Home | MBIKE BLOGS | Πόσες φορές στη ζωή σου προετοιμάζεσαι για κάτι μεγάλο;

Πόσες φορές στη ζωή σου προετοιμάζεσαι για κάτι μεγάλο;

Προετοιμασία για Αφρική

Της Σοφίας Καρφή, από το σύλλογο Spin the wheel
Οι ποδηλάτες του Spin the wheel έχουν βγει στους ελληνικούς δρόμους και προπονούνται. Ετοιμάζονται για κάτι μεγάλο.
Δεν προετοιμάζεται κανείς πολλές φορές στη ζωή του για να διασχίσει με ποδήλατο μια ολόκληρη αφρικανική χώρα, από το ένα άκρο της ως το άλλο. Όμως όταν η έμπνευση είναι δυνατή κινητοποιεί τους ανθρώπους. Οκτώ ποδηλάτες από διάφορες ελληνικές πόλεις κι ένας με γερμανική καταγωγή θα ζήσουν σε τρεις μήνες από σήμερα μια μοναδική εμπειρία στο Μαλάουι της Αφρικής. Θα γίνουν πρεσβευτές ειρήνης, εκπαίδευσης και αγάπης χάρη σε μια ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά σ’ αυτήν τη μακρινή χώρα να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Όμως για να ολοκληρώσουν ένα τέτοιο εγχείρημα, χρειάζεται σκληρή προπόνηση, μιας και κανείς από αυτούς δεν είναι επαγγελματίας ποδηλάτης. 750 χιλιόμετρα η απόσταση που θα διανύσουν συνοδεία οχήματος, χορηγία από το υπουργείο παιδείας του Μαλάουι, για να παραδώσουν οι ίδιοι μολύβια, γόμες, ξύστρες και μπάλες σε 4500 παιδιά κατά μήκος της χώρας. 750 χιλιόμετρα σε χώμα, στην καρδιά του Ιουλίου και με όλες τις δυσκολίες που μπορεί ένα τέτοιο ταξίδι να έχει.
Μπορεί να τους πετύχετε να ανεβαίνουν ανηφόρες με κολάν και ποδηλατικά μπλουζάκια, μπορεί να τρώνε μπανάνες πάνω σ’ ένα ποδήλατο σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν λίγη απ’ την ενέργειά τους, μπορεί να δείτε τις φατσούλες τους καταπονημένες μα περήφανες στο facebook πλάι στο ρολόι των χιλιομέτρων τους με θέα μια από της όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Spin the wheel το σύνθημά τους και προετοιμασία για το μεγάλο ταξίδι το μέλημά τους.
Πόσο μεράκι πρέπει να έχει κανείς για να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας; Σίγουρα πέρα από τη σωματική χρειάζεται και ψυχολογική προετοιμασία για να αντεπεξέλθει κάποιος σε ένα τέτοιο εγχείρημα ως μέλος μιας ομάδας. Ένας νεοσύστατος σύλλογος από πολλούς εθελοντές που αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο για να μπορέσουν να δώσουν πνοή σ’ αυτό το όνειρο.
Πόσες φορές, αλήθεια στη ζωή μας προετοιμαζόμαστε για κάτι μεγάλο; Πόσο συχνά ανατρέχουμε στα όνειρά μας; Πόσοι από μας τολμούν να ριχτούν στο όνειρο και να το ζήσουν, ως το μεδούλι να το ρουφήξουν και πόσοι υποτασσόμαστε μπροστά στην επιβολή της υποτιθέμενης ανημπόριας μας;
Spin the wheel. Γυρίστε τον τροχό της ζωής σας κι ετοιμαστείτε για το δικό σας όνειρο. Θα μας βρείτε κάπου εκεί εμψυχωτές!

Δείτε επίσης

Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ Porsche!

Γρήγορες και ουσιαστικές οι αλλαγές στην αγορά των e-Bikes Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κορυφαίων σπορ ...

Άγραφα

Άγραφα: Θρύλος, ιστορία και πραγματικότητα

Τα Άγραφα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ορεινός τόπος. Εκτείνονται από τον ποταμό «Μέγδοβα» (Ταυρωπός) στα Ανατολικά, τον Αχελώο στα Δυτικά, οριοθετούνται από τον δρόμο Άρτας- Καρδίτσας στα Βόρεια και φτάνουν ως τη λίμνη Κρεμαστών στα Νότια.

Brevet 300χλμ «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη»

Το Σάββατο 27 Μαΐου, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Brevet 300 km «Ποδηλατώντας 3 νομούς στην Κρήτη», από την Sports Tours Hellas''.

mbike.gr

Pin It on Pinterest