Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Garmin built to last!

Garmin built to last!

Το όνομα Garmin είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις συσκευές πλοήγησης.

Όχι άδικα, καθώς η αμερικανική εταιρεία Garmin κατέχει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες και καινοτόμες τεχνολογίες σε κάθε της δημιουργία.

Όλα ξεκίνησαν το 1989, όταν δύο κορυφαίοι επιστήμονες, οι Dr. Min Kao και Gary Burrell, αποφάσισαν να ενσωματώσουν την τεχνολογία GPS (Global Positioning System) σε συσκευές πλοήγησης, για πολλαπλές αγορές. Από την αρχή, η πορεία και η εξέλιξη της εταιρείας βασίστηκε πάνω σε τρεις λέξεις: «Built to Last». Τρεις λέξεις που συνοδεύουν κάθε προϊόν που σχεδιάζει και κατασκευάζει εξ’ ολοκλήρου η Garmin στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της και διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής, την πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη ζωή των πελατών.

Στον ποδηλατικό χώρο, η Garmin έγινε ευρέως γνωστή με τις ειδικά σχεδιασμένες – για τις ανάγκες των αναβατών – συσκευές πλοήγησης και την έντονη παρουσία της στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο του Pro Tour από το 2008 – με τα δύο τελευταία χρόνια να είναι χορηγός της επαγγελματικής ομάδας Cannondale Pro Cycling Team. Μέσα από την πολυετή συνεργασία της με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, εκτός από την αναγνωρισιμότητα, η αμερικανική εταιρεία μπόρεσε να εξελίξει και να τελειοποιήσει τα προϊόντα της με πρωτοποριακές τεχνολογίες ώστε να θεωρούνται κορυφαία και να δίνουν άλλη διάσταση στην οδήγηση του ποδηλάτου κάνοντας την ασφαλέστερη και ταυτόχρονα πιο διασκεδαστική από ποτέ! Εκτός από προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές, η Garmin έχει εξελίξει και μία καταπληκτική – δωρεάν – διαδικτυακή υπηρεσία με την ονομασία Garmin Connect. Πρόκειται για το απόλυτο προπονητικό εργαλείο για να αποθηκεύετε, να αναλύετε και να μοιράζεστε όλες τις δραστηριότητές της φυσικής σας κατάστασης με τα εκατομμύρια των χρηστών που ποδηλατούν, τρέχουν, κολυμπούν και πεζοπορούν. Η υπηρεσία Garmin Connect συνεργάζεται άψογα με τις συσκευές της εταιρείας και υποστηρίζει όλους τους στόχους για την πρόοδο της φυσικής σας κατάστασης.

 

Garmin Edge 1000

Η ναυαρχίδα της Garmin στις συσκευές πλοήγησης για ποδηλατική χρήση, διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 3-ιντσών, με διπλό προσανατολισμό και ατμοσφαιρικό αισθητήρα φωτός, που προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού για τη βελτίωση της ορατότητας.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα smartphones, η οθόνη του Edge 1000 έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να λειτουργεί με γάντια και στη βροχή. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τις σελίδες προπόνησης – περιλαμβάνοντας μέχρι 10 πεδία δεδομένων – και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά προφίλ δραστηριότητας για εύκολη μετάβαση από το ένα ποδήλατο στο άλλο ή ανάλογα με τη δραστηριότητα, όπως ποδηλασία στο δρόμο ή στο βουνό.

Edge1000_black_Front_CyclingDynamics_ICv2

Η συσκευή έχει προ εγκατεστημένο χάρτη Garmin Cycle Map που περιλαμβάνει δεδομένα πλοήγησης για την ποδηλασία όπως μονοπάτια, δεδομένα υψομέτρου και σημεία ενδιαφέροντος (η αναλυτική χαρτογράφηση της Ελλάδας γίνεται με τον προαιρετικό οδικό/τοπογραφικό χάρτη TopoDrive Hellas). Το Edge 1000 είναι συμβατό με το πρωτόκολλο ANT+ για τη μέτρηση της ταχύτητας, του ρυθμού περιστροφής του δισκοβραχίονα, των καρδιακών παλμών και της δύναμης (watts). Επίσης, συνεργάζεται με την ηλεκτρονική μετάδοση ταχυτήτων Shimano Di2 και όταν συνδεθεί με smartphone, με την εφαρμογή Garmin Connect Mobile (μέσω Bluetooth® ή Wi-Fi®), προσφέρει μία σειρά από λειτουργίες όπως Live Tracking, ειδοποιήσεις κλήσεων και μηνυμάτων, δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόβλεψη καιρού, ασύρματη μεταφορά δεδομένων και διαδρομών.

Τιμή: από 549 €

 

Garmin Vector™ 2

H πρόταση της Garmin για να εισέλθετε στο μαγικό κόσμο της δύναμης. Σε αντίθεση με τις περισσότερες προτάσεις ανταγωνιστικών εταιρειών, η «καρδιά» του powermeter βρίσκεται στο εσωτερικό των πεταλιών Vector™ 2, με 8 μετρητές πίεσης (strain gauges) στον άξονα του κάθε πεταλιού.

To σύστημα, εκτός του ότι υπολογίζει τη δύναμη που παράγεται ξεχωριστά στο αριστερό και στο δεξί πόδι του αναβάτη, αναλύει λεπτομερώς τη δυναμική σε κάθε πεταλιά και υποδεικνύει πώς ασκείται η δύναμη στο κάθε πετάλι, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίσει σωστά και με ακρίβεια τα σχαράκια στα παπούτσια του. Επίσης, υπολογίζει και τον χρόνο που αυτός πέρασε καθισμένος στη σέλα και όρθιος στα πετάλια, υποδεικνύοντας την αποδοτικότητα της κάθε θέσης.

Vector2_HR_650_Set_ICv2

Η τοποθέτηση του συστήματος είναι εύκολη και γρήγορη και η μεταφορά των δεδομένων στην κεντρική μονάδα (head unit) γίνεται με το πρωτόκολλο ANT+. Τα πετάλια είναι συμβατά με σχαράκια Keo Blade της Look ενώ με την τοποθέτηση ειδικού ανταλλακτικού αποκτούν συμβατότητα και με σχαράκια Shimano.

Τιμή: 1149 €

 

Garmin Varia™ Rearview Radar

To πρώτο ραντάρ για ποδηλατική χρήση στον κόσμο που συμβάλλει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τους ποδηλάτες, προειδοποιώντάς τους για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω σε απόσταση μέχρι 140 μέτρα. Το οπίσθιο φως του ραντάρ προειδοποιεί τα οχήματα που πλησιάζουν για την ύπαρξη του ποδηλάτη και λειτουργεί ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με συμβατές συσκευές της σειράς Edge.

Varia-headlights-and-radar

Η οθόνη της κεντρικής μονάδας Varia™ ή της συμβατής συσκευής Edge, μπορεί να εμφανίσει πολλαπλά οχήματα που πλησιάζουν και να υποδείξει τη σχετική ταχύτητα προσέγγισης και το επίπεδο απειλής.

Τιμή: 199 € (για σύνδεση με συμβατό Edge)

 

Garmin Varia™ Smart Bike Lights

Η σειρά ποδηλατικών προϊόντων Varia™ εκτός από το οπίσθιο ραντάρ περιλαμβάνει επίσης και «έξυπνα» εμπρόσθια και οπίσθια φώτα. Ειδικά σχεδιασμένα, όταν συνδυαστούν με συμβατές συσκευές της σειράς Edge, να δημιουργήσουν ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης ρυθμίζοντας το σημείο εστίασης της δέσμης ανάλογα με την ταχύτητα του ποδηλάτου και τη φωτεινότητα σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού. Καθώς αυξάνεται η ταχύτητα, η δέσμη του φωτός εστιάζει πιο μακριά, ενώ όταν μειώνεται εστιάζει κοντύτερα.

Varia_Bundle_2

Η ρύθμιση της φωτεινότητας γίνεται σύμφωνα με την αυτόματη προσαρμογή της οθόνης της συμβατής συσκευής Edge. H συνολική ποσότητα του εκπεμπόμενου ορατού φωτός ανέρχεται στα 600 lumens για το εμπρόσθιο (Ηeadlight) και στα 22 lumens για το οπίσθιο (Τail light) Varia™.

Τιμή: Headlight 199 €, Τail light 69 €

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest