Home | MBIKE BLOGS | Ποδηλατάδα Καραντίνας

Ποδηλατάδα Καραντίνας

Κάθε κρίση είναι και μια ευκαιρία κι έτσι, κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν η ευκαιρία για πολλούς να απολαύσουν το ποδήλατο σε σχεδόν άδειους δρόμους.

 

Από την Ελευθερία Παναγιωτοπούλου

 

Η μαρτυρία ενός ποδηλάτη

Δεύτερη μέρα καραντίνας – Δεύτερο lockdown.
Επιλογή για το 13033 το 6, άσκηση.

Και βρίσκομαι στη Συγγρού. Επιλέγω τη διαδρομή Συγγρού προς το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», επιστροφή από Ιλισσό, μέσω Θεσσαλονίκης, για Θησείο.

Στη Συγγρού που, ουδέποτε, ούτε τον Αύγουστο, την έχω πετύχει άδεια κυριολεκτικά, σε όλη τη διαδρομή συνάντησα δύο αυτοκίνητα και μπλόκα. Ήταν πιο εύκολα να βγάλω την εθιμοτυπική φωτογραφία. 

Στη μοναχική μου βόλτα η καλημέρα με τους περαστικούς και οι χαιρετισμοί ήταν αυτοί που επικράτησαν.  Θύμιζε λίγο τη βόλτα σε χωριό, που οι καλημέρες είναι για όλους γνωστούς και αγνώστους. 

Καλά και σκέψεις υπήρχαν. Ποδηλατώντας και μάλιστα σε έναν άδειο δρόμο οι σκέψεις ποδηλατούν και αυτές. Έτυχε να μην δω και άλλους ποδηλάτες.

 

 

Το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό για το περιβάλλον μέσο.  Θυμάμαι τις βραδινές πρωτοπόρες βόλτες του Freeday, ποδηλατάδα με κοινοποιημένο μόνο το σημείο συνάντησης και την ώρα συνάντησης, την ποδηλατάδα την πρώτη Δευτέρα, τα Critical mass κάθε μήνα. 

Ακόμα τους μπλέδες, που όλα ξεκίνησαν από το ραντεβού στο Ble στην παραλιακή, και το γκρουπάκι του ΦΠΑ, φτάνουμε παντού αργά για εκείνους που δεν θέλουν να τρέχουν, που συμμετέχουν για πρώτη φορά, τους Indians Sioux τους «ινδιάνους» ποδηλάτες του βουνό. 

Όλο και περισσότεροι ποδηλάτες επιλέγουν το ποδήλατο προς και από το χώρο εργασίας τους.

Τα μέρη επιλογής, η παραλιακή μέχρι τη Σαρωνίδα και διάλειμμα για καφέ, ο Υμηττός, ο γύρος της Πάρνηθας, το Σούνιο. Τα θέματα προς συζήτηση όλα τα θέματα του καφενείου, πολιτική, εργασιακά, αθλητικά, σχέσεις. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί χαρακτήρες. Κι όμως όλοι μέλη μιας ομάδας.

Με το που πέφτει η καραντίνα επιλέγουμε να κάνουμε διαδικτυακές προπονήσεις. Κανονίζουμε την ώρα προπόνησης και ξεκινάμε. Ένας αναλαμβάνει να είναι ο αρχηγός της προπόνησης. Οι άλλοι συμμετέχουμε. Κάνουμε τα αστεία μας . Συμμετέχουμε σαν να είμαστε μαζί στο δρόμο, στον καφέ.

Σήμερα όμω ήμουν μόνος με τις σκέψεις μου. Σίγουρα με καθαρότερο αέρα, μια και είναι λιγότερα τα αυτοκίνητα. Όπως λέει ο φίλος Λεωνίδας  «έκανες επίτηδες το  lockdown για να κάνεις εσύ μόνος σου ποδήλατο στη Συγγρού». Λέτε;

Ας τελειώσουμε με αυτή την αναγκαία καραντίνα, ας τελειώσουμε με την πανδημία και έχουμε πολλές βόλτες με ποδήλατο να κάνουμε. 

Το μόνο που επιθυμούμε για όλους είναι να βγούμε ΥΓΙΕΙΣ από όλη αυτήν την περιπέτεια. 

Δείτε επίσης

Με το ποδήλατο στο «Δάσος των ευλογημένων υψών»

Η ποδηλατική διαδρομή Liège-Bastogne-Liège («La Doyenne», δηλαδή η πρεσβύτερη) είναι η παλαιότερη (έτος ίδρυσης 1892) από τα 5 Μνημεία της ποδηλασίας, όπως χαρακτηρίζονται οι αγώνες: Μιλάνο-Σαν Ρέμο, Γύρος Φλάνδρας, Παρίσι-Ρουμπέ, Λιέγη-Βαστόν-Λιέγη και Γύρος Λομβαρδίας.

Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ Porsche!

Γρήγορες και ουσιαστικές οι αλλαγές στην αγορά των e-Bikes Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κορυφαίων σπορ ...

Άγραφα

Άγραφα: Θρύλος, ιστορία και πραγματικότητα

Τα Άγραφα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ορεινός τόπος. Εκτείνονται από τον ποταμό «Μέγδοβα» (Ταυρωπός) στα Ανατολικά, τον Αχελώο στα Δυτικά, οριοθετούνται από τον δρόμο Άρτας- Καρδίτσας στα Βόρεια και φτάνουν ως τη λίμνη Κρεμαστών στα Νότια.

mbike.gr

Pin It on Pinterest