Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | E-BIKES | Wilier Cento 1 Hybrid: «ηλεκτρική» διασκέδαση!
wilier cento 1 hybrid

Wilier Cento 1 Hybrid: «ηλεκτρική» διασκέδαση!

Δοκιμάζουμε το Wilier Cento 1 Hybrid

Το Wilier Cento 1 Hybrid αποτελεί τη μοντέρνα, ελκυστική και πανάλαφρη πρόταση της ιταλικής εταιρείας στα ποδήλατα δρόμου με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Το άκουσμα του ονόματος της Wilier γέννα προσδοκίες για καθαρόαιμα αγωνιστικά ποδήλατα δρόμου, καθώς ξυπνά ένδοξες και έντονες αγωνιστικές μνήμες από το παρελθόν.

Η ιταλική εταιρεία, έχει ταυτίσει το όνομά της με τη δημιουργία ποδηλάτων δρόμου που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις και την εξίσου υψηλή αισθητική στη σχεδίασή τους.

Η δημιουργία της κατηγορίας ποδηλάτων δρόμου με ηλεκτρική υποβοήθηση – τα λεγόμενα e-road bikes – κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ποδηλατική αγορά, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης του σπορ που ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ο εκπρόσωπος της Wilier σε αυτή την κατηγορία, το Cento 1 Hybrid, κατορθώνει και ξεχωρίζει καθώς διατηρεί την υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει όλο τα μοντέλα της εταιρείας με το τελικό αποτέλεσμα να μην προδίδει τον «ηλεκτρικό» χαρακτήρα του.

Ebikemotion X35

Η πανέμορφη και πρακτική σχεδίαση του πλαισίου «κρύβει» καλά την μπαταρία που τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση στο εσωτερικό του down tube, ενώ το μοτέρ είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό του κέντρου του οπίσθιου τροχού. Το καλύτερο όλων είναι πως το σύστημα της ηλεκτροκίνησης X35 της Ebikemotion θεωρείται ένα από τα ελαφρύτερα της αγοράς και επιβαρύνει το ποδήλατο με μόλις 3,7 κιλά (μπαταρία, μοτέρ και καλώδια). Σε συνδυασμό με το πανάλαφρο carbon πλαίσιο, το συνολικό βάρος του ποδηλάτου ανέρχεται μόλις στα 12,5 κιλά, για το μέγεθος M (χωρίς πετάλια και παγουροθήκες).

Wilier Cento 1 Hybrid

Το σύστημα παρέχει υποβοήθηση 250W και ροπή που ανέρχεται στα 40Nm και, μαζί με το χαμηλό του βάρος, διακρίνεται για την εξαιρετικά ομαλή, αθόρυβη και εύχρηστη λειτουργία του.

Φυσικά, το σύστημα απενεργοποιεί την υποβοήθηση μόλις το ποδήλατο ξεπεράσει τα 25χλμ/ώρα, τηρώντας τους κανονισμούς της Ε.Ε.

Για την ενεργοποίηση και το χειρισμό του συστήματος αρκεί μόνο ένα κουμπί, τοποθετημένο στο εμπρόσθιο μέρος του top tube, που περιβάλλεται από κυκλικό φωτιζόμενο δακτύλιο και πληροφορεί με χρωματικές εναλλαγές για την κατάσταση της μπαταρίας και το επιλεγμένο mode υποβοήθησης.

wilier cento 1 hybrid

Το σύστημα διαθέτει τρία mode ηλεκτρικής υποβοήθησης, τα οποία ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει κλιμακωτά με τα πάτημα του κεντρικού κουμπιού. Αρκεί ένα πάτημα on the fly και το σύστημα αλλάζει mode και ταυτόχρονα χρωματισμό  – πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο – για να επανέλθει πολύ γρήγορα στο λευκό χρώμα που υποδηλώνει τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση της μπαταρίας.

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, εφόσον έχει επιλεγεί ένα από τα τρία διαθέσιμα mode, ο φωτιζόμενο δακτύλιος προειδοποιεί και για την κατάσταση της μπαταρίας: στο λευκό χρώμα η ενέργεια της μπαταρίας κυμαίνεται σε ποσοστό πάνω από 75%, στο πράσινο μεταξύ 75% και 50%, στο πορτοκαλί μεταξύ 50% και 25% και στο κόκκινο κάτω από 25%.

EBIKEMOTION App

Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση της μπαταρίας, υπάρχει διαθέσιμο το EBIKEMOTION App το οποίο μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους από το AppStore ή το PlayStore.

Το συγκεκριμένο application δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να καταγράψει τη διαδρομή με GPS και επιπλέον, μπορεί συνδυάσει τη χρήση παλμογράφου με το σύστημα της ηλεκτροκίνησης ώστε να μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία της σύμφωνα με τη μέγιστη καρδιακή συχνότητα. Δηλαδή, ορίζοντας το επιθυμητό MHR, ο αναβάτης μπορεί να έχει απενεργοποιημένο το σύστημα ηλεκτροκίνησης και μόλις ξεπεραστεί το όριο της καρδιακής συχνότητας, να ενεργοποιείται αυτόματα η ηλεκτρική υποβοήθηση.

wilier cento 1 hybrid

Η μπαταρία του συστήματος μπορεί να αφαιρεθεί από το πλαίσιο, αφαιρώντας το σχετικό καπάκι στην περιοχή της μεσαίας τριβής. Με αυτό τον τρόπο, το ποδήλατο εξοικονομεί σημαντικό βάρος και μετατρέπεται σε ένα «φυσιολογικό» carbon ποδήλατο δρόμου με δισκόφρενα!

wilier cento 1 hybrid

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται στην περιοχή της μεσαίας τριβής, στην ειδική υποδοχή η οποία προστατεύεται από το νερό και την υγρασία με ελαστικό καπάκι στεγανοποίησης. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του ποδηλάτου δεν αντιμετωπίσαμε υγρές συνθήκες οδήγησης για να αξιολογήσουμε τη στεγανότητα, αλλά προφανώς η Wilier έχει φροντίσει κατάλληλα γι΄αυτή…

Γεωμετρία

Το πλαίσιο του Cento 1 Hybrid μιμείται τη σχεδίαση και γεωμετρία των μοντέλων της Endurance σειράς NDR της Wilier και συνεπώς εστιάζει στην άνεση και την απορροφητικότητα ώστε ο αναβάτης να μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις γρήγορα και ξεκούραστα.

wilier cento 1 hybrid

To μήκος του head tube στο Cento 1 Hybrid ανέρχεται σε όχι και τόσο… ιταλικά επίπεδα, ώστε να επιτευχθεί πιο άνετη θέση οδήγησης για τον κορμό του αναβάτη.

wilier cento 1 hybrid

Το πλαίσιο (όπως και πιρούνι) κατασκευάζεται με τη μέθοδο monocoque, από υψηλής ποιότητας υλικό carbon και διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση που επιτρέπει τη χρήση φαρδύτερων ελαστικών 28c.

wilier cento 1 hybrid

Οδηγώντας…

Το βασικό χαρακτηριστικό στην οδήγηση του Cento 1 Hybrid είναι ο τρόπος με τον οποίο κρύβει τον «ηλεκτρικό» χαρακτήρα του. Από τη μία το πολύ χαμηλό βάρος για τα δεδομένα της κατηγορίας (το ελαφρύτερο e-road όπως ισχυρίζεται η Wilier), που δεν επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά του ποδηλάτου – το οποίο καταφέρνει να διατηρεί ανάλαφρη αίσθηση στην οδήγηση χωρίς χρήση της ηλεκτροκίνησης – και από την άλλη η επιλογή συμβατικού δισκοβραχίονα, του εξαιρετικού σε απόδοση Ultegra R8000 της Shimano – που δεν επηρεάζει αρνητικά το Q-Factor, έχουν σαν αποτέλεσμα το ποδήλατο να συμπεριφέρεται σαν ένα κανονικό και πολύ ποιοτικό road bike της κατηγορίας Endurance.

Η πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά του ποδηλάτου διατηρείται όταν ενεργοποιηθεί η ηλεκτροκίνηση.

Προοδευτική, ομαλή και αθόρυβη στη λειτουργία της και στις τρεις σκάλες, η ηλεκτροκίνηση παρέχει την απαιτούμενη υποβοήθηση σε κάθε περίπτωση, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των πιο απαιτητικών!

Με την υποβοήθηση στο «κόκκινο» mode, μπορείς άνετα να ανέβεις στην κορυφή του Υμηττού χωρίς να βγάλεις το μεγάλο δίσκο στιγμή, ενώ η μπαταρία, αν είναι πλήρως φορτισμένη, θα σου δώσει την ευκαιρία να ξανά ανέβεις, πάλι με την ίδια ευκολία…

Η μοναδική στιγμή που μπορείς να αντιληφθείς πως είσαι πάνω σε ένα e-road bike (ειδικά αν έχεις συνηθίσει να ρολάρεις πάνω σε κέντρα Torch της I9) είναι στο ρολάρισμα, όταν αφήσεις το πετάλι. Το ελεύθερο του οπίσθιου κέντρου είναι ελαφρώς πιο αργό από αυτό ενός ποιοτικού κέντρου, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 5%.

wilier cento 1 hybrid

Το μοναδικό σημαντικό μειονέκτημα του Wilier Cento 1 Hybrid εντοπίζεται στην επιλογή του οπίσθιου άξονα, ο οποίος για να αφαιρεθεί χρειάζεται 15άρι κλειδί ή καστάνια με 15άρι καρυδάκι…

Wilier Cento 1 Hybrid

Συμπέρασμα
Το Wilier Cento 1 Hybrid είναι ένα ποιοτικό, ελαφρύ και πανέμορφο ποδήλατο δρόμου της κατηγορίας e-road που καταφέρνει και διατηρεί ανάλαφρο χαρακτήρα και ποιοτικά οδηγικά χαρακτηριστικά, με ή χωρίς τη χρήση της ηλεκτροκίνησης…   
Μου αρέσει
Η σχεδίαση
Η λειτουργία της ηλεκτροκίνησης
Το χαμηλό βάρος
Δεν μου αρέσει
Η χρήση οπίσθιου περαστού άξονα με 15άρι παξιμάδι…

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά

Πλαίσιο: CARBON MONOCOQUE 46TON
Πιρούνι: CARBON MONOCOQUE 46TON
Ηλεκτροκίνηση: EBIKEMOTION X35
Δισκοβραχίονας: SHIMANO ULTEGRA R8000 50-34t
Αλλαγές ταχ.: SHIMANO ULTEGRA R8000
Εμπ. Ντερ.: SHIMANO ULTEGRA R8000
Οπ. Ντερ: SHIMANO ULTEGRA R8000
Αλυσίδα: SHIMANO 11SPEED
Κασέτα: SHIMANO ULTEGRA R8000 11-30t
Φρένα: SHIMANO ULTEGRA R8020 HYDRAULIC DISC 160MM
Τροχοί: MICHE RACE AXY WP DX
Ελαστικά: VITTORIA ZAFFIRO PRO 700x28c
Παλουκόσελο: FSA GOSSAMER
Σέλα:
SELLE ITALIA X1
Λαιμός: FSA OS-168
Τιμόνι: FSA OMEGA 31.8MM 
Τιμή: 4100,00 ευρώ
Αντιπρόσωπος: www.racingcycles.eu

www.wilier.com

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

Με ποδήλατο στην ιστορία και την τέχνη

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε χώρους πολιτισμού Κάτι αλλάζει στην Αθήνα καθώς, με το πρόγραμμα «Με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest