Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | MTB | RAM Trail 2 29

RAM Trail 2 29

Παιχνιδιάρικο fully για απολαυστική οδήγηση!

Ένα ακόμα ποδήλατο της βoυλγαρικής εταιρίας RAM έφτασε στα χέρια μας για δοκιμή, ύστερα από τις πολύ καλές εντυπώσεις που μας άφησε το hardtail XC μοντέλο της.

Η Ram είναι μια εταιρία που είναι γνωστή για τη δυνατότητα που δίνει στους μελλοντικούς αγοραστές των ποδηλάτων της, να διαλέξουν το δικό τους custom χρωματισμό φτιάχνοντας το δικό τους ξεχωριστό ποδήλατο. Αυτή τη φορά σειρά έχει το trail FS της εταιρίας. Ένα ποδήλατο που η εταιρία το τοποθετεί στην λίγο πιο «επιθετική» κατηγορία από την αυστηρά XC, αν και το Trail 2, το οποίο και δοκιμάσαμε εξοπλίζεται με 100άρα ανάρτηση αντί της 120άρας των Trail 1 και 3, φορώντας πάντα 29άρηδες τροχούς.

Η εμφάνιση του είναι αλήθεια ότι παραπέμπει σε ποδήλατο κατηγορίας marathon χάρη  στις αναρτήσεις των 100 χιλ. και τη δυνατότητα απόλυτου κλειδώματος τους. Η έλλειψη βάσης παγουροθήκης όμως, αυτομάτως αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από σωλήνες αλουμινίου 6061, με το βάρος του να ανέρχεται σύμφωνα με την εταιρεία σε 2.1 κιλά. Το κούτελο είναι  tapered 68 μοιρών και τα ποτήρια semi-integrated 1 1/8”-1 ½”. Η πίσω ανάρτηση δένει στο ψαλίδι με ένα απλό και εύκολο σε συντήρηση swing-link με 3 κλειστά ρουλεμάν και ένα link στο κάτω μέρος του ψαλιδιού και υποδοχή άξονα για τον πίσω τροχό μήκους 142 χιλ. Ο χρωματικός συνδυασμός είναι επιλογή του καταστήματος The Bikings, με το πλαίσιο σε γαλάζιο ματ  χρώμα με λευκά επίσης ματ λογότυπα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Το ποδήλατο ντύνεται με περιφερειακά της εταιρείας Sram. Τα χειριστήρια είναι της σειράς Χ5 καθώς και τα σασμάν, με το δεξί χειριστήριο των πίσω αλλαγών να ανεβάζει σε πλήρη βύθιση 5 γρανάζια, κάτι που θα  φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όταν βρεθούμε μετά από μεγάλη κατηφόρα σε απότομη ανηφόρα. Το μπροστινό σασμάν βιδώνει στην ειδικά σχεδιασμένη βάση του πλαισίου και προσφέρει 2 αλλαγές ενώ το πίσω είναι 10 ταχυτήτων, με μεσαίου μεγέθους cage. Η αλυσίδα Sram pc 1031 διαθέτει το γνωστό και αγαπημένο smart link για εύκολο βγάλσιμο και συντήρηση. H πεταλιέρα είναι και αυτή της σειράς Χ5, διπλή με πατήματα 38-24, ιδανικό για ποδήλατα διάστασης 29’’, με υπερμεγέθη άξονα GPX και ρουλεμάν που βοηθάνε στην αθόρυβη και σωστή περιστροφή της, ελαχιστοποιώντας τις τριβές. Τα φρένα είναι της Avid, Εlixir 5 σε συνδυασμό με τις δισκόπλακες μπροστά 180 χιλ. και πίσω 160 χιλ.  τα οποία κάνουν το φρενάρισμα ιδιαιτέρως αποτελεσματικό και ελεγχόμενο. Το τιμόνι μήκους 710 χιλ., ο λαιμός 80 χιλ. όπως και το παλουκόσελο είναι της KORE, γνωστή για τα περιφερειακά της στο χώρο του trail ενώ η σέλα είναι η SDG Circuit MTN, αναπαυτική και λεπτή σε σχεδιασμό. Τέλος οι τροχοί είναι μια μίξη από Dt 466d στεφάνια, Sapim Leader ακτίνες και Novatec κέντρα για βιδωτές δισκόπλακες με κλειστά ρουλεμάν, για ασταμάτητο ρολάρισμα. 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
H RockShox έχει τον πλήρη έλεγχο των αναρτήσεων καθώς η Ram διατηρεί στενές σχέσεις με το γκρουπ Sram. Το πιρούνι Recon Gold διαδρομής 100 χιλ. βασίζει τη λειτουργία του σε αέρα,  διαθέτει lock out, δυνατότητα ρύθμισης του rebound και 15άρη άξονα που βοηθάει στην ακαμψία του μπροστινού τροχού. Πίσω, φοράει την ανάρτηση Μonarch RL με ρύθμιση rebound και lock out. To σύνολο δουλεύει άψογα, χωρίς το ενοχλητικό bobbing που βλέπουμε σε αντίστοιχα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας.

ΟΔΗΓΗΣΗ
Αν σκέφτεστε ατέλειωτα μονοπάτια, τότε το Trail είναι το ιδανικό ποδήλατο που θα σας προσφέρει την ευχαρίστηση στα μονοπάτια αλλά και στις ανηφόρες  καθώς το πεταλάρισμα είναι ξεκούραστο με κλειδωμένη την ανάρτηση. Με ευκολία μπορείτε να συμμετάσχετε ακόμα και σε αγώνες marathon αν φυσικά προτίθεστε να κουβαλάτε  σακίδιο με υδροδοχείο αφού διαθέτει βίδες για παγουροθήκη. Το στήσιμο  και η διαδρομή των αναρτήσεων μπορεί να υποστηρίξουν τον αναβάτη για ένα μεγάλο marathon αγώνα. Με πάτημα 38-24 σε συνεργασία με την κασέτα 11-36 μας δίνει τη δυνατότητα να πεταλάρουμε με άνεση στα ανηφορικά τμήματα. Είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον αναβάτη κάτι που γίνεται αντιληπτό ύστερα από μερικές πεταλιές στο χώμα και ειδικά στο μονοπάτι. Στρίβει με μεγάλη άνεση ενώ, οι αναρτήσεις κάνουν «χαλί» ότι βρεθεί στο πέρασμα τους, όταν βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Στην περίπτωση ειδικά που έχετε επιλέξει στην πίσω ανάρτηση να δουλεύει με 30% sag, κάνει ακόμα απαλότερη την λειτουργία της χωρίς να ξαφνιάζει διορθώνοντας πιθανά λάθη που μπορεί να κάνουμε κατά την κατάβαση. Ένα ποδήλατο φτιαγμένο να τα κάνει όλα με στόχο την ευχαρίστηση του αναβάτη χάρις στο 68 μοιρών κούτελο που βοηθάει να καταπίνει όποια πέτρα, νεροφάγωμα ή εμπόδιο βρεθεί στον μπροστινό τροχό κατά το πέρασμά μας. Είναι το fun bike που θα μάς προσφέρει ατελείωτο παιχνίδι στο βουνό. Η σέλα βρίσκετε τοποθετημένη αρκετά πίσω προστατεύοντας τον αναβάτη από το να έρθει «καπάκι». Το τιμόνι με μήκος  710 χιλ. βοηθάει να κρατάμε ανοιχτά αλλά και να στρίβουμε χωρίς καμία δυσκολία και καταβάλλοντας ελάχιστη δύναμη. Ο κοντός λαιμός το κάνει ποιο νευρικό  βοηθώντας στις γρήγορες και απότομες κινήσεις, σε περίπτωση ειδικά που θα θελήσουμε να αποφύγουμε κάποιο εμπόδιο.

 

Μου αρέσει
• Το στοιχείο “Handmade in Canada”
• H λειτουργία της ανάρτησης
• Το build
• Η εγγύηση εφ’ όρου ζωής

Δεν μου αρέσει
• Η επιλογή πολύ κοντού λαιμού

Συμπέρασμα
Το ποδήλατο είναι ιδιαιτέρως φιλικό για την κίνηση σε μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας χωρίς να στερείται τη δυνατότητα να κάνει πετάλι σε παρατεταμένες ανηφόρες. Με τις αναρτήσεις σε πλήρη λειτουργία θα μας δώσει το μέγιστο της οδικής απόλαυσης διορθώνοντας πιθανά λάθη, βοηθώντας παράλληλα στην εξέλιξη της τεχνικής μας. Είναι το ιδανικό ποδήλατο για να βγάλει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, αφού θα μπαίνουμε σε μονοπάτια και θα νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σε παιδική χαρά.

Πλαίσιο: Alu 6061
Φρένα:  Avid Εlixir 5
Xειριστήρια: Sram X5 2×10
Σασμάν: Sram X5 2×10
Πεταλιέρα: Sram x5 GPX 38-24
Kασέτα: Sram pg 1030 11-36 10sp
Αλυσίδα: Sram pc 1031
Τροχοί: DT 466 -Sapim Leader Spokes- Novatec 15-12×142
Πιρούνι: RockShox Recon Gold 100 χιλ. με 15 χιλ.  άξονα
Ανάρτηση πίσω: RockShox Monarch RL 100 χιλ.

Τιμή: 1.990,00€
Αντιπρόσωπος: The Bikings τηλ: 210 9935610
Τα σχόλιά σας

 | mbike.gr | mbike.gr

Δείτε επίσης

scott scale 980 2019

SCOTT Scale 980: με αγωνιστικές καταβολές!

Δοκιμάζουμε το SCOTT Scale 980! To SCOTT Scale 980 κινείται σε… αγωνιστικά μονοπάτια, συνδυάζοντας επιδόσεις ...

KONA Kahuna

Στα «όρια» με το KONA Kahuna 29’’

Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης, πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα ορεινής κατάβασης, πιέζει στα όρια το 29άρι μοντέλο Kahuna της KONA και μας περιγράφει τις εντυπώσεις του.

Ideal Race Pro

Ideal Race Pro 29»: Δοκιμή… μακράς διαρκείας

To αγωνιστικό μοντέλο της Ideal συνδυάζει ποιότητα και αξιοπιστία Δοκιμάσαμε το Ideal Race Pro για ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest