Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | ROAD | Carrera R 1000s

Carrera R 1000s

Γρήγορο και οικονομικό!

Η Carrera είναι μία ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την ιστορία της το 1979 και είχε ως σκοπό τον εμπλουτισμό των ελληνικών δρόμων με ποιοτικά ποδήλατα που θα προσδίδαν μίαν άλλη χροιά και έναν άλλο τρόπο ζωής για τον ποδηλάτη.

Με εφόδιά της όλα αυτά τα χρόνια, την πρωτόγνωρη ομορφιά, την ποιότητα και την εμπιστοσύνη του καταναλωτή, ως προς το άκουσμα του ονόματός της και με μία ελβετική ομάδα τα τελευταία χρόνια να έχει αναλάβει το σχεδιασμό και τη δομή των πλαισίων, η σειρά του 2016 είναι η πιο πετυχημένη που κυκλοφόρησε ποτέ. Το ποδήλατο της δοκιμής μας αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο δρόμου της εταιρείας και μία φιλόδοξη ελληνική πρόταση σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία.


ΠΛΑΙΣΙΟ

Σχεδιαστικά, το Carrera R 1000s ακολουθεί καθαρές double diamond γραμμές, με τη δρομολόγηση των καλωδίων να γίνεται εσωτερικά του πλαισίου και μεσαία τριβή κλασικού τύπου ΒSA68. Για την βελτίωση της αεροδυναμικής εφαρμόζονται στο εμπρόσθιο τρίγωνο οι τεχνολογίες CUT και ΤΙDT, οι οποίες περιορίζουν τις τριβές και τις μετωπικές και πλάγιες αντιστάσεις του αέρα.
Για την κατασκευή του πλαισίου, χρησιμοποιείται το πολύ καλής ποιότητας υλικό, carbon, για να διασφαλιστεί σε υψηλά επίπεδα. Στο πιρούνι του πλαισίου, τα καλάμια κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό, carbon, με τον steerer tube να κατασκευάζεται από αλουμίνιο για να κρατηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, με αρνητικό όμως αντίκτυπο στο βάρος και στην απορροφητικότητα…

Εύχρηστη και αξιόπιστη μεσαία τριβή τύπου BSA 68mm
Εύχρηστη και αξιόπιστη μεσαία τριβή τύπου BSA 68mm

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Το Carrera R 1000s εξοπλίζεται με την οικονομική μηχανική σειρά της Shimano, την «εντεκάρα» 105 5800, που σε επίπεδο λειτουργίας μιμείται αυτή των σειρών Ultregra 6900 και Dura-Ace 9000. Το μήκος του δισκοβραχίονα ανέρχεται στα 172.5 χιλιοστά και οι δίσκοι έχουν πάτημα «compact» 50-34t. Της ίδιας εταιρείας είναι και οι αλουμινίου τροχοί του ποδηλάτου RS31 με ελαστικά Schwalbe Lugano 23c. Ο αλουμινίου λαιμός είναι της FSA, κατασκευής 3D-forged, με μήκος στα 110 χιλιοστά, όπως και το αλουμινίου τιμόνι, σχεδίασης «compact», με φάρδος στα 42 εκατοστά. Το παλουκόσελο θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, καθώς είναι το κορυφαίο carbon FSA K-Force που συνήθως το συναντάμε σε πανάκριβα μοντέλα και στα περισσότερα αγωνιστικά ποδήλατα του Pro Tour!

Μου αρέσει
* Η πολύ καλή τιμή αγοράς
* Η γεωμετρία του πλαισίου
* Η λειτουργία της σειράς 105
Δεν μου αρέσει
* Ο αλουμινίου steerer tube του πιρουνιού
* Η σκληρή αίσθηση και η μέτρια απορροφητικότητα
OΔΗΓΩΝΤΑΣ…
Τόσο η γεωμετρία του πλαισίου, όσο και η ακαμψία του, σε προδιαθέτουν να κινηθείς στα βουνά για να αξιολογήσεις τις δυνατότητές του. Στις ανηφόρες η απόδοση του ποδηλάτου είναι πολύ καλή. Οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται αθόρυβα και με ακρίβεια χάρη στην εξαιρετική λειτουργία της σειράς Shimano 105 5800, ενώ η κλιμάκωση της κασέτας (11-28t) σε συνδυασμό με το «compact» πάτημα της πεταλιέρας, ταιριάζουν απόλυτα στο χαρακτήρα του ποδηλάτου κάνοντας ευκολότερη την οδήγηση στις πολύ μεγάλες κλίσεις. Αυτό που σε περιορίζει αισθητά είναι το συνολικό βάρος του ποδηλάτου που μαζί με πετάλια και παγουροθήκες ξεπερνάει τα 9 κιλά.
Στην κατηφόρα το Carrera R 1000s στρίβει γρήγορα και με ασφάλεια, ενώ τα φρένα παρέχουν ικανοποιητική δύναμη για να σταματήσουν εγκαίρως το ποδήλατο, ακόμα και σε καταστάσεις πανικού. Πολύ καλή είναι και η ποιότητα κύλισης των τροχών της Shimano, όπως και η απόδοση των ελαστικών της Schwalbe.
Bέβαια, στις ημέρες μας ένα ποδήλατο δρόμου εκτός από γρήγορο πρέπει να είναι και άνετο για να μπορεί ο αναβάτης του να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις ξεκούραστα. Σε αυτόν τον τομέα η απόδοση του Carrera R 1000s κρίνεται κάπως μέτρια. Το πλαίσιο παρουσιάζει σκληρή αίσθηση στις ανωμαλίες του οδοστρώματος με μέτρια απορροφητικότητα, ιδίως στο μπροστινό μέρος εξαιτίας κυρίως του αλουμινίου, steerer tube, του πιρουνιού.

Eσωτερική δρομολόγηση των καλωδίων όπως προστάζει η μοντέρνα αεροδυναμική σχεδίαση
Eσωτερική δρομολόγηση των καλωδίων όπως προστάζει η μοντέρνα αεροδυναμική σχεδίαση

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
ΠΛΑΙΣΙΟ: CARRERA R 1000s CARBON
ΠΙΡΟΥΝΙ: CARRERA R 1000s CARBON – ALLOY STEERER
ΔΙΣΚΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ: SHIMANO 105 5800
ΑΛ. ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ: SHIMANO 105 5800
ΦΡΕΝΑ: SHIMANO 105 5800
ΕΜΠ. ΝΤΕΡΑΓΙΕ: SHIMANO 105 5800
ΟΠ. ΝΤΕΡΑΓΙΕ: SHIMANO 105 5800
ΚΑΣΕΤΑ: SHIMANO 105 11-28t
ΑΛΥΣΙΔΑ: SHIMANO ΗG600
ΤΡΟΧΟΙ: SHIMANO RS31
ΕΛΑΣΤΙΚΑ: SCHWALBE LUGANO 23mm
ΤΙΜΟΝΙ: FSA 3D FORGED ALLOY
ΛΑΙΜΟΣ: FSA 3D FORGED ALLOY
ΣΕΛΑ: CARRERA
ΠΑΛΟΥΚΟΣΕΛΟ: FSA K-FORCE

 

Συμπέρασμα
Το Carrera R 1000s αποτελεί μία οικονομική και δελεαστική πρόταση σε μία κατηγορία που παρουσιάζει ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Διαθέτει πολύ καλά περιφερειακά και επιθετική γεωμετρία με μοναδικό του μειονέκτημα τη σκληρή αίσθηση και μέτρια απορροφητικότητα στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

 

Τιμή: 1.699 €
Αντιπρόσωπος: Zeus, τηλ.: 210-5238555, www.Zeus.gr

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Woom Original 3 Automagic

Το «μαγικό» WOOM Original 3 Automagic!

WOOM Original 3 Automagic όπως λέμε «μαγεία»… Πιστεύετε στη μαγεία; Αν όχι, τότε το ολοκαίνουργιο ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest