Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Δοκιμάζουμε το Garmin Edge 1030
Edge 1030
Garmin Edge 1030

Δοκιμάζουμε το Garmin Edge 1030

Garmin Edge 1030: Τo κορυφαίο ποδηλατικό GPS!

Η γκάμα ποδηλατικών GPS της αμερικανικής εταιρείας Garmin απέκτησε νέο μέλος, το κορυφαίο μοντέλο Edge 1030. Το δοκιμάσαμε και μας ενθουσίασε!

Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Το καινούργιο μοντέλο της Garmin το Edge 1030 τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της Garmin και με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει με το μέγεθός του. Για πρώτη φορά η Garmin χρησιμοποιεί οθόνη αφής διαστάσεων 3.5” σε ποδηλατικό GPS καθιστώντας την πλοήγηση και την ανάγνωση των πληροφοριών πραγματική απόλαυση!

Δεν είναι όμως μόνο η οθόνη που κάνει το κορυφαίο μοντέλο της Garmin να ξεχωρίζει. To Garmin Edge 1030 μπορεί να κάνει όλα όσα κάνουν τα υπόλοιπα μοντέλα Edge με επιπλέον λειτουργίες που το καθιστούν ακαταμάχητο!

Trendline

Χρησιμοποιώντας δισεκατομμύρια χιλιομέτρων ποδηλασίας από το Garmin Connect™, η νέα λειτουργία Trendline, για τη δημιουργία πορειών, σου προσφέρει τις καλύτερες προτάσεις διαδρομών εντός και εκτός δρόμου. Είτε κάνεις ποδήλατο στην άσφαλτο, είτε στο βουνό, επωφελείσαι από τους προ φορτωμένους χάρτες Garmin Cycle Maps που διαθέτουν οδηγίες στροφή προς στροφή για όλα τα εδάφη, καθώς και ειδοποιήσεις για απότομες στροφές. 

Επίσης, η χρήση του ανανεωμένου Course Creator στο Garmin Connect σου επιτρέπει να δημιουργείς πορείες φιλικές για την ποδηλασία με βάση τις πιο δημοφιλείς διαδρομές. Με ενσωματωμένο δέκτη GPS, GLONASS και αισθητήριο αλτιμέτρου, η συσκευή παρέχει ακριβή δεδομένα για να γνωρίζεις πόσο μακριά, πόσο γρήγορα και σε τι υψόμετρο κάνεις ποδήλατο.

Connect IQ

Εκτός από το απόλυτο GPS το Garmin Edge 1030 είναι και το απόλυτο εργαλείο προπόνησης. Πλέον, η προπόνηση στο δρόμο περνάει σε άλλη διάσταση καθώς μπορείς, με την εφαρμογή strava, να συγκρίνεις την τρέχουσα προσπάθειά σου με το προσωπικό σου ρεκόρ, τις πιο πρόσφατες προσπάθειές σου ή τα προσωπικά ρεκόρ των φίλων σου, ενώ η νέα λειτουργία Segment Explore προβάλλει δημοφιλή τμήματα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή απευθείας στο Edge.

Επίσης, με την εφαρμογή TrainingPeaks Connect IQ, το προπονητικό σου πρόγραμμα εμφανίζεται στην οθόνη του Garmin Edge 1030. Η συσκευή σε καθοδηγεί στην προπόνηση σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας τους στόχους έντασης και τη διάρκεια της διαλειμματικής. 

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, το Garmin Edge 1030 σου δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να ανταλλάξεις μηνύματα με τους φίλους σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης (επιλέγοντας από μία σειρά προεπιλεγμένων μηνυμάτων) αρκεί βέβαια και αυτοί να είναι κάτοχοι Garmin Edge 1030.

Στο δρόμο…

Η λειτουργία του Garmin Edge 1030 είναι εξαιρετική. Οι νέες εφαρμογές και οι επιπλέον λειτουργίες το καθιστούν μοναδικό και οποιαδήποτε σύγκριση είναι άνευ σημασίας και περιττή.

Αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι η μεγαλύτερη οθόνη και η καταπληκτική λειτουργία της. Μπορείς να βλέπεις περισσότερα στοιχεία ταυτόχρονα με μεγαλύτερη ευκρίνεια, ειδικά όταν χρησιμοποιείς τον χάρτη του GPS και τις εφαρμογές.

Εκτός όμως από τη λειτουργία της οθόνης και την πληρέστατη πληροφόρηση σε βαθμό εθιστικό, μας άρεσε ιδιαίτερα η μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας που πλέον φθάνει τις 20 ώρες. Επίσης, με τη νέα βάση που περιλαμβάνεται στο πακέτο, ο αναβάτης μπορεί να τοποθετήσει το διαθέσιμο battery pack της Garmin που ενσωματώνεται στο κάτω μέρος και προσθέτει 20 επιπλέον ώρες αυτονομίας.

Η νέα βάση διαθέτει μακρύτερη σχεδίαση που τοποθετεί την συσκευή Garmin Edge 1030 ακριβώς μπροστά από το λαιμό του ποδηλάτου, στο ύψος του crossbar του τιμονιού, προσθέτοντας στην αεροδυναμική και την αισθητική του κόκπιτ όπως και στην ορατότητα.

Συμπέρασμα
Οι δυνατότητες και οι λειτουργίες του Garmin Edge 1030 το καθιστούν, όπως προείπαμε, μοναδικό και ακαταμάχητο. Το κορυφαίο μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας «παίζει» χωρίς αντίπαλο στην αγορά με μοναδικό του μειονέκτημα το κόστος
Τιμή: 599,99 €
Αντιπρόσωπος: www.garmin.gr 

Δείτε επίσης

IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο αγώνας IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία ...

Elastic interface

Elastic Interface: Όταν το πάθος για την ποδηλασία οδηγεί στην καινοτομία

Pad για γάντια ποδηλάτου από την Elastic Interface Η Elastic Interface χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό “The ...

Historica: Όλη η ιστορία του ποδηλάτου, στη Ρόδο

Από τις 6 ως τις 9 Οκτωβρίου, η καρδιά του ιστορικού ποδηλάτου χτυπά στη Ρόδο, ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest