Home | ΝΕΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Γύρος Κρήτης 2016

Γύρος Κρήτης 2016

Η διοργάνωση του 2016 για την οποία γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα στους ποδηλατικούς κύκλους, είναι ο Γύρος της Κρήτης.

Ο Γύρος Κρήτης θα λάβει χώρα στο όμορφο ελληνικό νησί από τις 8 έως τις 13 Μαΐου του 2016, και έχει σκοπό να συγκεντρώσει λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού τουρισμού από όλο τον κόσμο για μια εξαήμερη περιπλάνηση που θα διατρέχει σχεδόν όλο το νησί.

Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα, βρεθήκαμε στο Ηράκλειο και συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους της εταιρείας Cretan Sports Cycling, υπεύθυνους για την υλοποίηση της διοργάνωσης.

MBike: Πείτε μας δύο λόγια για τη διοργάνωση.

CRETAN SPORTS CYCLING: Φιλοδοξούμε ότι η διοργάνωση «Γύρος της Κρήτης» θα αποτελέσει το αθλητικό γεγονός του 2016 στο χώρο του ποδηλατικού τουρισμού και προσδοκούμε σε συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο. Η προσδοκία μας είναι να καθιερωθεί σαν θεσμός και να αποτελεί κορυφαία διοργάνωση για τα επόμενα χρόνια. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του θα πραγματοποιηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και οι ποδηλάτες θα διανύσουν συνολικά περίπου 600χλμ σε έξι ημέρες. Οι διαδρομές ανά ημέρα είναι Ηράκλειο-Ελούντα, Ελούντα-Ιεράπετρα, Ιεράπετρα-Αγία Γαλήνη, Αγία Γαλήνη-Πλακιάς, Πλακιάς-Ρέθυμνο, Ρέθυμνο-Ηράκλειο. Διατρέχει σχεδόν όλη την Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους να δουν και να γνωρίσουν τόσο την ομορφιά του κρητικού τοπίου με τις άπειρες εναλλαγές θάλασσας και βουνού, αλλά και να ποδηλατήσουν με ασφάλεια σε ποδηλατικές διαδρομές που θα προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις με την ποικιλομορφία τους.

GYROS KRHTHS 1

MB: Σε ποιους απευθύνεται κατά κύριο λόγο ο Γύρος της Κρήτης;

CSC: Ο Γύρος της Κρήτης απευθύνεται στο κοινό των brevet και τους λάτρεις των πολλών χιλιομέτρων και των προκλητικών διαδρομών. Απευθύνεται στους λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού τουρισμού, που θέλουν να γνωρίσουν νέους τόπους και να νοιώσουν νέες συγκινήσεις κάνοντας ποδήλατο. Πιο συγκεκριμένα, σμίγει την πρόκληση και το φιλικό κλίμα των brevet με την λεπτομερή και διεξοδική μελέτη και χάραξη των διαδρομών και τις παροχές και τις ανέσεις μιας πολυήμερους διεθνούς διοργάνωσης. Σίγουρα τα πολλά χιλιόμετρα και τα υψομετρικά αποτελούν μια πρόκληση για τους ποδηλάτες κάθε επιπέδου και μια βασική φυσική κατάσταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση του γύρου από τους συμμετέχοντες. Πάντως θα δίδεται η εναλλακτική λύση από όσους το επιθυμούν, να ποδηλατούν μόνο κομμάτια της διαδρομής που επιλέγουν, καθώς και εάν θέλουν κάποιες ημέρες μπορούν να απέχουν και να συνεχίζουν τις επόμενες. Βασικός μας σκοπός είναι να ευχαριστηθούν όλοι και στο μέτρο που το επιθυμούν τις ποδηλατικές τους διακοπές στην Κρήτη. Αποτελεί επίσης μια καλή ευκαιρία για διακοπές και για τους οικείους των συμμετεχόντων καθώς η εποχή αυτή είναι από τις πιο όμορφες για διακοπές στην Κρήτη. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ξανά πως ο Γύρος της Κρήτης είναι μη ανταγωνιστική διοργάνωση τύπου πολυήμερου cyclosportive. Και βέβαια, ο απώτερος σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το νησί, και κατ’ επέκταση, την Ελλάδα σε ποδηλατικό προορισμό.

MB: Πώς πηγαίνουν μέχρι στιγμής οι προετοιμασίες και τι ανταπόκριση υπάρχει;

CSC: Ο σχεδιασμός και oι προετοιμασίες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς, και έως την τελευταία στιγμή όλο το επιτελείο της διοργάνωσης θα προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα. Βασική προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων αυτών που θα λάβουν μέρος και η ικανοποίησή τους από την συμμετοχή τους στην διοργάνωσή μας. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι πολύ αυξημένο, Ευρώπη κυρίως, Αμερική, αλλά ακόμα και από χώρες της Άπω Ανατολής. Από το εσωτερικό υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά ως γνωστόν οι Έλληνες οριστικοποιούν την συμμετοχή τους λίγο πριν την διοργάνωση, όμως ένα οικονομικό πακέτο συμμετοχής που απευθύνεται κυρίως στους Έλληνες παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα.

MB: Ραντεβού λοιπόν τον Μάη.

Καλό ακούγεται… Στη Κρήτη τον Μάη για έξι μέρες γεμάτες ποδήλατο, στην τραχιά γη με τα απόκρημνα βουνά και τις βαθιές, πράσινες κοιλάδες κατάσπαρτες με εκατομμύρια ελαιόδεντρα, με τον ήλιο να παιχνιδίζει με τη θάλασσα, και με το χιόνι ακόμα στις πιο ψηλές κορφές!

Δείτε επίσης

L’Étape Greece by Tour de France

L’ Εtape Greece by Tour de France 2024: Άρωμα Γύρου Γαλλίας στην Ελλάδα

Συνέντευξη με την Βάσια Μπιρλιράκη, CEO ΕΥ ΖΗΝ GREECE Η περσινή, πρώτη διοργάνωση του L’ ...

bFlex Athens ή πόσο εύκολο είναι να βάλεις στη ζωή σου το ποδήλατο!

΄Ενας Ολλανδός στην Αθήνα Τι μπορεί να κάνει καλά ένας Ολλανδός στην Αθήνα; Μα φυσικά… ...

2Bros Creative: Όταν το ποδήλατο συναντά την τέχνη

2Bros Creative: Ο Luca και ο Andrea είναι δύο αδέρφια, κολλητοί, συνεργάτες και ποδηλάτες! Κυρίως όμως είναι υπέροχοι καλλιτέχνες και μαζί δημιούργησαν την φετινή αφίσα του Athens Bike Festival. Πάμε να τους γνωρίσουμε…

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest