MRP G3 2013

Η τελειοποίηση του σημείου G

Η MRP δεν χρειάζεται συστάσεις στον χώρο της extreme οδήγησης.

Από τον  Γιάννη Κορφιάτη

Ήταν η πρώτη που δημιούργησε οδηγούς αλυσίδας για downhill, οι οποίοι έκαναν το άθλημα πιο ασφαλές, πιο γρήγορο, πιο θεαματικό και, κυρίως πιο απολαυστικό, με τον οδηγό System 1.

Η οικογένεια της MRP μεγάλωσε κατά ένα μέλος για το 2013, με την προσθήκη του ολοκαίνουργιου G3 στην γκάμα της. Οι υπόλοιποι οδηγοί της ΜRP έκαναν πάντα τέλεια τη δουλειά τους προσφέροντας ασφάλεια και χαμηλό βάρος σε συνδυασμό με συμβατότητα στα συνεχώς εξελισσόμενα standards της βιομηχανίας. Οι οδηγοί της MRP συνεργάζονται με 8, 9, 10 αλλά και 11 γρανάζια με επιλογές για μονό γρανάζι ή και διπλό μπροστά. Οι αντιπρόσωποι της MRP στην Ελλάδα (το downhill.gr) μας έδωσαν τη δυνατότητα να τεστάρουμε την τελευταία δημιουργία της αμερικανικής εταιρείας: τον οδηγό G3.

Χαρακτηριστικά
O G3 είναι η top επιλογή για ποδήλατα αγωνιστικού downhill, αλλά και κάθε ποδήλατο διπλής ανάρτησης που χρειάζεται χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας. Η βάση που βιδώνει στο πλαίσιο και φιλοξενεί τα δύο πλαστικά κομμάτια μπορεί να είναι carbon ή αλουμινίου. Ενώ θα τοποθετηθεί εύκολα σε ISCG, ISCG 05 ή και BBmount (μόνο αλουμινίου έκδοση) μεσαίες τριβές. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, Mini (32-36) και κανονικό (36-40). Το κάτω μέρος του οδηγού είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό και σχεδιασμένο ούτως ώwστε να γλιστράει πάνω από τα αντικείμενα με τα οποία τυχόν θα συγκρουστεί. Η υφή του υλικού είναι συμπαγής και έξτρα λεία και –αν και δεν είχαμε την τύχη να κοπανήσουμε σε βράχο η αντικείμενο με τον οδηγό– δείχνει πως θα «κολλήσει» λιγότερο σε μια τέτοια περίπτωση. Το κομμάτι που παραδοσιακά «φιλοξενούσε» το πλαστικό γρανάζι στο κάτω μέρος του οδηγού και βίδωνε με βίδα Allen 4mm είναι πλέον συμπαγές και κομμάτι της όλης κατασκευής. Η βίδα υπάρχει μόνο για να κρατάει στη θέση του το pulley ροδάκι, το οποίο φιλοξενείται πλέον μέσα, στο κάτω μέρος του οδηγού. Στο πάνω μέρος, το οποίο είναι και αυτό κατασκευασμένο από ανθεκτικό συμπαγές πλαστικό, έχει τοποθετηθεί περίβλημα από καουτσούκ για να μειώσει τους κραδασμούς και τον ήχο της αλυσίδας ακόμα και στα πιο άγρια εδάφη. Ένα ακόμα ιδιαίτερο και πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η Swingset σχεδίαση. Τα δύο κομμάτια ανοίγουν ελικοειδώς για να αφαιρέσουμε εύκολα την πεταλιέρα ή τον δίσκο χωρίς να χρειαστεί να λύσουμε όλο τον οδηγό. Λύνοντας και αφαιρώντας τη μία από τις δύο κάτω βίδες, περιστρέφουμε το κάτω μέρος αξονικά με τη δεύτερη (μπροστινή βίδα). Το ίδιο συμβαίνει με το πάνω κομμάτι, απελευθερώνοντας έτσι την πεταλιέρα και τον δίσκο για εύκολη εργασία.
Τέλος, το ροδάκι στο κάτω μέρος μπορεί να αντικατασταθεί με μια απλή γλίστρα που σε συνθήκες λάσπης θα μειώσει τις τριβές και τη φθορά. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται σ ένα πακέτο που ζυγίζει λιγότερο από 20 γραμμάρια και ξεπερνά κατά πολύ τις καλύτερες επιλογές στην αγορά.

Στο μονοπάτι…
Ο οδηγός ήταν τρομερά εύκολος στην τοποθέτηση και το σετάρισμα, καθώς σαφείς οδηγίες περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Η Swingset σχεδίαση επιτρέπει την μετέπειτα τοποθέτηση της πεταλιέρας και την εύκολη εργασία με ένα μόνο τεσσάρι κλειδί Allen. Επιλέξαμε το slider για την πρώτη βόλτα, καθώς ξέραμε ανέκαθεν πώς δουλεύει το ροδάκι με ρουλεμάν. Είναι δύσκολο να κρίνεις έναν οδηγό στο βουνό, αλλά αυτός εδώ πραγματικά ξεχώρισε. Η MRP τον έχει εξοπλίσει από νωρίς με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που δείχνουν να έχουν τις ανάγκες των riders “in mind”. Οι κραδασμοί είναι πλέον απαλοί και λιγότερο θορυβώδεις, ενώ η κύλιση της αλυσίδας –ακόμα και χωρίς λάσπη– είναι απαλή, μόνο με ένα γουργουρητό να ακούγεται από τα links που γλιστρούν πάνω στο πορτοκαλί slider. Η MRP δημιούργησε ένα πολύ καλό προϊόν και νομίζω εξάντλησε τις βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτό το κομμάτι του ποδηλάτου για τα επόμενα χρόνια!  Όλα τα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα με μια πολύ ελάχιστη διαφορά από το κόστος του παλαιότερου μοντέλου – κάτι που κάνει ακόμα πιο δελεαστική την επιλογή μας. Οι οδηγοί είναι διαθέσιμοι σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και το E-shop του downhill.gr.

Πρακτικά
Τιμή: 142€
Αντιπρόσωπος: www.downhill.gr

Δείτε επίσης

Tannus Armour: Σκασμένα ελαστικά… τέλος!

Με το Tannus Armour οι σαμπρέλες γίνονται… αδιάτρητες! Το Tannus Armour είναι η απόλυτη προσθήκη ...

pirelli scorpion mtb

Pirelli Scorpion MTB: η ιταλική εταιρεία γίνεται «χωμάτινη»!

Η νέα «χωμάτινη» σειρά Pirelli Scorpion MTB! Η κορυφαία ιταλική εταιρεία παρουσίασε την ολοκαίνουργια σειρά ...

industry nine a35

Industry Nine A35: «Γλυπτό» από αλουμίνιο! 

Ο νέος λαιμός Industry Nine A35 Ευρέως γνωστή για τους τροχούς της, η αμερικανική εταιρεία ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest