Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Ποδήλατα | Πάρτε τα βουνά…

Πάρτε τα βουνά…

με μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα Full suspension!

Αναμφισβήτητα, η οδήγηση ενός mountain bike είναι μια εμπειρία που μας γεμίζει με ενέργεια (παρότι μπορεί σε πρώτη φάση να μας την έχει απορροφήσει όλη).

Η ποδηλασία στο βουνό είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση και ευχαρίστηση. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα ποδηλάτων βουνού για να διαλέξει κανείς.

Μοντέλα με τελείως διαφορετικά ποιοτικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη χρήση στην οποία προσφέρουν τη βέλτιστη οδηγική εμπειρία: Ποδήλατα μονής και διπλής ανάρτησης, με τροχούς διαφορετικών διαμέτρων και διαφορετικές διαδρομές αναρτήσεων. Μια κατηγορία που μπορεί ίσως να απηχεί καλύτερα τις ανάγκες του «χαρούμενου» mountain biker είναι αυτή των ποδηλάτων πλήρους ανάρτησης, τα οποία έχουν σαφώς περισσότερη διαδρομή από τα ποδήλατα αγώνων και προπόνησης, ούτως ώστε να κατεβαίνουν με ταχύτητα μια ολόκληρη γκάμα μονοπατιών –τα οποία συχνά δεν είναι συντηρημένα– και ταυτόχρονα ν’ ανεβαίνουν με τεράστια ευκολία ατέλειωτες ανηφόρες χωρίς απώλειες δύναμης και χωρίς την ανάγκη για Lift! Επιπλέον, η γεωμετρία αυτών των ποδηλάτων είναι τέτοια που να σε προδιαθέτει για πολλές ώρες ποδηλασίας όταν διασχίζεις κάποιο βουνό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται για να δοκιμάζεις τις τεχνικές σου ικανότητες τα απογεύματα, στα μονοπάτια που βρίσκονται κοντά στο σπίτι σου.

Η ποδηλατική βιομηχανία, αντιλαμβανόμενη ότι αυτή είναι μια από τις πιο εμπορικές κατηγορίες, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και έτσι ο ανταγωνισμός των εταιρειών μόνο όφελος έχει για τον καταναλωτή. Οι αναρτήσεις –από τα πλέον σημαντικά στοιχεία της κατηγορίας– βελτιώνονται συνεχώς, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τα μοχλικά, τα οποία γίνονται ακόμα πιο αποδοτικά στη λειτουργία. Βασικά στοιχείο για ένα καλό σύστημα είναι να παραμένει ενεργή η ανάρτηση όταν ασκείται επιβραδυντική δύναμη στον τροχό από το πίσω φρένο. Επιλογές όπως η ολική εμπλοκή ή η μείωση της ενεργής διαδρομής για τις αναβάσεις υιοθετούνται όλο και περισσότερο από τις εταιρείες για ποδήλατα αυτού του τύπου. Τα εξελιγμένα υλικά είναι ένας ακόμα άσος στο μανίκι των εταιρειών, αφού μπορούν να προσφέρουν ανθεκτικά πλαίσια με διαδρομές ανάρτησης στα 150 χιλιοστά, με βάρος κάτω από 2,5 κιλά!

Για το 2013 λοιπόν, η αγορά έχει πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές διαδρομών, αμαρτήσεις μέχρι τα 150 χιλιοστά και διαφορετικές διαμέτρους τροχών, για να μπορέσουμε να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα!

Πάρτε μια γεύση στο MBike 107 που κυκλοφορεί σε περίπτερα και ποδηλατικά καταστήματα.

 

Δείτε επίσης

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

Mondraker Crafty Carbon XR LTD

Mondraker Crafty Carbon XR LTD – απλά τέλειο!

Περιορισμένη έκδοση, απεριόριστες δυνατότητες!   Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας   Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα ...

Scott aspect 970

Scott Aspect 970: To ιδανικό «πρώτο μου» ΜΤΒ;

Έστω ότι κάποιος θέλει να ασχοληθεί με την ορεινή ποδηλασία, να αρχίσει να απολαμβάνει διαδρομές ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest