Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Ποδήλατα | Giant Trance Advanced 27.5 0

Giant Trance Advanced 27.5 0

Ο Γίγαντας των μονοπατιών!

Ακολουθώντας την τάση που θέλει τα ποδήλατα βουνού να γίνονται πιο γενναιόδωρα σε διαδρομές αναρτήσεων και να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις στην τεχνική οδήγηση, η Giant έχει διαχρονικά στην γκάμα της δύο μοντέλα που προσφέρουν το κάτι παραπάνω από το XC.

Τα Reign και Trance είναι δύο ποδήλατα που μοιράζονται στοιχεία, διαφέρουν όμως στον προσανατολισμό. Το μεν Reign γέρνει προς το enduro ενώ το Trance έρχεται να δώσει στους trail αναβάτες το κάτι παραπάνω που επιθυμούν, προκειμένου να πιέσουν λίγο παραπάνω τον εαυτό τους, αλλά και το ποδήλατο, στα τεχνικά κομμάτια.

Το Trance Advanced βασίζεται στην πετυχημένη συνταγή του πλαισίου με το μοχλικό Maestro το οποίο εξέλιξε η Giant. Το Maestro είναι μια σχεδίαση τεσσάρων σημείων έδρασης που φροντίζουν ώστε η ανάρτηση να παραμένει ενεργή όταν ο αναβάτης επιβραδύνει αλλά δεν καταπίνει τα watt που αποδίδουν τα πόδια του κατά το πεταλάρισμα. Η σχεδίαση του συστήματος Maestro προσφέρει 140 χιλιοστά ωφέλιμης διαδρομής η οποία συνδυάζεται με πιρούνι 140 χιλιοστών της RockShox. Το πλαίσιο του ποδηλάτου, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα στο εμπρός τρίγωνο και από αλουμίνιο στο πίσω. H ποιότητα κατασκευής, τόσο του ανθρακονημάτινου τμήματος όσο και των αλουμινένιων, είναι η πλέον υψηλή καθώς όπως είναι γνωστό, η Giant είναι από τις λίγες εταιρείες που παράγουν τα πλαίσια της στις δικές της εγκαταστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ελέγχει σχολαστικά κάθε στάδιο της παραγωγής. Πέρα όμως από κατασκευαστική αρτιότητα που χαρακτηρίζει τα ποδήλατα της Giant, αυτό που επίσης τα χαρακτηρίζει είναι και η μελετημένη γεωμετρία τους που τα κάνει ιδιαιτέρως φιλικά στην οδήγηση. Το Trance δεν θα μπορούσε να διαφοροποιείται, και προκειμένου να επιτρέπει στον αναβάτη να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα μονοπάτια, έχει αρκετά slack γωνία πιρουνιού στις 67 μοίρες για να καταπίνει τα φυτεμένα στο μονοπάτι εμπόδια και γωνία σέλας στις 73,5 μοίρες για αποτελεσματικό πεταλάρισμα στα ανηφορικά κομμάτια. To μεταξόνιό του στα 115,5 εκατοστά ισορροπεί τη σταθερότητα στις αυξημένες ταχύτητες με τη σβελτάδα στο χειρισμό.
Ο εξοπλισμός του Trance Advanced είναι αυτό ακριβώς που θα ζητήσει o απαιτητικός trail αναβάτης: μονόδισκη σειρά Sram XX1 σε συνδυασμό με φρένα Sram Guide RSC και αναρτήσεις RockShox εμπρός και πίσω. Μοnarch RT3 πίσω και Revelation RCT3  εμπρός φροντίζουν για τη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ τους και την άψογη πρόσφυση των τροχών εμπρός-πίσω, αφού φροντίζουν για την απόσβεση των μικρών κραδασμών από τα μικρά επαναλαμβανόμενα εμπόδια προστατεύοντας από την bottom out αίσθηση μετά από αλματάκια και άγαρμπες προσγειώσεις. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό, η Giant βάζει το λογότυπό της σε παλουκόσελο dropper, cockpit και τροχούς. Ξεχωρίζουν τα στεφάνια των τροχών από ανθρακονήματα τα οποία φροντίζουν να κρατάνε το βάρος των τροχών χαμηλά ώστε να γίνεται πιο αποδοτικό το πεταλάρισμα, αλλά και το seat dropper με το εσωτερικά δρομολογημένο καλώδιο για χειρισμό από το τιμόνι. Η σέλα Gobi της Fizik είναι παλιά αγαπημένη των περισσότερων mountain-άδων  πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι θα νιώσουν οικεία κατά την επαφή μαζί της, ενώ την πρόσφυση αναλαμβάνουν τα 27.5×2.25” Nobby Nic της Schwalbe τα οποία είναι tubeless ready!

Τιμή: 6.300€ * Αντιπρόσωπος: Θεοτόκης & ΥΙΟΙ Ο.Ε, τηλ.: 2310942922

Δείτε επίσης

Giant REIGN E+: Η επανάσταση στα αγωνιστικά e-MTB

Η νέα εποχή στα αγωνιστικά MTB e-Bikes Με τροχό 29” εμπρός και 27.5” πίσω, το ...

Marin Bobcat Trail 3

MARIN Bobcat Trail 3: ένα μοντέρνο hardtail για όλους!

Marin Bobcat Trail 3: made for fun! Όταν αναφερόμαστε σε ποδήλατα βουνού, αναφερόμαστε αυτομάτως στις ...

Scott Patron eRIDE: Απλώς… τούμπανο!

Ένα κορυφαίο trail bike Κατευθείαν από την Ελβετία, και μόλις πριν 2 ώρες, ανακοινώθηκε το ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest