Home | MBIKE BLOGS | Συντάκτης του μήνα | Ζώντας έναν αγώνα… κάτω από τη σέλα

Ζώντας έναν αγώνα… κάτω από τη σέλα

Κωνσταντίνος Κατσούλας

Hill2Hill XCO Race 2014 Tsapoula MTB Zone Πτολεμαΐδα

Το  ημερολόγιο έγραφε 5 Οκτώβριου του 2014. Η προετοιμασία ήταν σκληρή. Δυστυχώς, λόγω μηχανικής βλάβης της τελευταίας στιγμής – πράγμα το οποίο είναι μέσα στο άθλημα – μένω εκτός αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματα τα οποία νιώθει κάποιος όταν δεν καταφέρνει ούτε καν να προσπαθήσει να αγωνιστεί και να εκπληρώσει τους προπονητικούς του στόχους.

Βέβαια, σαν εντόπιος αθλητής , ο ρόλος μου θα περιοριζόταν στη διεκπεραίωση της διοργάνωσης, καθώς τα μη-αμειβόμενα χέρια βοηθείας σπανίζουν στην εποχή μας.

Πρώτα-πρώτα έρχεται το πολύ πρωινό ξύπνημα. Καταφθάνοντας στο χώρο της διοργάνωσης όλοι αντιλαμβανόμαστε τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι τέντες και ο πάγκος της γραμματείας στήνονται. Το catering οργανώνεται μέχρις ότου οι πρώτοι αγωνιζόμενοι καταφθάνουν. Ένα τηλεφώνημα όμως αλλάζει τις προσδοκίες προσέλευσης κόσμου: το ατύχημα στην Εγνατία Οδό με τη διερχόμενη νταλίκα και τους δεκάδες νεκρούς συγκλονίζει το πανελλήνιο και ένας μεγάλος αριθμός αθλητών από Θεσσαλονίκη παραμένει εκτός.

Ο χρόνος κυλάει. Οι δείκτες του ρολογιού είναι ασταμάτητοι. Η αγωνία όχι μόνο των αθλητών αλλά και των διοργανωτών εντείνεται. Η πρώτη βροχή χτυπάει ευτυχώς ελαφρά. Το έδαφος όμως λασπώνεται ακόμη περισσότερο. Τα ντεραγιέ μπουκώνουν και οι πρώτες μηχανικές βλάβες έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται ήδη από την προθέρμανση.

Τελικά η εκκίνηση δίνεται, οι διασώστες είναι στη θέση τους, το ίδιο και οι εθελοντές.
Το πρόσωπο των αθλητών διακρίνεται από λάσπη και ιδρώτα. Ήδη οι κορυφαίοι αρχίζουν να ξεχωρίζουν. Όντας τοποθετημένος στην καίρια θέση της υδροδοσίας, περίμενα να ακούσω ποιοι αθλητές ξεχώριζαν. Και στον 1ο γύρο καταγράφεται! Η κούραση αρχίζει να σχηματίζεται σιγά-σιγά στα πρόσωπα των αγωνιζομένων μετά τους 3 γύρους. Άλλοι εγκαταλείπουν την προσπάθεια και άλλοι απλά αρκούνται σε μια αργή και εύκολη γύρα.

Η ειδοποίηση ότι ο τελευταίος πέρασε ακούστηκε από το VHF (ασύρματος). Αυτό ήταν!
Αισθήματα χαράς και ανακούφισης αναγράφονται στα χείλη όλων των αθλητών, των διοργανωτών, των εθελοντών και γενικά όλων των παραγόντων του αγώνα.

Συμπέρασμα: Για να διοργανωθεί  ένας ποδηλατικός αγώνας είτε MTB είτε Δρόμου και να έρθει σε πέρας, απαιτείται σκληρή δουλειά από πολλούς που δε φαίνονται στο προσκήνιο. Παρ’ όλα αυτά, θα έπρεπε να εκτιμάμε θετικά όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε και πάντα να συνεργαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα με τους υπευθύνους και τους διοργανωτές, πράγμα το οποίο θα αποδειχτεί ευεπίφορο για όλους. Συγχαρητήρια λοιπόν στον νικητή γενικής Αλέξανδρο Βροχίδη (SMF TEAM) με ρεκόρ γύρας 19 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα και στο σύλλογο-διοργανωτή ASSOS FORBIKES PTOLEMAIDA, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν ώστε να γίνει αυτός ο αγώνας πραγματικότητα.

Δείτε επίσης

Χρονομετρώντας το τοπίο


Ανάβαση στον Υμηττό

Διαδρομή στη νότια Κρήτη με ποδήλατο

Τελικά η ανεργία και η τρέλα, μας οδηγεί στα βουνά και στα φαράγγια! Από τον ...

Δρόμοι Κερασιού, Έδεσσα από τον Ιωακείμ Γεωργίου

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest