Xαρακτηριστικά
Πλαίσιο:
26’’ MTB alloy
Πιρούνι: RST Gilla TNL, 100mm
Tροχοί: Alex DP 17
Eλαστικά: Continental Speedking 2.3, 57-559, foldable
Φρένα: Magura Julie hydraulic, disc-brake
Nτεραγιέ: Shimano Deore LX
Δισκοβραχίονας: Shimano

 | mbike.gr | mbike.gr

Πρακτικά
Tιμή:
719 ευρώ
Aντιπρόσωπος: Cross Hellas
Tηλ.: 210 53249990

Δείτε επίσης

Deore 12sp

Shimano Deore 12sp M6100 – μια 12άρα για όλους!

Το 1×12 τείνει να γίνει μονόδρομος στο ΜΤΒ και η Shimano δεν ήταν δυνατό να ...

scott scale 980 2019

SCOTT Scale 980: με αγωνιστικές καταβολές!

Δοκιμάζουμε το SCOTT Scale 980! To SCOTT Scale 980 κινείται σε… αγωνιστικά μονοπάτια, συνδυάζοντας επιδόσεις ...

KONA Kahuna

Στα «όρια» με το KONA Kahuna 29’’

Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης, πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα ορεινής κατάβασης, πιέζει στα όρια το 29άρι μοντέλο Kahuna της KONA και μας περιγράφει τις εντυπώσεις του.

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest