Home | ΑΓΟΡΑ | Bianchi Specialissima CV

Bianchi Specialissima CV

Πιο «special» δε γίνεται!

Το νέο μοντέλο Bianchi Specialissima τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της Bianchi και ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που ακούει στο όνομα CV.

Mία πατενταρισμένη τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας, Material Sciences Corporation, που εξελίχθηκε για χρήση σε διαστημικές εφαρμογές της NASA, με την Βianchi να είναι η μοναδική ποδηλατική εταιρεία που έχει τα δικαιώματα να τη χρησιμοποιεί. Από μόνη της, η ονομασία του νέου «κοσμήματος» της θρυλικής ιταλικής εταιρείας φανερώνει την επιθυμία των μηχανικών της να δημιουργήσουν ένα πολύ «special» πλαίσιο που να είναι ελαφρύτερο από το ήδη εξαιρετικό μοντέλο Oltre XR2, διατηρώντας τη δομική ακεραιότητα και ακαμψία με βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες κίνησης.
Η τεχνολογία CV, ή αλλιώς Countervail integrated Vibration cancelling system, ενσωματώνεται σε ειδικά φύλλα carbon που κατασκευάζονται στην Αμερική και τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία του πλαισίου, ακυρώνοντας τους κραδασμούς που μεταφέρονται από το οδόστρωμα στο πλαίσιο – και κατά συνέπεια στο σώμα του αναβάτη – σε ποσοστό 80%, προσδίδοντας στο Specialissima, τη μοναδική οδηγική συμπεριφορά που το χαρακτηρίζει και το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
Για την κατασκευή του Bianchi Specialissima, η Βianchi είναι από τις ελάχιστες πλέον εταιρείες που επιλέγουν τη μέθοδο monocoque. Γεωμετρικά, δεν έχει γίνει καμία διαφοροποίηση συγκριτικά με το Oltre XR2. Σχεδιαστικά, για πρώτη φορά η ιταλική εταιρεία επιλέγει μεσαία τριβή τύπου ΒΒ86 press fit. Όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της Bianchi, με τη σύγχυση που επικρατεί στους τύπους των μεσαίων τριβών, οι εταιρείες θέλουν να καθιερώσουν ένα μόνο στάνταρ, με το BB86 pressfit να είναι το επικρατέστερο. Στο μέλλον θα δούμε και τα υπόλοιπα μοντέλα της Bianchi με μεσαία τριβή τύπου BB86 pressfit.
Για πρώτη φορά συναντάμε επίσης σε αγωνιστικό πλαίσιο δρόμου της Bianchi full carbon dropouts, με ειδικές ατσάλινες εξωτερικές προσθήκες στα σημεία που εφάπτεται ο τροχός για τη βελτίωση της αξιοπιστίας. Το παλουκόσελο είναι διαμέτρου 27.2, το κούτελο σχεδίασης tapered και η δρομολόγηση των καλωδίων γίνεται εσωτερικά του πλαισίου, με μόνο το συρματόσχοινο του οπίσθιου σασμάν να οδηγείται εξωτερικά στην περιοχή των chainstays.
Ως προς τις επιλογές, το Bianchi Specialissima CV είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς – fluo celeste και matt black – σε εκδόσεις εξοπλισμένες μόνο με τις κορυφαίες σειρές Dura-Ace και Super Record, των Shimano και Campagnolo αντίστοιχα. Ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μηχανική ή ηλεκτρονική σειρά και μοντέλο τροχών. Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα custom βαφής με επιπλέον χρέωση, για όσους θέλουν να αισθανθούν ακόμη πιο… special!

• Οι τροχοί Campagnolo Bora Ultra 35 ενισχύουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Specialisma.

• Οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται ηλεκτρονικά χάρη στην κορυφαία σειρά EPS Super Record της Campagnolo.

• Η διαστημική τεχνολογία CV ακυρώνει τους κραδασμούς που μεταφέρονται από το οδόστρωμα στο πλαίσιο σε ποσοστό 80%

 

Τιμή με Super Record EPS – τροχούς Bora: 15.199€
Τιμή με Dura Ace 9000 – τροχούς Racing Zero Nite: 9.099€
Αντιπρόσωπος: Κυκλοποδηλατική ΑΕΒΕ, τηλ.: 2310-535821,
www.bianchi.gr

Δείτε επίσης

Giro Supernatural Cycling Gloves

Giro Supernatural Cycling Gloves

Giro SUPERNATURAL CYCLING GLOVES με  ELASTIC INTERFACE Η GIRO παρουσιάζει τα νέα «υπερ-φυσικά» ποδηλατικά γάντια που θα ...

Ασφάλεια επί κεφαλής: SCOTT Arx Plus – δύο κράνη σε ένα!

Ασφάλεια επί κεφαλής: Τελευταία εβδομάδα Καταμεσής του Φλεβάρη, με μπόλικη πρόωρη Άνοιξη και πρόσφατα και ...

Marin Rift Zone 1 27.5

MARIN Rift Zone 1 27.5″: «φτιαγμένο» για διασκέδαση!

Marin Rift Zone 1 27.5″: «made for fun» Το MARIN Rift Zone 1 27.5″ αποτελεί ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest