Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | ROAD | Fuji Altamira 2.7

Fuji Altamira 2.7

Πραγματική ευκαιρία

Το Altamira εδώ και χρόνια αποτελεί το ανηφορίστικο μοντέλο στη γκάμα της Fuji με την έκδοση 2.7 να είναι η οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας. Για το 2015, είναι αισθητά αναβαθμισμένη στα περιφερειακά και στο πλαίσιο για να προσφέρει στον αναβάτη τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Πλαίσιο
Σχεδιαστικά, το Αltamira 2.7 ακολουθεί καθαρές double diamond γραμμές με τον υπερμεγέθη κάτω σωλήνα να κλέβει την παράσταση και να προσθέτει στην ακαμψία. H μεσαία τριβή είναι τύπου Shimano Press-Fit BB86. Το head tube είναι σχεδίασης Tapered για τη βελτίωση της ακαμψίας, ενώ η δρομολόγηση των καλωδίων γίνεται εσωτερικά του πλαισίου. Στο οπίσθιο τρίγωνο, η εφαρμογή της τεχνολογίας ETC στα chainstays, συνδυαστικά με τα πολύ λεπτά seatstays, δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό άνεσης και αποδοτικότητας.

Για την κατασκευή του πλαισίου, οι μηχανικοί της Fuji εφαρμόζουν την παραδοσιακή «bladder-style molding» επεξεργασία, χρησιμοποιώντας ένα υλικό πολύ υψηλής αντοχής και χαμηλού βάρους που παράγουν οι ίδιοι με την ονομασία C5 ultra high-modulus carbon. Στο πιρούνι του πλαισίου, ο steerer tube σχεδίασης tapered είναι αλουμινίου για να κρατηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, με αρνητικό αντίκτυπο όμως στο βάρος και την απορροφητικότητα.
Το μέγεθος του πλαισίου της δοκιμής μας είναι το M/L(56) και απευθύνεται σε αναβάτες ύψους από 178 έως 183 εκατοστά. Η γωνία, τόσο του head tube όσο και του seat tube, είναι στις 73.5 μοίρες. Ο οριζόντιος πάνω σωλήνας έχει μήκος 56 εκατοστά, το μήκος των chain stays είναι στα 405 χιλιοστά, ενώ το offset του πιρουνιού είναι 4,5 εκατοστά. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το συνολικό μεταξόνιο του ποδηλάτου να είναι 98,6 εκατοστά.
Περιφερειακά
Το FUJI Altamira 2.7 εξοπλίζεται με την οικονομική μηχανική σειρά της Shimano, την 105 που σε επίπεδο λειτουργίας μιμείται αυτή των σειρών Ultregra 6900 και Dura-Ace 9000. Η πεταλιέρα είναι η OVAL Concepts 520 με forged 6066 μπράτσα και μήκος στα 172,5mm. Ευχάριστη έκπληξη προκαλούν οι δίσκοι της Praxis Works σε πάτημα compact 50-34t. Οι τροχοί είναι οι 327 aero της Οval με στεφάνια αλουμινίου και 20 ακτίνες στον εμπρόσθιο και 24 στον οπίσθιο τροχό. Της ίδιας εταιρείας είναι και το cockpit του ποδηλάτου. Ο λαιμός (Oval Concepts 313) είναι κατασκευής 3D-forged από 6061 αλουμίνιο με μήκος στα 100 χιλιοστά, ενώ το τιμόνι (Oval Concepts 310) είναι αλουμινίου, compact σχεδίασης, με φάρδος στα 42 εκατοστά. Το παλουκόσελο είναι το Oval R500 κατασκευής carbon/αλουμινίου. Της ίδιας εταιρείας είναι και η πολύ άνετη σέλα R500. Τέλος, τα ελαστικά είναι τα Zaffiro Pro Slick, 60tpi, 700x23mm foldable της Vittoria. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου (ζυγισμένο από εμάς) ανέρχεται στα 8.700 κιλά, χωρίς πετάλια και παγουροθήκες.

 | mbike.gr | mbike.gr

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ…
H γεωμετρία του πλαισίου σε προδιαθέτει να κινηθείς στα βουνά για να αξιολογήσεις τις δυνατότητές του. Στις ανηφόρες, το ποδήλατο συμπεριφέρεται πολύ καλά χάρη στα υψηλά επίπεδα ακαμψίας του πλαισίου. Οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται αθόρυβα και με ακρίβεια χάρη στην εξαιρετική λειτουργία της σειράς Shimano 105. Η κλιμάκωση της κασέτας (11-28t), σε συνδυασμό με το compact πάτημα της πεταλιέρας, ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα του ποδηλάτου κάνοντας ευκολότερη την οδήγηση στις πολύ μεγάλες κλίσεις. Το μόνο που σε περιορίζει λίγο είναι το συνολικό βάρος του ποδηλάτου, που μαζί με πετάλια και παγουροθήκες αγγίζει τα 9 κιλά.

Στην κατηφόρα το Altamira 2.7 στρίβει αρκετά γρήγορα και με ασφάλεια, ενώ τα φρένα παρέχουν ικανοποιητική δύναμη για να σταματήσουν εγκαίρως το ποδήλατο, ακόμα και σε καταστάσεις πανικού. Πολύ καλή είναι και η ποιότητα κύλισης των τροχών, όπως και η απόδοση των ελαστικών της Vittoria.
Bέβαια, ένα ανηφορίστικο ποδήλατο δρόμου, εκτός από γρήγορο πρέπει να είναι και άνετο για να μπορεί ο αναβάτης του να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις ξεκούραστα. Η απορροφητικότητα του πλαισίου στις ανωμαλίες του οδοστρώματος είναι αρκετά καλή. Το πλαίσιο «φιλτράρει» ικανοποιητικά τους κραδασμούς ενώ παράλληλα, είναι και αρκετά άκαμπτο στα σπριντ. Αυτό που περιμέναμε, και θα θέλαμε να έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα στους κραδασμούς, είναι το πιρούνι του ποδηλάτου με τον αλουμινίου steerer tube, το οποίο δεν εναρμονίζεται απόλυτα με την απορροφητικότητα του οπίσθιου τριγώνου.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΠΛΑΙΣΙΟ: C5 high-modulus carbon, integrated head tube w/ 1 1/2» lower, oversized PIIS BB86 shell, double water bottle mounts
ΟΠΙΣΘΙΟ ΤΡΙΓΩΝΟ: C5 high-modulus carbon thin seatstays, oversized chainstays, carbon dropout w/ replaceable hanger
ΠΙΡΟΥΝΙ: FC-770 carbon fork blades, w/ tapered alloy steerer
ΔΙΣΚΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ: Oval Concepts 520, forged 6066 arms, 50/34T
ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΒΗ: Oval Concepts, BB86 press-fit
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΝΤΕΡΑΓΙΕ Shimano 105, braze-on mount
ΟΠΙΣΘΙΟ ΝΤΕΡΑΓΙΕ: Shimano 105, 11-speed
ΛΑΣΤΙΧΑ: Schwalbe Magic Mary/Hans Dampf
ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ: Shimano 105, STI, 11-speed
ΚΑΣΕΤΑ: Shimano 105, 11-28T, 11-speed
ΑΛΥΣΙΔΑ: KMC X11, 11-speed ΤΡΟΧΟΙ: Oval 327 aero alloy clincher, 20 / 24h
ΕΛΑΣΤΙΚΑ: Vittoria Zaffiro Pro Slick, 700 x 23, 60tpi, folding
ΦΡΕΝΑ: Shimano BR-561
ΜΑΝΕΤΕΣ ΦΡΕΝΩΝ: Shimano 105, STI HEADSET: FSA, 1 1/8’’ upper – 1 1/2’’ lower, integrated
ΤΙΜΟΝΙ: Oval Concepts 310, butted 6061 alloy, 31.8mm
ΛΑΙΜΟΣ: Oval Concepts 313, 6061 3D-forged alloy, 31.8mm, +/- 7°
ΣΕΛΑ: Oval Concepts R500 w/ chromoly hollow rails
ΠΑΛΟΥΚΟΣΕΛΟ: Oval Concepts 905, carbon wrapped alloy, 31.6mm, double-bolt micro-adjust

Συμπέρασμα To Altamira 2.7 είναι ένα σύνολο που συμπεριφέρεται πολύ καλά σε όλους τους τομείς, με μοναδικό μειονέκτημα το ελαφρώς αυξημένο βάρος. Ένα μειονέκτημα που όμως καλύπτεται όταν αναλογιστούμε την εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή αγοράς του ποδηλάτου. Εάν ασχολείστε με την ποδηλασία δρόμου και θέλετε να δείτε το ζήτημα λίγο πιο σοβαρά, τότε η επιλογή του Fuji Altamira 2.7 δε θα σας απογοητεύσει.

Τιμή: 1799€ • Αντιπρόσωπος: Ι. Μάγκλαρης & Σία ΟΕ • τηλ.: 2710 234723

Δείτε επίσης

Polar Vantage V

Το Polar Vantage V είναι το απόλυτο καρδιοσυχνόμετρο πολυαθλημάτων της Polar

πετάλια SPD

Τα νέα υβριδικά SPD πετάλια της Look: GEO Trekking Vision

SPD Πολυχρηστικά και πρακτικά! Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να χρησιμοποιούν SPD πετάλια για λόγους που ...

knog cobber

Tα Cobber 330 της Knog φωτίζουν τις διαδρομές μας

Ένα καλό σετ φωτιστικών δεν είναι απλώς αξεσουάρ, είναι απολύτως απαραίτητο Κάπως έτσι σκέφτηκε και ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest