Home | Αρχική | Pedelecs: 10 λόγοι για να τα δοκιμάσετε και να τα αγαπήσετε
pedelecs

Pedelecs: 10 λόγοι για να τα δοκιμάσετε και να τα αγαπήσετε

Τα pedelecs δείχνουν πως είναι το μέλλον της αστικής μετακίνησης

Εξαιτίας των pedelecs όλο και περισσότεροι πολίτες κάθε ηλικίας επιστρέφουν στο ποδήλατο και το χρησιμοποιούν περισσότερο. Και μόνο γι’ αυτό πρέπει να τα αγαπάμε!

Τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση δεν αποτελούν πλέον τη μόδα της εποχής. Είναι περισσότερο μια τάση αστικής μετακίνησης αλλά και μια λύση για όλους εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν το ποδήλατο στη φύση ή στους δρόμους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης ή μορφολογίας εδάφους.

Ύστερα από τις αρχικές, αδέξιες κινήσεις των πρώτων ετών, η αγορά τείνει να καταλήξει στη χρήση των pedelecs, δηλαδή των ποδηλάτων εκείνων που λειτουργούν ως κανονικό ποδήλατο και η υποβοήθησή τους λειτουργεί όσο κάνεις πετάλι και διακόπτεται στα 25 χιλιόμετρα.

Προφανώς υπάρχουν ακόμη θέματα να λυθούν και μάλιστα θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την κίνηση με άλλα ποδήλατα σε στενούς ποδηλατοδρόμους αλλά οι εξελίξεις γίνονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς που τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα λύνονται στην πορεία και με βάση την εμπειρία και τη λογική.

Ακόμη κι αν δεν ξέρετε τίποτα για τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση ή αν τα αντιμετωπίζετε με επιφύλαξη, υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι για να τα δοκιμάσετε και να τα αγαπήσετε:

 1. Τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση κάνουν περισσότερους πολίτες να ποδηλατούν
  Σύμφωνα με τις έρευνες, οι αγοραστές ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση δηλώνουν πως το 76% των διαδρομών που πραγματοποιούν πλέον με το ποδήλατο, θα τις έκαναν με αυτοκίνητο! Ένα μεγάλο ποσοστό μάλιστα ανάμεσα σε εκείνους που τα επέλεξαν, δεν έκαναν πριν καθόλου ποδήλατο και τώρα κάνουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 2. Τα pedelecs κάνουν τη ζωή σας εύκολη!
  Πρόκειται για κανονικά ποδήλατα που διαθέτουν – συνήθως στο κέντρο – αλλά κάποιες φορές στον πίσω και πιο σπάνια στον μπροστινό τροχό, έναν ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί με μπαταρία. Όταν ο αισθητήρας αντιληφθεί την κίνηση, ο κινητήρας δίνει ώθηση – σαν μια ελαφριά, φιλική σπρωξιά στην πλάτη – με τρόπο που η μορφολογία του εδάφους δεν έχει πλέον σημασία για την ποδηλατική εμπειρία.
  Εσείς κάνετε ποδήλατο κανονικά, αυξομειώνετε την ταχύτητά σας ανάλογα με τη δύναμη που ασκείτε στα πετάλια και την ταχύτητα περιστροφής αλλά ο κινητήρας σας εξασφαλίζει πως ανηφόρες πρακτικά δεν υπάρχουν στη ζωή!
 3. Επιταχύνουν πιο γρήγορα!
  Ένα από τα προβλήματα της ποδηλασίας στην πόλη είναι το συνεχές σταμάτημα και ξεκίνημα ανάμεσα στα φανάρια. Ειδικά το χειμώνα, όταν οι αρθρώσεις είναι ακόμα κρύες, η καταπόνηση στα γόνατα είναι μεγάλη κάθε φορά που κάποιος σταματά και ξεκινά, ειδικά αν ξεχάστηκε και έχει παραμείνει σε μεγαλύτερο γρανάζι.
  Με ένα pedelec θα φτάσετε από τα 0 στα 25 χιλιόμετρα εξαιρετικά γρήγορα και σχεδόν χωρίς κόπο.
 4. Θα κάνετε περισσότερο ποδήλατο!
  Ακόμη κι αν ήδη κάνατε αρκετό ποδήλατο, με ένα pedelec θα γνωρίζετε ότι μπορείτε να φτάσετε πιο εύκολα, πιο μακριά και χωρίς να ιδρώσετε. Άρα θα το χρησιμοποιείτε πιο τακτικά και σε όλες τις περιπτώσεις.

  Pedelecs
  Road pedelec από την Bianchi
 5. Πόλη, βουνό ή δρόμος, υπάρχει μια λύση!
  Τα pedelecs δεν είναι μόνο για αστική μετακίνηση. Υπάρχουν εξαιρετικά και δυνατά mountain bikes, εντυπωσιακά road bikes για να κάνετε μεγάλες αποστάσεις και να ανεβείτε όλες τις κορφές. Ό,τι κι αν σας αρέσει να κάνετε με το ποδήλατο, υπάρχει ένα κατάλληλο pedelec για να διευκολύνει τη ζωή σας!
 6. Συνεχίζετε να κάνετε άσκηση και μάλιστα περισσότερη!
  Με ένα pedelec κάνετε άσκηση αφού για να λειτουργήσει το σύστημα πρέπει να κάνετε πετάλι. Απλώς καταπονείτε λιγότερο τις αρθρώσεις και το καρδιαναπνευστικό. Αλλά γυμνάζεστε! Και μάλιστα με καλύτερα αποτελέσματα αφού ποδηλατείτε περισσότερο και για μεγαλύτερες αποστάσεις. Το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσετε σε όποιον έβαλε ένα pedelec στη ζωή του είναι πως έχασε κιλά. Γιατί «στροφάρει» περισσότερο και κάνει σχεδόν καθημερινά ποδήλατο. Τα πλεονεκτήματα για την υγεία είναι πολλά.
 7. Οι μπαταρίες είναι πλέον σε εξαιρετικό επίπεδο απόδοσης
  Το μεγάλο πρόβλημα των pedelecs στην αρχή ήταν το βάρος και η απόδοση των μπαταριών. Με το πέρασμα του χρόνου και την αύξηση της δημοτικότητας όμως, οι μπαταρίες μικραίνουν σε όγκο και βάρος και αυξάνουν σε απόδοση. Είναι πλέον συνηθισμένο οι μπαταρίες να διαρκούν για περίπου 90 χιλιόμετρα και να ζυγίζουν γύρω στα 2.5 κιλά.

  To Ideal Traxer αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή pedelec

   

 8. Θα ανακαλύψετε ξανά το ΜΤΒ!
  Συνήθως αναφερόμαστε στην αστική μετακίνηση όταν μιλάμε για pedelecs αλλά πολλοί ξεχνούν τη χαρά και τη γοητεία του να ανακαλύπτεις άγνωστα μονοπάτια και να χάνεσαι στην ομορφιά του δάσους. Με τις μπαταρίες να έχουν πλέον μεγάλη ακτίνα δράσης, μπορείτε να ξαναθυμηθείτε τις ημέρες που εξαφανιζόσαστε στο αγαπημένο σας βουνό και να ζήσετε τη γοητεία του ΜΤΒ.
 9. Δεν είναι φτηνά αλλά θα σας γλυτώσουν χρήματα…
  Ένα ποιοτικό pedelec στοιχίζει γύρω στα 1.500 ευρώ με τα καλά να βρίσκονται στο εύρος των 2.500 περίπου ενώ, αν θέλετε κάτι πιο ειδικό ή πιο… top πρέπει να φτάσετε στα 3.000 ευρώ.
  Παρόλα αυτά, με ένα pedelec θα γλυτώσετε χρήματα από βενζίνη, πάρκινγκ, φθορά αυτοκινήτου ή μηχανής, πρόστιμα, συνδρομές γυμναστηρίων, επειδή θα ξαναφορέσετε τα παλιά σας ρούχα που δεν σας κάνουν πια και κυρίως επειδή θα είστε πιο αποδοτικοί στη δουλειά σας και πιο χαρούμενοι!
 10. Είναι το μέλλον της μετακίνησης.
  Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο καυσαέριο και το μέλλον της μετακίνησης μοιάζει να γίνεται ηλεκτρικό. Παράλληλα όμως δεν υπάρχει και τόσος ελεύθερος χώρος για τόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα με μέσες διαστάσεις το 2×4. Τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση προσφέρουν ένα μέσο εύχρηστο, γρήγορο, διασκεδαστικό, οικονομικό σε βάθος χρόνους και μη επιβαρυντικό για τις πόλεις.

  Ιστορικές εταιρείες, όπως η Colnago πλέον πηγαίνουν… ηλεκτρικά!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Δείτε επίσης

Ελαστικά ποδηλάτου: Τι πρέπει να κάνετε τους χειμερινούς μήνες!

Χρήσιμες συμβουλές, από τους μηχανικούς της Pirelli, προκειμένου να διατηρήσετε τα ελαστικά ποδηλάτου σας σε ...

3T Racemax Boost Italia

3T Racemax Boost Italia: 100% made in Italy

3T gravel bike Άλλο ένα 100% made in Italy μοντέλο από την 3Τ, αυτή τη ...

Μagene T100: Budget Friendly Smart Trainer

Τα smart trainers και οι αντίστοιχες εφαρμογές έχουν αλλάξει τον τρόπο που απολαμβάνουμε το ποδήλατο ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest