Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Ποδήλατα | BH Zenith 7.7

BH Zenith 7.7

Στο ζενίθ της απόλαυσης

Η ιστορία της BH ξεκινά πριν από 100 χρόνια, στη μικρή πόλη Eibar, στην καρδιά της χώρας των Βάσκων. Μια πόλη με βαριά βιομηχανική παράδοση αλλά ταυτόχρονα περιτριγυρισμένη από βουνά. Ίσως αυτό αποτέλεσε την αφορμή που τα τρία αδέλφια Beistegui – ο Domingo, ο Juan κι ο Cosme – αποφάσισαν να αλλάξουν το αντικείμενο της οικογενειακής επιχείρησης οδηγώντας την σε μια απρόσμενη, εντυπωσιακή εξέλιξη.

Η ίδρυση της ΒΗ (Beistegui Hermanos – αδερφοί Beistegui) ξεκίνησε με την παραγωγή ποδηλάτων κάτω από μια εντελώς νέα λογική που έμελλε να δημιουργήσει έναν θρύλο στην ποδηλατική βιομηχανία. Ποδήλατα που «σκαρφάλωναν» με άνεση στα Πυρηναία, οδηγώντας τους αναβάτες σε σπουδαίες νίκες, όπως αυτή του πρώτου Γύρου Ισπανίας, το 1935 ή την ιστορική ανάβαση – και νίκη του Alp d’ Huez, στο Γύρο Γαλλίας του 1987, από τον Federico Echave.

Μέχρι σήμερα, η ΒΗ συνεχίζει με επιτυχία την αγωνιστική της παρουσία τόσο στο ΜΤΒ όσο και στο δρόμο, χαράζοντας ταυτόχρονα νέους δρόμους για το μέλλον με την εφαρμογή της χρήσης του «nanocarbon» στην παραγωγή των κορυφαίων μοντέλων της.
Αυτό την οδήγησε στη δημιουργία του Global Concept, μιας καινοτομίας που της επέτρεψε να παρουσιάσει τον πρώτο μονοκόκ κάρμπον σκελετό δρόμου με βάρους κάτω από 800 γραμμάρια, με την ενσωμάτωση την ντίζας της σέλας στο σκελετό, μια τεχνολογία που
δοκιμάστηκε με επιτυχία από την Liberty Seguros. Για το 2011, η ΒΗ έχει να παρουσιάσει μερικά μοντέλα που αναμένεται να «ξαφνιάσουν» ευχάριστα, τόσο με την ποιότητα και το σχεδιασμό όσο και με την ανταγωνιστική τιμή τους. Ένα από αυτά είναι το Zenith 7.7.

Σκελετοί από «τζάκι»

Η σειρά Zenith περιλαμβάνει σκελετούς από triple butted αλουμίνιο 7005, με βάρος που δεν ξεπερνά τα 1380 γραμμάρια. Πρόκειται για σκελετούς οι οποίοι, χάρη στη σχεδίαση και τη γεωμετρία τους, διακρίνονται για την ακαμψία και το ιδιαίτερο design τους. Στη σειρά αυτή βρίσκουμε τρία μοντέλα, με συνολικά βάρη από 11.8 κιλά έως 9.9 κιλά (για ολοκληρωμένο ποδήλατο) και διαφορές που έχουν να κάνουν κυρίως με το επίπεδο του
εξοπλισμού. Εμείς διαλέγουμε να σας παρουσιάσουμε το 7.7 ως μια ολοκληρωμένη
επιλογή για ένα ποιοτικό, υψηλών προδιαγραφών Hard Tail MTB. Ένα ποδήλατο που απευθύνεται σε σοβαρούς χομπίστες, που επιθυμούν ένα ποιοτικό, γρήγορο και ελαφρύ Hard Tail για γρήγορα, τεχνικά μονοπάτια ή συμμετοχή σε αγώνες Open.

Εξοπλισμός για διακρίσεις

Βασισμένο σε περιφερειακά της Shimano, το 7.7 «φορά» πίσω ντεραγιέ ΧΤ, εμπρός SLX και τροχούς Shimano MT15. Η επιλογή των δισκόφρενων Formula RX 160, αποτελεί μια πετυχημένη επιλογή καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που θα «ακινητοποιήσει» εύκολα ένα γρήγορο ΜΤΒ χωρίς να προσθέσει ιδιαίτερο βάρος στο σύνολο, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την τιμή σε λογικά πλαίσια. Μεγάλο «ατού» για το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί η μπροστινή ανάρτηση που δεν είναι άλλη από την FOX RL, με 100mm διαδρομής και άψογη λειτουργία σε όλες τις συνθήκες. Όπως εύκολα διαπιστώνει κάποιος, πρόκειται για μελετημένα επιλεγμένα περιφερειακά που εγγυώνται πολλά γρήγορα και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Θαυμάσια επιλογή

Συνολικά πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μοντέλο, που συνδυάζει σε σωστές δόσεις την ποιότητα του σκελετού με τη σωστή επιλογή περιφερειακών, κατάλληλο για «σκληρή» χρήση κατευθείαν από τη συσκευασία αλλά και ποιοτική βάση για να «στήσει» κάποιος στη συνέχεια ένα ακόμη καλύτερο ποδήλατο, αναβαθμίζοντας κάποια περιφερειακά – όταν κρίνει πως έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ποδηλάτου. Άλλωστε ο σκελετός, όπως ήδη είπαμε, είναι ο ίδιος με των… μεγαλύτερων αδελφών του 7.8 και 7.9 από τα οποία το κάνουν να διαφέρει μόνο ο εξοπλισμός επιπέδου XT και XTR.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπαμε ήδη, το ποδήλατο είναι «ετοιμοπόλεμο» όπως είναι και όλα δείχνουν πως είναι πρόθυμο να προσφέρει πολλά διασκεδαστικά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το βάρος του ποδηλάτου δεν ξεπερνά τα 11.2 κιλά – τιμή ιδιαίτερα ικανοποιητική για την κατηγορία του ενώ ακόμα και με μια ματιά, εύκολα διακρίνει κάποιος πως πρόκειται για ένα μοντέλο κατάλληλο για γρήγορη οδήγηση σε ανηφορικά, τεχνικά μονοπάτια, από αναβάτες που επιθυμούν ένα πραγματικά καλό ποδήλατο. Άλλωστε ο ανταγωνισμός σε αυτήν την κατηγορία τιμής είναι ιδιαίτερα σκληρός και το Zenith 7.7 της BH έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει μία από τις σοβαρότερες υποψηφιότητες για το επόμενο ποδήλατό σας. Περιμένουμε ήδη τα πρώτα μοντέλα της ΒΗ για αναλυτικό τεστ και σύντομα θα επανέλθουμε με την ισπανική εταιρία.

Tεχνικά Χαρακτηριστικά

Σκελετός:
Alu 7005, triple butted.
Πιρούνι: FOX 100RL
Πίσω Ντεραγιέ: Shimano XT
Εμπρός Ντεραγιέ: Shimano SLX
Δισκοβραχίονας: Shimano M552, 3×10, 42/32/24
Φρένα: Disc Brakes Formula RX160
Τροχοί: Shimano MT15
Μεγέθη: SM, MD, LA, XL
Χρώμα: Λευκό/Μπλέ, Μαύρο/Κόκκινο
Βάρος: 11.2 κιλά

Πρακτικά

Τιμή:
1.899 € (ανώτατη προτεινόμενη λιανική)
Αντιπρόσωπος: Sportlife.
Τηλ.: 210 9832356

Δείτε επίσης

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

Mondraker Crafty Carbon XR LTD

Mondraker Crafty Carbon XR LTD – απλά τέλειο!

Περιορισμένη έκδοση, απεριόριστες δυνατότητες!   Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας   Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα ...

Scott aspect 970

Scott Aspect 970: To ιδανικό «πρώτο μου» ΜΤΒ;

Έστω ότι κάποιος θέλει να ασχοληθεί με την ορεινή ποδηλασία, να αρχίσει να απολαμβάνει διαδρομές ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest