Home | Αρχική | Le Tour de France – Ο Γύρος των Γύρων

Le Tour de France – Ο Γύρος των Γύρων

Ένας… περίεργος Γύρος Γαλλίας

Προετοιμαζόμαστε για το 5ο etap του Γύρου Γαλλίας και παρακολουθούμε ήδη λίγο… σαστισμένοι τον μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα στον πλανήτη

 

Ο φετινός Γύρος Γαλλίας ξεκίνησε από το Mont Saint Michel με κατεύθυνση την Utah Beach Sainte – Marie du Mont. Ένα σχετικά «εύκολο» ετάπ 188 χιλιομέτρων που ήδη επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: την… «ανάσταση» του Mark Cavendish που ξάφνιασε τους πάντες, κερδίζοντας στο τελικό σπριντ τους Marcel Kittel και Peter Sagan και φόρεσε, την πρώτη ημέρα, την κίτρινη φανέλα – την πρώτη κίτρινη φανέλα στην καριέρα του. Φυσικά ο Mark δεν είναι κανένας… πρωτάρης καθώς αυτή ήταν η 27η συνολικά νίκη του σε ετάπ του Γύρου Γαλλίας.

 

Tour de France 2016 – 02/07/2016 – Grand départ – Mont-Saint-Michel/ Utah Beach Sainte-Marie-du-Mont (188km) – © ASO/B.McBeard

Η πρώτη αυτή ημέρα χαρακτηρίστηκε επίσης από την ατυχία του Alberto Contador, ο οποίος στο 100ο σχεδόν χιλιόμετρο είχε ένα άσχημο – ευτυχώς όχι πολύ σοβαρό – ατύχημα. Μπόρεσε όμως και πάλι να τερματίσει μαζί με τους πρώτους και να μη μείνει ιδιαίτερα πίσω σε χρόνο.

Οι Kittel και Sagan τερμάτισαν 4 και 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο αντίστοιχα, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Greipel, Theuns, Laporte και Coquard.

 

H δεύτερη ημέρα ήταν επίσης επεισοδιακή, με τον Peter Sagan αυτή τη φορά να «κλέβει» τη νίκη και μάλιστα χωρίς να το… καταλάβει, όπως δήλωσε αργότερα: «Δεν πανηγύρισα στον τερματισμό γιατί νόμιζα πως ήμουν τρίτος… Χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα για να καταλάβω πως δεν υπήρχε άλλος πριν από μένα…»

Το δεύτερο ετάπ ήταν μία διαδρομή 183 χιλιομέτρων, πάλι στο Βορρά, από το Saint Lo ως το Cherbourg-en-Cotentin.

O Contador δήλωσε στον τερματισμό: «Δεν είμαι καθόλου χαρούμενος» και είχε κάθε δίκιο αφού και πάλι είχε μια επίπονη πτώση και χτύπημα στο τιμόνι του ποδηλάτου. «Πρέπει να ηρεμήσω και να διατηρήσω το ηθικό μου», δήλωσε σκεπτικός αλλά η αλήθεια είναι πως έχει πολλά να τον προβληματίζουν καθώς η νίκη του άλλου «δυνατού» της ομάδας του – του Peter Sagan – τον έριξε ακόμη πιο πίσω στην κατάταξη. Όμως ο Sagan, όπως είπαμε, δεν είχε καταλάβει πως θα κέρδιζε το ετάπ…

Ο Contador ήδη από τη δεύτερη μέρα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο που τώρα θα πρέπει να αναπληρώσει στα Πυρηναία και στις Άλπεις. Και θα είναι δύσκολο.

Η δεύτερη αυτή μέρα έκλεισε με τον Sagan να φορά πια την κίτρινη φανέλα, με αυτή την 5η συνολικά νίκη του σε ετάπ του Γύρου Γαλλίας.

Το τρίτο ετάπ ήταν αρκετά μεγαλύτερο, 223.5 χιλιόμετρα από την Granville στην Angers.

Ο Cavendish και πάλι νικητής, μπροστά από τους Greipel και Coquard ενώ ο πιο… συγκρατημένος Sagan μένει στην τέταρτη θέση, διατηρώντας πάντα την κίτρινη φανέλα.

«Κάποια στιγμή είδα ένα μπαρ στην άκρη του δρόμου και σκέφτηκα να σταματήσω για καφέ…» δήλωσε ο Sagan στον τερματισμό. «Τα 200 χιλιόμετρα ήταν απλή μετακίνηση και μόνο τα 20 ήταν αγώνας. Πάντως φορώντας ταυτόχρονα τη φανέλα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και την Κίτρινη Φανέλα του Γύρου νιώθω όμορφα. Δεν ξέρω αν είμαι ήδη ένας θρύλος της ποδηλασίας – δεν έχω χρόνο τώρα να το σκεφτώ, έχω αγώνα – αλλά μπορεί και να γίνω…»

Το 4ο ετάπ ήταν το μεγαλύτερο του φετινού Γύρου Γαλλίας, με 237.5 χιλιόμετρα και τερματισμό σε μαζικό σπριντ.

Νικητής αναδείχτηκε ο Mark Kittel, με τον Coquard δεύτερο και τον Sagan τρίτο – αλλά όλοι στον ίδιο χρόνο.

Ο Sagan διατηρεί την κίτρινη φανέλα του και μαζί το ηθικό του υψηλό αν και δεν μπορούμε να πούμε τον ίδιο για τον αρχηγό του, τον Contador που βρίσκεται 1 λεπτό και 6 δεύτερα πίσω από τον πρώτο, στην 54η θέση, με τον Froome στην 5η (μόλις 18 δευτ. πίσω από τον πρώτο) και τον Quintana στην 7η (επίσης 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sagan).

Ο Γύρος κινείται ήδη κεντρικά, το 4ο ετάπ κινήθηκε από την Saumur στην Limoges και το 5ο θα έχει τις πρώτες ανηφόρες ενώ, σοβαρές ανηφόρες – άρα και το πρώτο τεστ για τον Contador – θα δούμε την Παρασκευή, στο 6ο ετάπ.

Όπως και να εξελιχτεί, ο φετινός Γύρος Γαλλίας έχει ήδη ενδιαφέρον και φαίνεται πως θα έχει και ανατροπές.

Τα φαβορί έχουν μείνει πίσω, ο Cavendish κερδίζει τα ετάπ – αν και δεν πιστεύουμε πως η πορεία αυτή θα έχει συνέχεια – και ο Sagan είναι ίσως ο μόνος που συνεχίζει… χαλαρός και ντυμένος στα κίτρινα – του πάει κιόλας – μπροστά από τον αρχηγό του!

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα!

20160705272_051701-b

Tour de France 2016 – 05/07/2016 – Etape 4 – Saumur/ Limoges (237.5 km) – © ASO/G.Demouveaux

Δείτε επίσης

kosmoride

Μαύρη Παρασκευή… «άσπρη μέρα» για e-Bike!

«Μαύρη Παρασκευή, Άσπρη Μέρα!» στην Kosmoride, με όφελος έως και 3.500€! Η Kosmoride, η κορυφαία ...

3T Racemax Boost Italia

3T Racemax Boost Italia: 100% made in Italy

3T gravel bike Άλλο ένα 100% made in Italy μοντέλο από την 3Τ, αυτή τη ...

ΔΕΗ e-bike festival

Το ΔΕΗ e-bike festival επιστρέφει στις γειτονιές της Αθήνας

Το ΔΕΗ e-bike festival επιστρέφει αυτή την φορά στην Αθήνα, σε 4 διαφορετικούς Δήμους της ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest