Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Ποδήλατα | Cannondale FSi
H Cannondale παρουσιάζει το καθαρόαιμο αγωνιστικό XC hardtail 29άρι μοντέλο της, με το οποίο αγωνίστηκαν στο Albstadt οι Fumic και Fontana!

Cannondale FSi

Καθαρόαιμο 29άρι αγωνιστικό XC

H Cannondale παρουσιάζει το καθαρόαιμο αγωνιστικό XC hardtail 29άρι μοντέλο της, με το οποίο αγωνίστηκαν στο Albstadt οι Fumic και Fontana!

Tο ποδήλατο σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πιο εξελιγμένο και γρήγορο ΧC μοντέλο που σχεδίασαν ποτέ! Αυτό για το οποίο η αμερικάνικη εταιρεία υπερηφανεύεται, είναι η φιλοσοφία της συνολικής προσέγγισης για την απόδοση κάθε τμήματος του ποδηλάτου. Βασισμένη στη λογική ότι ένας κορυφαίος σκελετός δεν μπορεί από μόνος του να αποδώσει τα μέγιστα, καθώς το σύνολο «ποδήλατο» είναι αυτό που οδηγεί ο αναβάτης, η Cannondale φρόντισε ο σκελετός και το Lefty πιρούνι της να αποτελέσουν έναν άψογο στο χειρισμό, καθαρόαιμο και πανάλαφρο XC όπλο, του οποίο κάθε επιμέρους τμήμα λειτουργεί αρμονικά με το υπόλοιπο ποδήλατο, προσφέροντας τη μέγιστη απόδοση στον αναβάτη.
Το νέο FSi διακρίνεται για το πλαίσιο και το πιρούνι Lefty αλλά και την τεχνολογία Speed Save που εφαρμόζεται εκτός των seatstays και στο παλουκόσελο. Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο είναι σχεδιασμένο με τέτοια γεωμετρία, που να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις όλο και πιο τεχνικές διαδρομές του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Προκειμένου το ποδήλατο να χειρίζεται με ευκολία τόσο τις απότομες τεχνικές κατηφόρες, τα rockgardens αλλά και τις «σκληρές» ανηφόρες οι μηχανικοί της Cannondale αποφάσισαν να κοντύνουν τα ψαλίδια στα 429 χιλιοστά, να αυξήσουν σε 55 χιλιοστά offset στο Lefty και να χαλαρώσουν τη γωνία του πιρουνιού στις 69,5 μοίρες.

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους σχεδιαστές δημιουργεί ένα ποδήλατο, το οποίο είναι υπερβολικά ευκίνητο στο στρίψιμο, διαθέτει αυξημένη πρόσφυση και ικανότητα να αναρριχάται σε απότομα κομμάτια, καθώς το βάρος του αναβάτη οδηγείται στον πίσω τροχό ενώ τέλος παραμένει σταθερό, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στα τεχνικά κατηφορικά χάρη στην πιο slack γωνία του πιρουνιού.
Το πλαίσιο στο πίσω μέρος είναι σχεδιασμένο βάση της Αi Drivetrain τεχνολογίας, η οποία ουσιαστικά μετακινεί τη μετάδοση προς τα δεξιά, επιτρέποντας όχι μόνο μεγαλύτερο clearence αλλά κυρίως μεγαλύτερη ακαμψία στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, καθώς η τάση των ακτίνων του τροχού είναι η ίδια στην drive και non drive side πλευρά. Για τη διατήρηση του σωστού chainline, ο δισκοβραχίονας επίσης «έρχεται» 6 χιλιοστά πιο δεξιά. Η λέξη integration στο σχεδιασμό γίνεται λοιπόν αντιληπτή, αφού οι μηχανικοί της Cannondale φαίνεται να το κατάφεραν.

Όσον αφορά το νέο Lefty πιρούνι, αυτό συνεχίζει την παράδοση που τα θέλει άκαμπτα και ελαφριά με κορυφαία συμπεριφορά. Το νέο Lefty 2.0 δανείζεται την τεχνολογία του damper που διαθέτει το πιο επιθετικό, για χρήση enduro Lefty Supermax η οποία προσαρμόζεται στις XC απαιτήσεις. Το Lefty 2.0 διαφοροποιείται σημαντικά από τα προηγούμενα καθώς το offset του μπροστινού τροχού αυξήθηκε στα 55 χιλιοστά, γεγονός που σε συνδυασμό με την πιο slack (για αγωνιστικό XC) γωνία των 69,5 μοιρών στο κούτελο και τα πολύ κοντά ψαλίδια καταφέρνει να προσφέρει καταπληκτική ισορροπία μεταξύ της σταθερότητας στα πολύ γρήγορα κομμάτια και την ευκινησία στα αργά κομμάτια.
Το Save 2 παλουκόσελο τέλος είναι όχι μόνο ελαφρύτερο κατά 47 γραμμάρια αλλά και κατά 20% μεγαλύτερη παραμόρφωση, η οποία συνεπάγεται αύξηση της άνεσης για τους ελαφριούς αναβάτες.

Aντιπρόσωπος: KCP Group. Τηλ.: 210 5317960

Δείτε επίσης

Scott Gambler Alloy 2020

SCOTT Gambler Alloy: για «σκληρή» χρήση!

Το ολοκαίνουργιο SCOTT Gambler Alloy 2020 Η ελβετική εταιρεία παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο SCOTT Gambler ...

SCOTT Spark RC Cape Epic

Το SCOTT Spark RC που κέρδισε το Cape Epic

Το αγωνιστικό SCOTT Spark RC Cape Epic! Με μία ειδική έκδοση του Scott Spark RC, ...

Cannondale F-Si

Cannondale F-Si Throwback: «Ξυπνάει» ένδοξες μνήμες!

«Throwback» στη δεκαετία του ’90 Με ρετρό διάθεση, η Cannondale δημιούργησε – σε πολύ περιορισμένο ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest