Home | Αρχική | Garmin Varia™ Smart Lights

Garmin Varia™ Smart Lights

Κάνουν τη νύχτα… μέρα!

Δοκιμάζουμε τα «έξυπνα» φώτα Varia™ της Garmin

Εάν είστε ένας από εκείνους τους ποδηλάτες που απολαμβάνουν την οδήγηση μετά τη δύση του ηλίου, ή εξαιτίας ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, τότε η χρησιμοποίηση φώτων εμπρός και πίσω στο ποδήλατο είναι απαραίτητη, ως και υποχρεωτική, για την ασφάλεια τη δική σας και των άλλων. Τώρα, εάν εκτός από συνειδητοποιημένος είστε και λάτρης της τεχνολογίας και της υψηλής ποιότητας κατασκευής, τότε η πρόταση της Garmin φαντάζει – και είναι – η ιδανική!

Η αμερικανική εταιρεία αποκαλεί τα φώτα της «έξυπνα» – και όχι άδικα – γιατί έχουν τη δυνατότητα, όταν συνδυαστούν με συμβατές συσκευές της σειράς Edge, να δημιουργήσουν ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης, ρυθμίζοντας το σημείο εστίασης της δέσμης ανάλογα με την ταχύτητα του ποδηλάτου και την φωτεινότητα σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού.

IMG_0163

Η σχεδίαση των Varia™ Smart Lights εστιάζει στην απλότητα και τη λειτουργικότητα. Το εμπρόσθιο Head Light διακρίνεται επίσης για την εξαιρετική ποιότητα της κατασκευής και την ευχρηστία του – συγκριτικά με τον ανταγωνισμό – καθώς διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, ένα μόνο κουμπί για τη λειτουργία του και μια εξαιρετικά σταθερή βάση στήριξης που το τοποθετεί στην ιδανικότερη θέση, μπροστά από τον λαιμό, και κάτω από τη συμβατή συσκευή Edge. H απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

IMG_0177

Το οπίσθιο Τail Light διαθέτει και αυτό ένα μόνο κουμπί και καλή ποιότητα κατασκευής και συνοδεύεται από δύο διαφορετικές βάσεις στήριξης, μαζί με αντάπτορες, για να ταιριάξει σε κάθε τύπο παλουκόσελου – από rounded μέχρι ultra aero 3:1. Και τα δύο φώτα, διαθέτουν θύρα USB για την φόρτιση και τη σύνδεσή τους με υπολογιστή. H συνολική ποσότητα του εκπεμπόμενου ορατού φωτός ανέρχεται στα 600 lumens για το εμπρόσθιο και στα 22 lumens για το οπίσθιο Varia™, ενώ το βάρος τους ανέρχεται στα 225 γρ. και 56 γρ. αντίστοιχα.

Για να μπορέσουν τα φώτα της Garmin να… αποδείξουν την «εξυπνάδα» τους θα πρέπει να συνδεθούν με συμβατή συσκευή Edge. Mπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα, χάνοντας όμως τις λειτουργίες που τα διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό και δημιουργούν ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης.

Στο δρόμο
Η οδήγηση με τα «έξυπνα» φώτα της Garmin είναι πραγματική απόλαυση! Tα 600 lumens του Varia™ Head Light είναι υπεραρκετά για να φωτίσουν και τις πιο σκοτεινές πτυχές του δρόμου σε κάθε περίπτωση ( ακόμα και σε βραδινή ανάβαση του Υμηττού…), ενώ τα 22 lumens του Varia™ Τail Light μπορεί να φαντάζουν λίγα στα χαρτιά, στην πράξη όμως είναι πολλά, πάρα πολλά. Τόσα πολλά, που δεν γίνεται να μη σε δουν στο δρόμο ακόμα και οι… μεθυσμένοι.
Καθώς αυξάνεται η ταχύτητα, το εμπρόσθιο Varia™ προσαρμόζει τη δέσμη του φωτός και εστιάζει πιο μακριά, για να μπορείς να δεις εγκαίρως κάποια κακοτεχνία του δρόμου και να έχεις περισσότερο χρόνο να την αποφύγεις. Όσο όμως αυτή μειώνεται, το φως εστιάζει κοντύτερα για να έχεις καλύτερη ορατότητα εκεί ακριβώς που τη χρειάζεσαι. Επειδή όμως το εμπρόσθιο Varia™ παρά είναι «έξυπνο» και έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης, όταν «αντιληφθεί» κάποιο όχημα να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, αυτόματα αρχίζει να αναβοσβήνει, μειώνοντας την ένταση, για να μην τυφλώνει τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς.
Eπίσης, όταν συνδέσεις τα φώτα με το Garmin Edge 1000, η φωτεινότητά τους προσαρμόζεται και ρυθμίζεται αυτόματα με αυτήν της οθόνης του Εdge, εξοικονομώντας ενέργεια. Μιλώντας για ενέργεια, σε auto beam λειτουργία, η μπαταρία του εμπρόσθιου Varia™ διαρκεί για 3 περίπου ώρες και του οπίσθιου για 5.

IMG_0190

Συμπέρασμα
Η χρήση φώτων στο ποδήλατο δεν ήταν ποτέ πιο απλή, ευχάριστη και λειτουργική. Η Garmin κατάφερε με τη δημιουργία των Varia™ Smart Lights να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σετ φώτων που διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, δημιουργεί ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης και είναι ταυτόχρονα κομψό αισθητικά, ποιοτικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ως προς το κόστος αγοράς. Well done!
Tιμή: Head light 199€
Τιμή: Tail light 69€
Αντιπρόσωπος: www.garmin.gr

Δείτε επίσης

Ο Paolo Bettini επιστρέφει στην Αθήνα, 20 χρόνια μετά

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ο Paolo Bettini, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην ποδηλασία ...

O Remco Evenepoel κερδίζει το χρονόμετρο και μειώνει τη διαφορά!

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο χρονόμετρο, Remco Evenepoel, ήταν κατά 12’’ πιο γρήγορος από τον εξαιρετικά ...

Wilier Filante SLR CVNDSH

Wilier Filante SLR CVNDSH: Με αυτό το ποδήλατο έσπασε το ρεκόρ ο Mark Cavendish:

Ποδήλατο για πρωταθλητές O Mark Cavendish σπάει το ρεκόρ του Eddy Merck πάνω σε ένα ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest