Home | Αρχική | ENVE SES 4.5 AR Disc Tubeless: «ασυμβίβαστη» απόδοση!
enve ses 4.5 ar disc

ENVE SES 4.5 AR Disc Tubeless: «ασυμβίβαστη» απόδοση!

Οι κορυφαίοι τροχοί ENVE SES 4.5 AR Disc!

Δοκιμάζουμε τους κορυφαίους τροχούς ENVE SES 4.5 AR Disc Tubeless που υπόσχονται απόδοση χωρίς συμβιβασμούς σε κάθε είδους τερέν.

Η ενσωμάτωση των δισκοφρένων στα ποδήλατα δρόμου και η συμβατότητα με ελαστικά αυξημένου φάρδους έχουν δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες κατασκευής τροχών να επιλέξουν μία διαφορετική προσέγγιση στη σχεδίαση.

Πλέον, οι εταιρείες μπορούν και δημιουργούν τροχούς με αυξημένο εξωτερικό και εσωτερικό φάρδος στα στεφάνια, με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, της ακαμψίας, της σταθερότητας αλλά και της απορροφητικότητας.

Το θετικό είναι πως το βάρος των στεφανιών δεν επηρεάζεται αρνητικά (στην περίπτωση της ENVE είναι χαμηλότερο) καθώς δεν διαθέτουν επιφάνεια φρεναρίσματος και τα πλαϊνά τους είναι πιο λεπτά σε πάχος, εξοικονομώντας πολύτιμα γραμμάρια – με θετική επιρροή στην κύλιση.

Οι τροχοί SES 4.5 AR Disc της ENVE αποτελούν την τελευταία προσθήκη στην γκάμα της αμερικανικής εταιρείας και προορίζονται για αναβάτες που επιθυμούν επιπλέον ταχύτητα, άνεση και πρόσφυση σε κάθε είδους τερέν.

enve ses 4.5 ar disc

Οι διαστάσεις των στεφανιών των τροχών, τους τοποθετούν στην κατηγορία Aero με το προφίλ στα 49 χιλιοστά εμπρός και στα 55 χιλιοστά πίσω. Μία χαρακτηριστική σχεδίαση της ENVE που, όπως έχουν αποδείξει οι εργαστηριακές μετρήσεις, βελτιώνει σημαντικά τη σταθερότητα και την αεροδυναμική απόδοση.

Στεφάνια με εσωτερικό φάρδος στα 25 χιλιοστά!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το εσωτερικό φάρδος των στεφανιών το οποίο ανέρχεται στα 25 χιλιοστά εμπρός και πίσω, ενώ το εξωτερικό είναι λίγο πιο μεγαλύτερο στο εμπρόσθιο στεφάνι, στα 31 χιλιοστά (30,5 χιλιοστά για το οπίσθιο), που σε συνδυασμό με το πιο χαμηλό προφίλ ενισχύει τη σταθερότητα του μπροστινού συστήματος του ποδηλάτου.

Το εσωτερικό φάρδος παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του ελαστικού και τη συνολική συμπεριφορά του τροχού. Σύμφωνα με την ENVE, οι τροχοί SES 4.5 AR Disc θα αποδώσουν τα μέγιστα με 28άρια ελαστικά Tubeless, ενώ με 30άρια ή 32άρια θα προσφέρουν περισσότερη άνεση και πρόσφυση, με αρνητικό αντίκτυπο όμως στην αεροδυναμική και την επιτάχυνση (εξαιτίας του επιπλέον βάρους).

Το βάρος των στεφανιών SES 4.5 AR Disc Tubeless ανέρχεται στα 477γρ. για το εμπρόσθιο και στα 461γρ. για το οπίσθιο, ενώ το συνολικό βάρος των τροχών – με ENVE Alloy κέντρα – στα 1569γρ.

Τεχνολογία tubeless με πλαϊνά hookless

Η τεχνολογία tubeless αποτελεί το μέλλον στα ελαστικά δρόμου και η ENVE το γνωρίζει καλά. Για τη σχεδίαση των στεφανιών έχει δανειστεί την τεχνολογία από τα στεφάνια της σειράς M Series Carbon Mountain Wheels με πλαϊνά τοιχώματα σχεδίασης hookless.

enve ses 4.5 ar disc

Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στα πλαϊνά των ελαστικών να εφαρμόσουν καλύτερα με αυτά των στεφανιών, ώστε να δημιουργεί ομαλότερη και πιο αεροδυναμική πλαϊνή επιφάνεια στους τροχούς για τη βελτίωση της ροής του αέρα πάνω σε αυτά. Ταυτόχρονα ενισχύει και την απόδοση των ελαστικών tubeless, αρκεί αυτά να είναι συμβατά.

Στην ιστοσελίδα της, η ENVE έχει πίνακα με τα συμβατά μοντέλα ελαστικών tubeless, όπως και την προτεινόμενη πίεση αέρα, ανάλογα με τα κιλά του αναβάτη.

Δυστυχώς, οι τροχοί δεν είναι συμβατοί με τα κορυφαία ελαστικά Continental GP 5000 TL που αποτελούν αυτή τη στιγμή μία από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς…

Πολύ βασική είναι και η προτεινόμενη μέγιστη πίεση του αέρα που ανέρχεται, για τα tubeless ελαστικά, στα 67psi… νούμερο που στα χαρτιά μπορεί να φαντάζει πολύ χαμηλό αλλά, πιστέψτε μας, στην οδήγηση αποδίδει!

Τροχοί σχεδιασμένοι για την «κόλαση του βορρά»…

Το γεγονός πως οι τροχοί σχεδιάστηκαν για να οδηγηθούν στην «κόλαση του βορρά» από τους αναβάτες της ομάδας Tean Dimension Data, με την πολύτιμη συνεισφορά τους στην εξέλιξη, φανερώνει τις διαθέσεις τους και τις συνθήκες για τις οποίες είναι σχεδιασμένοι να αντεπεξέλθουν και να αποδώσουν.

Οι τροχοί ENVE SES 4.5 AR Disc συνδυάζουν εξαιρετικά την ακαμψία ως προς τη μεταφορά της δύναμης με την απορροφητικότητα στα κάθετα χτυπήματα που προέρχονται από τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος.

enve ses 4.5 ar disc

Στα πολύ υψηλά επίπεδα ακαμψίας κατά το πεταλάρισμα συμβάλουν και τα κέντρα της ENVE με την εξαιρετική υποστήριξη που παρέχει η σχεδίαση των φλαντζών στις ακτίνες, όπως και ο μηχανισμός τους με δαχτυλίδι τύπου ratchet που δημιουργεί πολύ μικρό κενό στο ελεύθερο, ενισχύοντας την αμεσότητα.

Στο ρολάρισμα η οδηγική ποιότητα που προσφέρουν οι τροχοί είναι υποδειγματική! Και πώς να μην είναι με handmade in the usa στεφάνια που έχουν σχεδιαστεί να απορροφούν και να αντέχουν τα πάντα…

Με την προτεινόμενη μεγίστη πίεση του αέρα στα 67psi, οι τροχοί φιλτράρουν σε πολύ υψηλό βαθμό τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, ενώ η πρόσφυση στις στροφές και στη φάση της επιβράδυνσης «χτυπάει» κορυφή! Για να το πούμε πιο απλά, δεν γίνεται να… πέσεις πάνε σε αυτούς τους τροχούς.

 

Συμπέρασμα
Η αμερικανική εταιρεία ENVE κατέχει τον τίτλο της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής τροχών carbon με το νέο της μοντέλο SES 4.5 AR Disc να το επιβεβαιώνει. Κορυφαία απόδοση σε όλους τους τομείς που, πολύ απλά, δεν συμβιβάζεται…
Αντιπρόσωπος: www.gatsoulis.gr
www.enve.com

Δείτε επίσης

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

Syncros Bikepacking

Syncros Bikepacking για ατέλειωτη περιπέτεια

Περιπέτεια και οργάνωση Για όσους είναι σε αναζήτηση προϊόντων για bikepacking περιπέτειες, η Syncros προτείνει ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest