Home | ΤΕΧΝΙΚΑ | ΟΔΗΓΗΣΗ | Διακοπές με ποδήλατο

Διακοπές με ποδήλατο

10 συμβουλές πριν ξεκινήσεις για την εκδρομή στο βουνό

Σκέφτεσαι ένα διήμερο (γιατί όχι και πολυήμερο;) με ποδήλατο στο βουνό αλλά ταυτόχρονα σου φαίνεται “βουνό”; Αυτές είναι οι 10 συμβουλές για να σχεδιάσεις την εξόρμηση με απόλυτη επιτυχία ώστε να ανυπομονείς για την επόμενη.

1.Επίλεξε τους φίλους με τους οποίους θέλεις να πάρεις τα βουνά. Καλό είναι το επίπεδο της φυσικής κατάστασης να είναι παρόμοιο ή οι πιο δυνατοί να είναι πρόθυμοι να περιμένουν τους πιο αδύναμους. Bασικό στοιχείο η δυνατότητα να μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους φίλους και να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας.


2. Σχεδίασε προσεκτικά την διαδρομή. Αν πρόκειται για διαδρομή στο βουνό, φρόντισε να ξέρεις την απόσταση, την υψομετρική αλλά και τις δυσκολίες που πρόκειται να συναντήσεις. Ρώτα κάποιους που μπορεί να έχουν κάνει την αντίστοιχη διαδρομή ώστε να σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.


 

διακοπές με ποδήλατο

 

3. Έχε μαζί σου οπωσδήποτε τον χάρτη της διαδρομής και εξασκήσου στον προσανατολισμό. Ένα gps θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη, ωστόσο καλό είναι να μην βασίζεσαι αποκλειστικά στο smart phone σου καθώς η μπαταρία του μπορεί να σε προδώσει όπως επίσης και το 3G σήμα.


4. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου νερό. Καθώς δεν είναι δυνατόν να κουβαλάς όλη την ποσότητα που θα χρειαστείς, εντόπισε εκ των προτέρων τα σημεία που μπορεί να υπάρχουν βρύσες και πηγές. Το να ξεμείνεις μέρα μεσημέρι στην μέση μια ατέλειωτης ανηφόρας εκτός από δυσάρεστο μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την υγεία σου.

 


διακοπές με ποδήλατο

 

5. Φόρτωσε τα πράγματα που χρειάζεσαι να κουβαλήσεις σε ειδικές τσάντες που προσαρμόζονται σταθερά και με ασφάλεια ώστε να μην ανησυχείς κατά την διάρκεια του “ταξιδιού” σου ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά. Επίλεξε σχάρες που να είναι συμβατές με το ποδήλατο σου και απέφυγε να κουβαλάς πολύ βάρος στην πλάτη.


6. Πάρε μόνο τα απαραίτητα. Όταν πρόκειται να διανυκτερεύσεις, τα πράγματα που χρειάζεσαι γίνονται περισσότερα και ως εκ τούτου πιο βαριά. Προσπάθησε να περιοριστείς στα απολύτως απαραίτητα ώστε να είναι πιο εύκολη η μεταφορά τους. Άφησε πίσω πολυτέλειες και αντικείμενα που θεωρείς απαραίτητα στην πόλη.


7. Αυτάρκεια. Προσπάθησε να είσαι προετοιμασμένος για βλάβες, σκασμένα ελαστικά, κομμένες αλυσίδες κλπ. Αν η παρέα σας είναι μεγάλη, μοιράστε τα εργαλεία, τις σαμπρέλες κλτ. Έχε πάντα μερικά tie raps μαζί σου, τα οποία μπορούν να δώσουν λύση σε πολλά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο ποδήλατο και τον εξοπλισμό.


8. Χρησιμοποίησε τον εξοπλισμό και το ποδήλατο με τα οποία είσαι εξοικειωμένος. Απέφυγε να οδηγήσεις ένα ποδήλατο για πρώτη φορά, καθώς θα νιώθεις ξένος τις πολλές ώρες πάνω στην σέλα του. Αντίστοιχα μην αλλάξεις σέλα ή παπούτσια πριν από μια τέτοια εξόρμηση. Μπορεί να ταλαιπωρηθείς.


9. Αποφάσισε το πού θα διανυκτερεύσεις! Αν αποφασίσεις να μείνεις έξω, έλεγξε τον καιρό και προετοιμάσου για το ότι στο βουνό μπορεί να βραχείς. Έχε οπωσδήποτε αδιάβροχο για σένα όπως επίσης και για τον εξοπλισμό που δεν πρέπει να βραχεί. O καιρός στο βουνό μπορεί εύκολα να «κλείσει» και η θερμοκρασία να πέσει αισθητά.

 


10. Μην καθυστερείς! Πάρε τηλέφωνο τους φίλους σου να κανονίσετε την εξόρμηση!

Δείτε επίσης

ΚΟΚ και ποδήλατο: Το ποδήλατο στα άρθρα του ΚΟΚ 

Το ποδήλατο στα άρθρα του ΚΟΚ  Ποια είναι τα άρθρα του νέου ΚΟΚ που αφορούν ...

Unior Home Kit

Unior Home Kit: Ένα πλήρες οικιακό συνεργείο

Κορυφαία πρόταση από την Unior Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα λέει η παλιά παροιμία και ...

ταξίδι με ποδήλατο

Ταξίδι με ποδήλατο: Είναι θέμα οργάνωσης

 Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε – και να φτάσετε! Μέχρι πού μπορείτε ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest