Home | MBIKE BLOGS | Τα My market κάνουν ποδήλατο!
My market

Τα My market κάνουν ποδήλατο!

Πόλη με ποδήλατα, όμορφη πόλη από τα My market

Τα καταστήματα My market υποστηρίζουν πως μια «Πόλη με ποδήλατα είναι μια ΄Ομορφη πόλη» και είμαστε οι τελευταίοι που θα διαφωνίσουμε μαζί τους…

 

Το δίκτυο καταστημάτων My Market αποτελεί, εδώ και λίγο καιρό, το πρώτο πιστοποιημένο ως Cycling Friendly Employer δίκτυο καταστημάτων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη!

Με αφετηρία λοιπόν την πιστοποίηση αυτή – το Cycling Friendly Employer είναι ένα Ευρωπαϊκό σήμα που δημιουργήθηκε για να πιστοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν τις “φιλικές προς το ποδήλατο επιχειρήσεις” – προχωρά έμπρακτα σε δράσεις για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στις Ελληνικές πόλεις.

Η πρώτη από αυτές είναι μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και φυσικά την φιλοξενία και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε πόλη.

 

Τα παιδιά παρακολουθούν το θεωρητικό μάθημα για να αποκτήσουν «Δίπλωμα ποδηλάτου», στην Τρίπολη

Περισσότερα ποδήλατα, πιο όμορφες πόλεις

Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδήλατο, να λυθούν απλές, καθημερινές απορίες που έχουν να κάνουν με την επιλογή ποδηλάτου, με την ασφάλεια στις πόλεις αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού προς το ποδήλατο.
Ειδικά για τους “μικρούς ποδηλάτες”, υλοποιείται η δράση “Δίπλωμα ποδηλάτου”, στο πλαίσιο της οποίας οι μικροί ποδηλάτες – παιδιά 4ης έως 6ης δημοτικού – πραγματοποιούν κάποιες βασικές δοκιμασίες και εξετάζονται στις γνώσεις τους για απλά θέματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους και πιο σημαντικό δίπλωμα – το Δίπλωμα Ποδηλάτου!

Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια, με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών αλλά και ενηλίκων σε θέματα ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς.

 

 

My market
H Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO AEBE, Δήμητρα Δασκαλάκη με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου. Φυσικά στα Τρίκαλα

Οι δράσεις των «όμορφων πόλεων»

Αναλυτικά οι ενέργειες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης είναι οι εξής:

 1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική! Παράλληλα, είμαστε εκεί για να απαντήσουμε σε τυχόν απορίες σας για το ποδήλατο, να εκτιμήσουμε μαζί τις ανάγκες σας και πιθανόν να σας συμβουλεύσουμε για το καταλληλότερο ποδήλατο για εσάς.
 2. Μιλάμε για ποδήλατο: Ονειρεύεστε μια πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες ή ακόμη και ένα ταξίδι με ποδήλατο; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον δήμo σας; 
Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ, το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης.
 3. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το “Δίπλωμα Ποδηλάτου” είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας – και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
 4. Γνωριμία με εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.

 

Γνωριμία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, στην ποδηλατική Καλαμάτα

Ωράριο:

Η δράση “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη” πραγματοποιείται από τις 11:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ, σε κάθε πόλη που έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί.
Σας περιμένουμε εσάς και τα παιδιά σας, ή μαζί με τους φίλους και τους συμφοιτητές σας με ποδήλατο ή χωρίς. Γιατί αν δεν έχετε ακόμη ποδήλατο, θα χαρούμε να σας δώσουμε ένα για δοκιμή στο χώρο της εκδήλωσης!
Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, με τη συνεργασία και την τεχνογνωσία της European Cyclists Federation.

 

Η δημοτική αστυνομία του δήμου Μαραθώνα, δοκιμάζει ηλεκτρικά ποδήλατα!

Δείτε σε ποιες πόλεις μπορείτε να μας βρείτε τους επόμενους μήνες:

 • Μέγαρα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021
 • Καλλιθέα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2021
 • Μυτιλήνη, στις 5 Οκτωβρίου 2021
 • Χίο, στις 7 Οκτωβρίου 2021
 • Βέροια, στις 14 Οκτωβρίου 2021
 • Θεσσαλονίκη, στις 15 Οκτωβρίου 2021
 • Ναύπακτο, στις 2 Νοεμβρίου 2021
 • Αγρίνιο, στις 3 Νοεμβρίου 2021
 • Ιωάννινα, στις 4 Νοεμβρίου 2021

 

 

My market
Στα Τρίκαλα, μια από τις ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τα My market

Δείτε εδώ τις πρώτες μας εντυπώσεις, αλλά και την ανταπόκριση των πολιτών κάθε ηλικίας, κατά την εκκίνηση του προγράμματος τον Ιούνιο 2021 σε 3 πόλεις της Θεσσαλίας.

Μετά τη Θεσσαλία ακολούθησε η Πελοπόννησος (Ναύπλιο, Τρίπολη και Καλαμάτα) μέσα στον Ιούνιο, η Ρόδος και δύο δήμοι της Αττικής, η Ραφήνα και ο Μαραθώνας, μέσα στον Ιούλιο.
Και πόσο μας εξέπληξε η Τρίπολη! Γεμάτη ποδήλατα, γεμάτη χαμόγελα – αυτά πάνε μαζί – μια πόλη αγνώριστη από την τελευταία φορά που την είχαμε επισκεφθεί. Τώρα είναι smart city, με ένα δίκτυο δρόμων μικτής χρήσης που απλώνονται σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο της πόλης, με μια δημοτική αρχή που έχει σχεδιάσει και ποδηλατοδρόμους που θα υλοποιηθούν σύντομα, με ποδηλάτες άξιους που προπονούν τη διψασμένη νέα γενιά, με πολίτες που ξέρουν να απολαμβάνουν από κοινού αυτά που έχουν και με απόλυτη συναίσθηση του τι έχουν ακόμη ανάγκη. Και το κυριότερο, εκτιμούν την ιστορία τους και πιστεύουν πως αξίζει να τη γνωρίσουν και οι ξένοι, δηλώνοντας έτοιμοι να αγκαλιάσουν ποδηλατικό τουρισμό!

Στην Καλαμάτα, οι πολίτες μηδενός εξαιρουμένου, μικρού ή μεγάλου, αισιόδοξα και περήφανα απαντούσαν «κι άλλους ποδηλατόδρομους» στην ερώτηση «τι θα ζητούσατε από τον δήμαρχο της πόλης σας να κάνει για το ποδήλατο;». Και ο δήμαρχος περήφανος κι αυτός δήλωσε πως έχουν στα σκαριά την επέκταση των ποδηλατοδρόμων πέρα ως τις αρχαιολογικές τοποθεσίες κι ως το πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο.

Στη Ρόδο με τους ιβίσκους, τα φούλια και τις πεταλούδες, στο νησί με την «Κολοσσιαία» ιστορία, οι άνθρωποι θυμούνται κι ακόμη μιλούν για ποδηλατόδρομους που κάποτε – λένε – είχε το νησί που πρώτο απόκτησε ποδηλατοδρόμιο, κληροδότημα των Ιταλών, και φιλοξένησε αγώνες ολυμπιακών προδιαγραφών. Σ’ αυτή τη Ρόδο που το χρωστάει στην ίδια της την ιστορία, ευχόμαστε να ανθίσει ξανά το ποδήλατο.

 

 

Tα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα τον ΚΟΚ, στην παραλία της Νέας Μάκρης

 

Στον Μαραθώνα και στη Ραφήνα μας αγκάλιασαν φιλόξενα ποδηλάτες και μη, οι δημοτικές αρχές μας τίμησαν με την υπόσχεση να διευρυνθούν οι υποδομές, όπου και όσο είναι αυτό δυνατόν, και να προβλεφθούν ειδικές λωρίδες για ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους!

Το πιστεύω! Πως ήρθε η ώρα να ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ κάθε πρωί για τις δουλειές μας κι όχι να σερνόμαστε απρόθυμα σ’ αυτές, να περιμένουμε πως και πως την ώρα που θα βγούμε στο δρόμο ξανά για να γυρίσουμε σπίτια μας, μέσα από δρόμους που δεν θα πήζουν στην κίνηση γιατί ο καθένας θα έχει το κομμάτι του, που θα καταλαμβάνει ευλαβικά και με σεβασμό προς το κομμάτι του άλλου.
Συνολικά, το πρόγραμμα «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» έχει εκπονηθεί ως τώρα σε 10 πόλεις και έπονται οι προαναφερθείσες 9 εντός του 2021.
Ελάτε να ενώσουμε την αγάπη μας για ποδήλατο και να αλλάξουμε τις πόλεις μας!

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest