Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Scott Foil 20

Scott Foil 20

Ποδήλατο της χρονιάς

Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου Foil, η ελβετική εταιρεία παρουσίασε τον διάδοχο του πιο επιτυχημένου της μοντέλου road, κατορθώνοντας να το κάνει πιο αεροδυναμικό, ελαφρύτερο, πιο άκαμπτο και πιο άνετο το Scott Foil 20!

Το έργο των μηχανικών της Scott δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς το πρώτο Foil είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για το πώς πρέπει να είναι σχεδιασμένο ένα μοντέρνο αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου. Το νέο Foil διατήρησε το βάρος του στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τον προκάτοχό του. Το βάρος του πλαισίου ανέρχεται στα 945γρ. και του πιρουνιού στα 335γρ., τιμές που το καθιστούν ένα από τα ελαφρύτερα αεροδυναμικά πλαίσια της αγοράς. «Σε επίπεδο World Tour οι αναβάτες υπολογίζουν και το τελευταίο γραμμάριο. Τα 6.8 κιλά είναι το μαγικό νούμερο για αυτούς και, πάρα την αεροδυναμική και άκαμπτη φύση του πλαισίου, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χτίσουν το ποδήλατο σε αυτό το όριο ή και πιο κάτω», δήλωσε ο Frank Oberle, Road Product Manager της SCOTT Sports.

• Το σφιχτηράκι είναι καλά κρυμμένο από τον αέρα στο εσωτερικό του top tube

• Tα πάντα φωνάζουν «aero» όπως η πρωτότυπη σχεδίαση του λαιμού

• Το οπίσθιο φρένο είναι τοποθετημένο στα chainstays για την βελτίωση της αεροδυναμικής

Το προηγούμενο Foil είχε κερδίσει τη φήμη του πολύ άκαμπτου και αποδοτικού πλαισίου, με άμεση μεταφορά της δύναμης και απόλυτο χειρισμό. «Για χάρη των Pro αναβατών μας και των πελατών που θέλουν άκαμπτο και αποδοτικό ποδήλατο, το νέο Foil σημειώνει ακόμα υψηλότερες τιμές ακαμψίας από τον προκάτοχό του», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Benoit Grelier, Head of Engineering της Scott.
«Tο νέο Scott Foil 20 έχει σχεδιαστεί αεροδυναμικά σαν σύνολο. Όλες οι κάθετες επιφάνειες του πλαισίου έχουν εξελιχθεί ξεχωριστά και σε συνάρτηση μεταξύ τους. Η ενσωμάτωση των περιφερειακών έχει περάσει σε επόμενο επίπεδο και το ποδήλατο διαθέτει πλήρως ενσωματωμένο λαιμό-τιμόνι που εξοικονομεί πολύτιμα watts», δήλωσε ο Bike Engineer της Scott, Paul Remy, ο οποίος δούλεψε πάνω στη σχεδίαση του νέου πλαισίου τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Εκτός από τις εμφανείς αλλαγές και τη βελτίωση της αεροδυναμικής, αισθητά βελτιωμένη είναι και η άνεση που προσφέρει το νέο Scott Foil 20 στον αναβάτη του. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, η ελαστικότητα του πλαισίου στα κάθετα χτυπήματα είναι βελτιωμένη σε ποσοστό 89%. Οι μηχανικοί της ελβετικής εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά απορροφητικό ποδήλατο δρόμου αεροδυναμικής σχεδίασης, διατηρώντας το βάρος στα χαμηλότερα επίπεδα για την κατηγορία.
Στην έκδοση 20, το Scott Foil αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της παγκόσμιας αγοράς. Εξοπλισμένο με την εξαιρετική μηχανική σειρά Ultegra 6800 της Shimano, τροχούς Syncros με ευπροσάρμοστο semi aero προφίλ στα στεφάνια και τον κορυφαίο μηχανισμό εμπλοκής ratchet της Dt Swiss στο εσωτερικό του οπίσθιου κέντρου, το ποδήλατο διατηρεί ακέραια τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του πλαισίου προσφέροντας μία ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία, αντάξια του ονόματος της Scott. Εμείς, έχουμε ήδη στα χέρια μας το ποδήλατο για δοκιμή και οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι το λιγότερο ενθουσιώδεις.

Τιμή: 3.699€
Αντιπρόσωπος: ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ., www.scott-sports.com

Δείτε επίσης

Muc-Off

H Muc-Off επεκτείνει την γκάμα της!

Τέσσερα νέα, συναρπάστικά προϊόντα, έρχονται να εμπλουτίσουν την γκάμα της Muc-Off που γνωρίσαμε από τα ...

Μagene T100: Budget Friendly Smart Trainer

Τα smart trainers και οι αντίστοιχες εφαρμογές έχουν αλλάξει τον τρόπο που απολαμβάνουμε το ποδήλατο ...

SILEX

Μerida SILEX: Κατάλληλο για κάθε δρόμο και κάθε διαδρομή

Το ολοκαίνουργιο, ανανεωμένο gravel της Merida είναι εδώ! Aπό την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε, το ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest