Home | Αρχική | O Περικλής Ηλίας στο δρόμο για το Ρίο
Periklis Ilias of Dolomiti Superbike during stage 5 of the 2016 Absa Cape Epic Mountain Bike stage race held from the Cape Peninsula University of Technology in Wellington to Boschendal in Stellenbosch, South Africa on the 18th March 2016 Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS PLEASE ENSURE THE APPROPRIATE CREDIT IS GIVEN TO THE PHOTOGRAPHER AND SPORTZPICS ALONG WITH THE ABSA CAPE EPIC {ace2016}

O Περικλής Ηλίας στο δρόμο για το Ρίο

Ο Περικλής Ηλίας θα είναι ο 3ος έλληνας ποδηλάτης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς

 

Ύστερα από μια «σκληρή» αναμέτρηση με τον εξαιρετικό και φέτος Δημήτρη Αντωνιάδη, ο Περικλής Ηλίας συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κερδίσει την τελευταία ελληνική θέση για το Ρίο.

Με εξαιρετικές εμφανίσεις σε πολλούς διεθνείς αγώνες και παρουσία που κέρδισε τις εντυπώσεις στην παγκόσμια αγωνιστική ποδηλασία ΜΤΒ, ο έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Marathon έχει μπει πλέον στην τελική πορεία για το Ρίο.

Ο Περικλής Ηλίας θα αγωνιστεί στο αγώνισμα του ΜΤΒ, ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα της διεθνούς ποδηλασίας και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την αίγλη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή αλλά και να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, με δεδομένο πως και ο προπονητής του – ο Γιάννης Ταμουρίδης – θα συμμετάσχει στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, είναι ενδιαφέρον πως αθλητής και προπονητής θα συμμετάσχουν φέτος μαζί, αλλά σε διαφορετικά αθλήματα στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Αθλητής υψηλού επιπέδου, με διεθνείς διακρίσεις, ο Περικλής Ηλίας έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια κερδίζοντας επάξια την αναγνώριση των συναθλητών του σε όλο τον κόσμο. Ακολουθώντας τη δική του, συχνά μοναχική πορεία και με την υποστήριξη της ομάδας, του προπονητή και των συναθλητών του, ο Περικλής Ηλίας αφήνει πίσω του τις όποιες «παθογένειες» της ελληνικής πραγματικότητας και συναγωνίζεται ως ίσος προς ίσο αθλητές υψηλού επιπέδου με δυσανάλογα υψηλότερο budget και την υποστήριξη επαγγελματικών ομάδων πίσω τους.

Periklis Ilias of Team Dolomiti and Ferreira Oliveira of Team Dolomiti Superbike during stage 4 of the 2016 Absa Cape Epic Mountain Bike stage race from the Cape Peninsula University of Technology in Wellington, South Africa on the 17th March 2016 Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS PLEASE ENSURE THE APPROPRIATE CREDIT IS GIVEN TO THE PHOTOGRAPHER AND SPORTZPICS ALONG WITH THE ABSA CAPE EPIC ace2016
Periklis Ilias και Ferreira Oliveira, Team Dolomiti Superbike κατά τη διάρκεια του 2016 Absa Cape Epic Mountain Bike stage. Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

Η πορεία του αυτή φανερώνει άλλωστε τη σημασία της προσωπικότητας και των επιλογών του κάθε αθλητή.

O Περικλής Ηλίας βρίσκεται στη θέση 42 της Παγκόσμιας Κατάταξης με 660 βαθμούς ενώ ο Δημήτρης Αντωνιάδης στη θέση 43 με 659, γεγονός που φανερώνει πως η τελική απόφαση της ΕΟΠ για την πρόταση του αθλητή ήταν μάλλον δύσκολη υπόθεση και έπρεπε να ακολουθηθούν πιστά τα ίδια τα κριτήρια που είχε θεσπίσει η ΕΟΠ σε σχετικό της έγγραφο – ανάμεσά τους η τελική κατάταξη στην UCI, η συμμετοχή των αθλητών σε συγκεκριμένους αγώνες αλλά και οι διεθνείς τίτλοι και διακρίσεις και η γενικότερη φυσική κατάσταση του αθλητή.

Τα συγχαρητήριά μας στον Περικλή Ηλία για τη διάκρισή του αυτή αλλά και στον Δημήτρη Αντωνιάδη για την προσπάθειά του και τις επίσης υψηλές επιδόσεις του.

 

ΜΤΒ στο Ρίο
Το αγώνισμα του XCO MTB θα διεξαχθεί στο Deodoro Cycling Park στις 20 και 21 Αυγούστου. Στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των γυναικών και στις 21 Αυγούστου ο αγώνας των ανδρών. Οι αθλητές στέκονται όλοι μαζί μπροστά στη γραμμή εκκίνησης, ανάλογα με τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Φωτογραφία: Ζωή Σταμούλη
Φωτογραφία: Ζωή Σταμούλη

 

Δείτε επίσης

Ελαστικά gravel

Pirelli Cinturato Gravel M: All around Gravel

Ελαστικά Gravel Με τα ποδήλατα Gravel να κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως ποδήλατα «γενικής χρησιμότητας» – ...

Πόσο νερό πρέπει να πίνω;

Είναι γνωστό πως το νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας, όμως η ακριβής ποσότητα που είναι απαραίτητη για να παραμένουμε ενυδατωμένοι είναι υπό αμφισβήτηση καθώς υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από αυτό το θέμα.

Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari

2ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στην Oiti Ο δεύτερος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Oiti MTB θα πραγματοποιηθεί ...

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest