Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Ποδήλατα | Cannondale Jekyll HI-MOD 1

Cannondale Jekyll HI-MOD 1

Διπλή προσωπικότητα

ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιάννης Κορφιάτης

H Cannondale για το 2011 παρουσίασε μια εντελώς νέα κατηγορία στα ποδήλατα βουνού της οποίας μέλος είναι το νέο Jekyll. Έρχεται να αντικαταστήσει το Moto στην κατηγορία all mountain έχοντας όμως μια ολότελα νέα προσέγγιση και δημιουργώντας από μόνο του τη δική του κατηγορία με την ονομασία over mountain. To μέγεθος της διαδρομής του Jekyll είναι 150 mm τα οποία μέσω ενός διακόπτη στο τιμόνι γίνονται 90 mm για να μας βοηθήσουν να σκαρφαλώσουμε το βουνό.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Τα Made in Japan ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται για το Jekyll προέρχονται από το στρατό και χρησιμοποιούνται για τη θωράκιση βαλλιστικού εξοπλισμού, η Cannondale πρέπει να υπογράφει και να λογοδοτεί στο στρατό για κάθε κιλό ινών άνθρακα που της παραχωρείται. Με τη χρήση BallisTec ινών, έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο άνθρακα που είναι ελαφρύτερο και ισχυρότερο από το αλουμίνιο και πιο ανθεκτικό στα βαθουλώματα από το ατσάλι. Ο Murray Washburn, διευθυντής μάρκετινγκ της Cannondale, είπε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα σφυρί, να χτυπήσουμε το πλαίσιο δυνατά και δε θα υπήρχε καμία ζημιά. Ένας από τους Γερμανούς μηχανικούς τους έχει χρησιμοποιήσει μέχρι και τσεκούρι, χτύπησε το πλαίσιο αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει τη θωράκιση των ινών.

Ο στόχος με όλα αυτά ήταν να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα που θα κάλυπτε τις αμφιβολίες και τους φόβους εκείνων που πιστεύουν ότι οι ίνες άνθρακα δεν έχουν θέση στα μεγάλα ποδήλατα βουνού. Για εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος στις εκδόσεις του άνθρακα, υπάρχει η έκδοση Smart Formed αλουμινίου. Τα πλαίσια έχουν ταυτόσημες γεωμετρίες με τις εκδόσεις των ανθρακονημάτων και παίρνουν σχήμα με ένα μείγμα από ενισχυμένο, hydroformed αλουμίνιο.

Η Fox Dyad RT2 πίσω ανάρτηση σχεδιάστηκε ειδικά για το Jekyll και ρυθμίζεται με ένα διακόπτη από το τιμόνι στη ρύθμιση Elevation δουλεύει ο ένας από τους δύο θαλάμους προσφέροντας 90mm διαδρομής πίσω με fixed ρυθμίσεις rebound και compression καθώς και sag μειωμένο κατά 40% για καλύτερη απόκριση στο πετάλι. Στη λειτουργία Flow η διαδρομή μεγαλώνει στα 150 mm και έχει την αίσθηση ελατηρίου με τους δύο θαλάμους της ανάρτησης να λειτουργούν γραμμικά.

Πίσω το πλαίσιο δέχεται τους νέους άξονες για τροχούς 142Χ12 προσφέροντας πρωτοφανή σταθερότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κλασικό κέντρο 135mm αν έχετε τροχούς που δε θέλετε να αλλάξετε.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ JEKYLL

Η top Ultimate με carbon πλαίσιο, ανάρτηση Fox Talas RLC 150mm, τροχούς Crank Brothers Cobalt, φρένα Elixir X0 και σειρά Sram XX. To Carbon 1 το οποίο έχει και αυτό Fox Talas RLC 150mm, φρένα Elixir CR, τροχούς Sun Ringle και σειρά XT. Τα μοντέλα Carbon ολοκληρώνει το Carbon 2 με ανάρτηση Fox 32 Talas RL και σειρά X9-X7. Ακολουθούν τα Jekyll 3, 4 και 5 με σκελετούς απο Smart Formed αλουμίνιο αναρτήσεις Fox 32 Talas RL και σειρά XT για τα 3 και 4 ενώ στο πιο φθηνό 5 θα βρούμε μπροστά το εξαιρετικό Revelation Dual Air Position και περιφερειακά που θα κρατήσουν την τιμή σε λογικά επίπεδα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ανάρτηση:
Fork Fox 32 Talas RLC FIT, 150mm, 15QR thru axle, 1.5»
Στεφάνια: Sun Ringle Black Flag Pro
Κέντρα: Sun Ringle Black Flag Pro, 15 mm front, 142×12 mm rear
Λάστιχα: Schwalbe Nobby Nic PaceStar, 26 x 2.4»
Μπροστά σασμάν: Shimano XT
Πίσω σασμάν: Shimano XT
Λεβιέδακια: Shimano XT
Τιμόνι: FSA SL-K Riser 680 x 18 mm
Λαιμός: Cannondale C2 1.5», 31.8
Φρένα: Avid Elixir CR Carbon, 185/185 mm
Σελα: Fizik Gobi Mg

ΠΡΑΚΤΙΚΑ:

Τιμή:
Αναμένεται
Αντιπρόσωπος: KCP Group. Τηλ.: 210 5317960

Δείτε επίσης

Marin Bolinas Ridge 1

MARIN Bolinas Ridge 1: «ψαγμένο» Hardtail για βουνό!

Marin Bolinas Ridge 1: made for fun! Το Marin Bolinas Ridge 1 είναι ένα σύγχρονο ποδήλατο ...

Giant REIGN E+: Η επανάσταση στα αγωνιστικά e-MTB

Η νέα εποχή στα αγωνιστικά MTB e-Bikes Με τροχό 29” εμπρός και 27.5” πίσω, το ...

Marin Bobcat Trail 3

MARIN Bobcat Trail 3: ένα μοντέρνο hardtail για όλους!

Marin Bobcat Trail 3: made for fun! Όταν αναφερόμαστε σε ποδήλατα βουνού, αναφερόμαστε αυτομάτως στις ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest