Home | MBIKE BLOGS | Δείξε μου το φίλο σου…

Δείξε μου το φίλο σου…

Ή αλλιώς, με όποιον δάσκαλο καθίσεις

Κείμενο: Σοφία Καρφή

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο με τίτλο «Είμαστε αυτό που κάνουμε». Έκανα ένα σύντομο σχόλιο και για μια δυο μέρες έβλεπα πως φίλοι και γνωστοί το κοινοποιούσαν ο ένας μετά τον άλλο.

Στην εποχή μας αναφέρεται όλο και πιο συχνά η άποψη πως εμείς είμαστε στο μεγαλύτερο βαθμό υπεύθυνοι για το πεπρωμένο μας, για τη ζωή που ζούμε και πως οι επιλογές μας στρώνουν το δρόμο τον οποίο περπατάμε. Επιλογές κάνουμε αναρίθμητες καθημερινά, από το αν βάλουμε ζάχαρη στον καφέ μέχρι το πώς θα συμπεριφερθούμε στους ανθρώπους.

Μια σημαντική επιλογή στην καθημερινότητα είναι η ακόλουθη

Με ποιους ανθρώπους επιλέγω να συναναστραφώ; Τι συνήθειες κουβαλούν; Γινόμαστε όπως οι 5 άνθρωποι με τους οποίους περισσότερο συναναστρεφόμαστε. Ίσως αυτό να είναι μια απάντηση στην ερώτηση «Γιατί οι πλούσιοι έχουν πλούσιους φίλους;» ή η εξήγηση στο γεγονός ότι εξελίσσεσαι σε άριστο μαθητή όταν έχεις καλούς δασκάλους.

Είναι η επίδραση του περιβάλλοντος μας σημαντική; Όσο δεν φανταζόμαστε. Μέχρι και οι φίλοι των φίλων μας επηρεάζουν έμμεσα τη ζωή μας, εν αγνοία μας. Πώς; Σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα Νικόλα Χρηστάκη και το βιβλίο του «Συνδεδεμένοι» οι φίλοι μας επηρεάζονται από τις πεποιθήσεις και συνήθειες των φίλων τους, άρα κατ’ επέκταση και εμείς επηρεαζόμαστε από αυτούς.

Για παράδειγμα, η φίλη μου Εμμανουέλα έχει φίλη την Κατερίνα και πηγαίνουν κάθε Σάββατο βόλτα με το ποδήλατο. Έτσι έχουν παροτρύνει και εμένα να ποδηλατώ πολύ συχνά. Όταν μια περίοδο η Κατερίνα αποφασίζει να σταματήσει το ποδήλατο και επιπλέον αρχίζει να τρώει ανθυγιεινά, αυτό θα επηρεάσει την Εμμανουέλα γιατί πια δεν θα έχει κίνητρο για βόλτα και όταν συναντιούνται πηγαίνουν για φαγητό. Έπειτα χαλάει και η δική μου συνήθεια μιας και η αφορμή ήταν τα κορίτσια για να ποδηλατώ!

Εκεί κρύβεται και το ενδεχόμενο να πάρω κιλά. Αφού αυτές σταμάτησαν, ε, δεν είμαι η μόνη, ας σταματήσω κι εγώ, δεν είναι κακό!

Μιας και πιστεύουμε λοιπόν όλο και περισσότερο πως η ζωή μας είναι στα χέρια μας, μιας και μπορούμε να διαφυλάξουμε την κατάσταση της υγείας μας, μιας και η μοίρα μας μπορεί να οριστεί σε μεγάλο βαθμό από μας, σε ποιον εναπόκειται λοιπόν να επιλέξει τους κατάλληλους «δασκάλους» για να μαθητεύσει στη ζωή που ο ίδιος ονειρεύεται και επιθυμεί;

Δείτε επίσης

Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ Porsche!

Γρήγορες και ουσιαστικές οι αλλαγές στην αγορά των e-Bikes Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κορυφαίων σπορ ...

Άγραφα

Άγραφα: Θρύλος, ιστορία και πραγματικότητα

Τα Άγραφα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ορεινός τόπος. Εκτείνονται από τον ποταμό «Μέγδοβα» (Ταυρωπός) στα Ανατολικά, τον Αχελώο στα Δυτικά, οριοθετούνται από τον δρόμο Άρτας- Καρδίτσας στα Βόρεια και φτάνουν ως τη λίμνη Κρεμαστών στα Νότια.

Brevet 300χλμ «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη»

Το Σάββατο 27 Μαΐου, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Brevet 300 km «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη», από την Sports Tours Hellas''.

mbike.gr

Pin It on Pinterest