Home | ΝΕΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Δημήτρης Αντωνιάδης: πρωταθλητής Ελλάδος XCO 2015

Δημήτρης Αντωνιάδης: πρωταθλητής Ελλάδος XCO 2015

H χρονιά έχει κυλήσει θαυμάσια για τον Δημήτρη Αντωνιάδη αλλά και για την ομάδα της SMF Team με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφία: Πέτρος Γκότσης

Η κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος στην ορεινή ποδηλασία – και μάλιστα μπροστά από ισχυρό ανταγωνισμό – ήταν το αποκορύφωμα για την ομάδα της Σφενδάμης!
MB: Είσαι Πρωταθλητής Ελλάδος 2015. Πώς κύλησε η χρονιά για σένα;
Δημήτρης Αντωνιάδης: Η χρονιά ξεκίνησε καλά μπορώ να πω. H φετινή θετική μου πορεία αποτυπώνεται στην κατάσταση βαθμολογίας αθλητών της UCI όπου από την 143η θέση και με 213 βαθμούς το 2014 βρίσκομαι στην 62η θέση με 435 βαθμούς κοιτώντας ακόμη υψηλότερα έως το τέλος της χρονιάς. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής μου χρονιάς, πέρα από πολλές επιτυχίες, είχα και άτυχες στιγμές. Στο Baku για παράδειγμα, παρότι βρισκόμουν αγωνιστικά σε άριστη κατάσταση, μια τεχνική ατυχία δεν μου επέτρεψε να τερματίσω καλύτερα από την 27η θέση. Είμαι όμως ευχαριστημένος διότι η γενική μου εικόνα είναι καλή και ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς –να φορέσω τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος– επιτεύχθηκε!

ΜΒ: Πώς είναι να κερδίζεις έναν αγώνα XCO, μπροστά από τον Περικλή Ηλία –και μάλιστα με σημαντική διαφορά;
Δ.Α.: Ο Περικλής είναι ένας εξαίρετος αθλητής και πολύ καλός μου φίλος. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για μένα που μπόρεσα να τον νικήσω.

MB: Πόσο δύσκολος ήταν ο ανταγωνισμός στον αγώνα;
Δ.Α.: Ο αγώνας ήταν δύσκολος· έπρεπε να φύγω από την αρχή δυνατά έτσι ώστε να πάρω κάποια διαφορά για να το ελέγχω μετά καλυτέρα.

ΜΒ: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την υπόλοιπη σεζόν; Και ποιοι για τη χρονιά που έρχεται;
Δ.Α.: Στόχος μου είναι να εκπροσωπήσω τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος με τον καλύτερο τρόπο στους επόμενους διεθνείς αγώνες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Στόχος της χρονιάς επίσης είναι η βαθμολογική μου εξέλιξη στην παγκόσμια κατάταξη της UCI και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

ΜΒ: Πόσες ώρες την εβδομάδα κάνεις προπόνηση;
Δ.Α.: Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου κάνω περίπου 20 ώρες και στην αγωνιστική περίοδο λιγότερο.

ΜΒ: Μόνο ΜΤΒ ή και δρόμο;
Δ.Α.: Προς το παρόν μόνον MTB και ειδικά μόνο xco! Η ποδηλασία δρόμου έχει απομακρυνθεί πολύ από το xco και δε γίνονται ταυτόχρονα. Για το μέλλον όμως δεν αποκλείω τίποτα.

ΜΒ: Πώς σου φάνηκε η διαδρομή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος;
Δ.Α.: Η διαδρομή του πανελλήνιου, όπως είχα πει και πριν από τον αγώνα, δεν ήταν στα μέτρα μου. Ήταν όμως καλή σαν πίστα και αρκετά δουλεμένη αν και την επομένη φορά θα μπορούσε να γίνει πιο cross country.

ΜΒ: Πώς βλέπεις την εξέλιξη του ΜΤΒ στην Ελλάδα; Τι θα ήθελες να δεις να γίνεται τα επόμενα χρόνια;
Δ.Α.: Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο που σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερη αλλά οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αποτρέψει πολλούς αθλητές από το να ασχοληθούν στο βαθμό που θα μπορούσαν. Στα επόμενα χρόνια ελπίζω η ποδηλασία γενικότερα να εξαπλωθεί πολύ περισσότερο σε επίπεδο συλλογικό αλλά και σε επίπεδο επαγγελματικό, όπως συμβαίνει στη κεντρική Ευρώπη. Να δοθεί στους αθλητές από την ομοσπονδία και την πολιτεία η υποστήριξη που έχουν ανάγκη έτσι ώστε να τους επιτραπεί να φέρουν στην Ελλάδα πολύ περισσότερες διακρίσεις.

ΜΒ: Τι συμβουλή θα είχες να δώσεις στους νέους αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν με το ΜΤΒ; Ποια λάθη θα έπρεπε να μην κάνουν;
Δ.Α.: Η συμβουλή μου είναι να βάζουν υψηλούς στόχους, να έχουν υπομονή και επιμονή. Δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω όταν σου συμβαίνουν ατυχίες, «κάθε εμπόδιο σε καλό». Τέλος, να μη φοβάται κάνεις να κάνει θυσίες όταν κάτι το αγαπά πολύ!

Σε ευχαριστούμε πολύ και καλή συνέχεια στο 2016!

Δείτε επίσης

bFlex Athens ή πόσο εύκολο είναι να βάλεις στη ζωή σου το ποδήλατο!

΄Ενας Ολλανδός στην Αθήνα Τι μπορεί να κάνει καλά ένας Ολλανδός στην Αθήνα; Μα φυσικά… ...

2Bros Creative: Όταν το ποδήλατο συναντά την τέχνη

2Bros Creative: Ο Luca και ο Andrea είναι δύο αδέρφια, κολλητοί, συνεργάτες και ποδηλάτες! Κυρίως όμως είναι υπέροχοι καλλιτέχνες και μαζί δημιούργησαν την φετινή αφίσα του Athens Bike Festival. Πάμε να τους γνωρίσουμε…

Tom Donhou Bikes: ΄Ενας Λονδρέζος – κατασκευαστής ποδηλάτων – στην Κυψέλη

Χειροποίητα ποδήλατα στην Αθήνα Αν ονειρεύεστε πανέμορφα, χειροποίητα ποδήλατα με ατσάλινα πλαίσια, κατασκευασμένα με αγάπη ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest