Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Tα Cobber 330 της Knog φωτίζουν τις διαδρομές μας
knog cobber

Tα Cobber 330 της Knog φωτίζουν τις διαδρομές μας

Ένα καλό σετ φωτιστικών δεν είναι απλώς αξεσουάρ, είναι απολύτως απαραίτητο

Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Knog – αγαπημένη αυστραλέζικη εταιρεία – όταν σχεδίασε το Cobber. Επιπλέον, έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα των ερευνών της Royal Society for the Prevention of Accidents, τα οποία περιγράφουν πως τα 2/3 σχεδόν των περιπτόσεων όπου ποδηλάτης σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε σοβαρά ήταν επάνω ή κοντά σε διασταυρώσεις.

Γι’ αυτό και η Knog δημιούργησε το Cobber, ένα φωτιστικό με δυνατότητα θέασης 360° – γεγονός το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. 

Το φωτιστικό είναι σχεδιασμένο λοιπόν έτσι ώστε να γίνεται ορατό όχι μόνο από μπροστά αλλά σχεδόν και όταν το όχημα βρίσκεται στο πλάι ή και λίγο πιο πίσω από το ποδήλατο.

Αυτό πετυχαίνεται με τη δημιουργία ενός “φωτοστέφανου” γύρω από το φωτιστικό σώμα, ακριβώς εξαιτίας της καμπυλότητάς του.

Επίσης, πέρα από το γεγονός πως είναι ορατό έως και 330°, το Cobber της Knog διαθέτει δυνατότητα φόρτισης μέσω USB και ταυτόχρονα είναι 100% αδιάβροχο!

 

knog cobber

Στη χρήση

Δοκιμάσαμε τα Cobber της Knog σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών, σε αστική μετακίνηση ή λίγο πιο γρήγορες βόλτες. Η απόδοσή του στο να γίνεσαι ορατός είναι εντυπωσιακή. Ακόμα και λίγο πριν τη δύση του ηλίου, όταν ακόμη υπάρχει φως – αλλά δεν είναι αρκετό – η ορατότητα του ποδηλάτου είναι εξαιρετική.

Με μια φόρτιση το μπροστινό φως στη μεγάλη σκάλα, που αποδίδει 200 lumens διαρκεί περίπου 3 ώρες. Στη μεσαία σκάλα, με απόδοση 80 lumens φτάνει τις 5 ώρες ενώ διαθέτει και μια επιλογή Eco Flash – αρκετή για να επιστρέψεις από τη βόλτα ή την προπόνηση – στην οποία αποδίδει 25 lumens αλλά διαρκεί περίπου 120 ώρες!

Τόσο το μπρος όσο και το πίσω διαθέτουν συνολικά 8 λειτουργίες χρήσης κάποιες από τις οποίες είναι στ’ αλήθεια… διασκεδαστικές όπως το Disco Flash!

Στη λειτουργία Steady Pulse αποδίδει 320 lumens με διάρκεια περίπου 3.5 ώρες ενώ στη λειτουργία Flash, με την ίδια ένταση φωτισμού, η διάρκειά του ξεπερνά τις 9 ώρες!

Το πίσω φως στη μέγιστη λειτουργία παρέχει 75 lumens και διαρκεί πάνω από 2 ώρες ενώ στο Steady Pulse φτάνει τα 170 lumens και διαρκεί πάνω από 2.5 ώρες και στο Flash, επίσης στα 170 lumens, ξεπερνά τις 6.5 ώρες χρήσης.

Εδώ, η λειτουργία Eco Flash – με ένταση 15 lumens – θα σας επιτρέψει να μείνετε στο ποδήλατο για πάνω από 100 ώρες…

Στο να γίνεσαι ορατός από τους άλλους, το Cobber ίσως και να μην έχει ανταγωνισμό. Είναι τόσο ισχυρό και με τόσο ευρεία γωνία κάλυψης που είναι απίθανο να περάσεις απαρατήρητος. Επιπλέον, σύμφωνα με την Knog, η μέγιστη απόσταση που γίνεσαι ορατός είναι τα 800 μέτρα – απόσταση απολύως ικανοποιητική για να κινείσαι με ασφάλεια ακόμα και σε δρόμους όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.

Εκεί που δεν τα πάει τόσο καλά – σε σχέση με την τιμή του πάντα – είναι το να βλέπεις εσύ καλά στο δρόμο. Για το κόστος του, υπάρχουν άλλα μοντέλα που κάνουν τη δουλειά καλύτερα. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή…

 

Knog Cobber
Το Knog Cobber τοποθετείται και σε τιμόνι κούρσας αλλά και σε aero

Η τοποθέτηση

Τα φωτάκια τοποθετούνται εύκολα στο ποδήλατο, σε συνδυασμό με τις 2 ειδικές βάσεις και τα 3 λαστιχάκια που παρέχονται στη συσκευασία για διαφορετικές διαστάσεις τιμονιού ή παλουκόσελου ή πιρουνιού ή κούτελου ή όπου προτιμάει ο καθένας να τα τοποθετήσει.

Κλειδώνουν σταθερά στη θέση τους ενώ το ίδιο εύκολα αφαιρούνται όταν κάποιος θέλει να τα βγάλει από το ποδήλατο.

Αν τοποθετηθεί σε πλάγια θέση – όπως τα τοποθέτησα εγώ στο τιμόνι μιας κούρσας – ακριβώς χάρη στην ευρεία γωνία λάμψης, σε στραβώνουν λίγο κατά την οδήγηση και αναγκάζεσαι να κοιτάζεις μακριά για να μην σε ενοχλούν. Αυτό λύνεται με την τοποθέτηση σε κάποιο άλλο σημείο του ποδηλάτου – όπως στο πιρούνι για παράδειγμα – όπου το φωτιστικό μπορεί να σταθεί όρθιο.

Η φόρτιση γίνεται σε ένα οποιοδήποτε USB μέσω του ειδικού, ποιοτικού καλωδίου που θα βρείτε στη συσκευασία ενώ προσφέρουν και τη λειτουργία παραμετροποίησης!

Διαθέτουν 2 χρόνια εγγύηση και θα τα βρείτε σε μια πανέμορφη συσκευασία.

To βάρος τους είναι 44 γραμμάρια.

Θα τα αγόραζα;

Τα Cobber 330° είναι ακριβά στα 129.99 ευρώ το ζευγάρι. Είναι όμως και εξαιρετικά ποιοτικά και ισχυρά. Και όχι ακριβότερα από αντίστοιχα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας – που συνήθως δεν είναι αδιάβροχα. Αν κινείσαι κυρίως σε αστικό περιβάλλον ή απλώς θέλεις να γίνεσαι ορατός από τους άλλους χρήστες του δρόμου δεν ξέρω πολλά φωτάκια στην ίδια κατηγορία που να το  κάνουν τόσο καλά.

Αν όμως ταξιδεύεις σε σκοτεινούς δρόμους ή στο επαρχιακό δίκτυο και θέλεις να… βλέπεις που πηγαίνεις, υπάρχουν σίγουρα και πιο καλές επιλογές σε αυτά τα χρήματα ή σε λίγο περισσότερα.

Η διάρκεια που προσφέρουν είναι αρκετή ακόμα και για απαιτητικούς μπρεβετάδες και – ειδικά το πίσω – θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια σοβαρή πρόταση που δεν κέρδισε τυχαία το βραβείο του “Design Award 2019” στο φετινό Eurobike.

Πληροφορίες: Knog

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest