Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | E-BIKES | Colnago με ηλεκτρική υποβοήθηση; Κι όμως υπάρχει!
Colnago Impact 01

Colnago με ηλεκτρική υποβοήθηση; Κι όμως υπάρχει!

Το Colnago Impact 01 αποτελεί την E – πρόταση της ιταλικής ιστορικής εταιρείας

H Colnago δεν κάνει διακρίσεις στο κοινό της και με το Colnago Impact 01 προσφέρει ένα εξαιρετικό ποδήλατο για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό Hybrid E-bike

Ανοίγοντας την κούτα με το γνώριμο λογότυπο της ιστορικής εταιρείας επάνω, αν και ξέραμε τι περιμέναμε, δεν μπορούσαμε να κρύψουμε την αγωνία αλλά και την περιέργειά μας.

Μα, ένα Colango Pedelec; Και μάλιστα με καθαρόαιμο city πλαίσιο; Πώς θα είναι άραγε; Και, θα ταιριάζει το γνώριμο λογότυπο στο κούτελο;

Ανοίγοντας την κούτα, καταρχάς μας εντυπωσίασε η προσοχή με την οποία ήταν προστατευμένο το Colnago Impact 01, το ολόλευκο, ιταλικό κόσμημα.

Ξετυλίγοντάς το με την ανάλογη προσοχή, δεν αργήσαμε να βρεθούμε μπροστά στην πρόταση της ιταλικής εταιρείας για το 2018: Ένα υβριδικό pedelec, κομψό, όμορφο, πρακτικό και με διάφορες προσθήκες που… κλείνουν πονηρά το μάτι – όπως για παράδειγμα την ενσωματωμένη στο πλαίσιο σχάρα που αντέχει έως 30 κιλά βάρος.

Ή την ιδιαίτερα άνετη σέλα της Selle Royale με την ενσωματωμένη, διακριτική ανάρτηση.

 

Colnago impact 01
Το αγαπημένο λογότυπο στο κούτελο ενός Pedelec!

 

Το ποδήλατο
To Colnago Impact 01 είναι στημένο σε ένα γυναικείο πλαίσιο αλουμινίου, hydroformed, που διατίθεται από τις 49 ως τις 59’’. Διαθέτει τροχούς 28 ιντσών και υποστηρίζεται από το εξαιρετικό Bosch Performance Line Cruise.

Διαθέτει ένα μπροστινό δίσκο – επιτέλους, οι εταιρείες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται σε ποιους απευθύνονται τα ποδήλατα αυτά – με 10 γρανάζια πίσω, τα οποία το καθιστούν εξαιρετικά ευέλικτο σε όλες τις συνθήκες.

Τα φρένα είναι, προφανώς, υδραυλικά δισκόφρενα, ενώ η ανάρτηση είναι της Suntour με 50mm διαδρομής και διαθέτει κλείδωμα.

Τα ελαστικά του είναι τα Schwalbe Energizer Plus Tour 700×38, μια θαυμάσια επιλογή για το συγκεκριμένο ποδήλατο.

 

Η καρδιά του ιταλικού ποδηλάτου είναι… γερμανική.

 

Το μοτέρ
Όπως ήδη είπαμε διαθέτει το Bosch Performance Line Cruise, με 250w και 63Nm. Η μπαταρία του είναι 500άρα και ζυγίζει μόλις 2.6 κιλά ενώ – σύμφωνα με τον κατασκευαστή – παρέχει αυτονομία έως 215χλμ. στην κατηγορία Εco, 115χλμ. στο Tour, 90χλμ. στο Sport και έως 75χλμ. στο Turbo. Ο χρόνος πλήρους επαναφόρτισης είναι 4.5 ώρες και η μέγιστη ταχύτητα με υποβοήθηση, φυσικά, τα 25χλμ./h.

 

Όμορφο ως την τελευταία λεπτομέρεια

 

Πρώτες εντυπώσεις
Εξωτερικά το ποδήλατο είναι «κουκλί».
Δεν πέρασε ούτες ένας άνθρωπος από το γραφείο που να μην πει «Τι ωραίο ποδήλατο!»
Διαθέτει τα πάντα: φτερά, φώτα εμπρός πίσω, ενσωματωμένη σχάρα, σταθερό πίσω σταντ.
Είναι αρκετά κόμπακτ στην αίσθηση και όχι ιδιαίτερα βαρύ.
Στο δρόμο είναι στιβαρό, άνετο και απολαυστικό.
Σε δρόμους επίπεδους με ελαφρές κλίσεις, η θέση Eco είναι υπερ-αρκετή και δεν αισθάνεσαι ποτέ την ανάγκη να αλλάξεις σε κάτι περισσότερο.

Ο χρόνος επιτάχυνσης από στάση είναι απολύτως ικανοποιητικός ενώ η όλη αίσθηση που σου αφήνει είναι ενός ποιοτικού, ακριβού ποδηλάτου το οποίο ποτέ μα ποτέ δεν σε κουράζει…
Στις ανηφόρες της Κυψέλης το Tour ήταν απολύτως ικανοποιητικό. Δοκιμάσαμε και Sport και Turbo για να αισθανθούμε την άμεση απόκριση αλλά πρακτικά δεν αισθανθήκαμε ποτέ την ανάγκη για κάτι περισσότερο.

Η ενεργοποίηση της υποβοήθησης γίνεται σε σχεδόν λιγότερο από μισή πεταλιά. Πρακτικά έχεις την αίσθηση πως υπάρχει από την πρώτη κιόλας στιγμή και μάλιστα με τρόπο προοδευτικό και… διασκεδαστικό.

Περισσότερα για το Colnago Impact 01 σύντομα, μετά από μερικά ακόμα χιλιόμετρα μαζί του…

Colnago Pedelecs: Αντιπρόσωπος: Μόλχο ΑΕΒΕ

 

Πλήρης και αναλυτική η οθόνη της Bosch

Δείτε επίσης

Ένα αξέχαστο τριήμερο στην Κω από την Let’s Ferry

Διαγωνισμός Let’s Ferry – MBike Ένα τριήμερο με ποδήλατα, στο νησί του ποδηλάτου, στον διαγωνισμό ...

RAZ Pro: To πανέξυπνο πίσω φωτάκι

Το RAZ Pro είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα πίσω φωτάκι! Αντιλαμβάνεται τις συνθήκες του ...

1ο Πανευρωπαϊκό Masterplan για το ποδήλατο

Πρώτο Pan European Masterplan Η διακήρυξη της Βιέννης που κατέληξε στο πρώτο Pan European Masterplan ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest