Home | ΝΕΑ | ΚΟΣΜΟΣ | Merida Press Camp 2014
Ο Jurgen Falke, υπεύθυνος του τμήματος RnD της εταιρείας καλωσορίζει τους δημοσιογράφους στο 11o press camp το οποίο διοργανώνεται για μια ακόμη φορά στην Mαγιόρκα.

Merida Press Camp 2014

Αφοσίωση στον δρόμο

Ο Jurgen Falke, υπεύθυνος του τμήματος RnD της εταιρείας καλωσορίζει τους δημοσιογράφους στο 11o press camp το οποίο διοργανώνεται για μια ακόμη φορά στην Mαγιόρκα.

Η παρουσίαση  εστιάζει στην ανάλυση των παραμέτρων που επιδρούν αρνητικά  στην αεροδυναμική, στοιχεία τα οποία προέκυψαν από εκτενείς δοκιμές τόσο στην αεροσύραγγα όσο και σε ποδηλατοδρόμιο. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν όπως η εξοικονόμηση 20 watts μόνο από την διαφορά από τον τρόπο και την θέση κρατήματος του τιμονιού από τον αναβάτη. 

 | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr | mbike.gr

8 φορές μεγαλύτερο κόστος έχει η διαδικασία δοκιμών στην αεροσύραγγα σε σχέση με τις αντίστοιχες δοκιμές σε ποδηλατοδρόμιο.

Κλειδί για την μείωση του όποιου drag είναι η κατά το δυνατόν μη μεταβλητή θέση του αναβάτη πάνω στο ποδήλατο το οποίο μπορεί να μειώσει από 4-10% το drag. Η πιο αποτελεσματική θέση, η λεγόμενη turtle neck, η οποία προϋποθέτει την τοποθέτηση του κεφαλιού πολύ χαμηλά ανάμεσα στα χέρια, θέση η οποία για την συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει για αρκετά λεπτά.

Όσον αφορά το ποδήλατο και την αεροδυναμική του, η Merida χρησιμοποίησε το γνωστό από προηγούμενες δοκιμές dummy το οποίο μπορούσε να περιστρέφει τα πόδια του με ένα ρεαλιστικό cadence 90 στροφών.

Το σχήμα το σωλήνων είναι βασισμένο στο πρότυπο NACA 0028 το οποίο επιτρέπει στον αέρα να κινείται στο πίσω μέρος του σωλήνα χωρίς να "αντιλαμβάνεται" την έλλειψη υλικού, ενώ το κοφτό σχήμα του σωλήνα επιτρέπει την μείωση του βάρους του σωλήνα. 

 

Το νέο Reacto καταφέρνει να ισορροπεί την αεροδυναμική απόδοση με την ακαμψία του Scultura προσφέροντας παράλληλα την μεγαλύτερη άνεση στο νευραλγικό σημείο του παλουκόσελο ενώ εξοικονωμεί μέχρι και 22 watts σε ταχύτητες των 50km/hr, γεγονός που στα τελευταία σπριντς παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του νέου Reacto είναι η απευθείας τοποθέτηση των φρένων, η απόσταση μεταξύ των blades του πιρουνιού και του τροχού, το σχήμα των σωλήνων βάση του προτύπου NACA 0028.

 

Στην κατηγορία comfort, το νέο Ride Pro, είναι το ποδήλατο το οποίο είναι σχεδιασμένο για αυξημένη άνεση στο πίσω μέρος, με μεγαλύτερου offset seatstays, 10mm cross section και chainstays χαμηλότερου προφίλ. Το πιρούνι επίσης χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία flex forkblades

Το μοντέλο χρονομέτρου το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο περσινο Press Camp, και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες χωρίς πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα καθώς μερικές αστοχίες σε επιμέρους σημεία έλαβαν χώρα! Το Warp TT μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ανήκει στην ομάδα των 4-5 ποδηλάτων με την καλύτερη αεροδυναμική. Ανάμεσα στα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, η δυνατότητα για extension του headtube, o ειδικός λαιμός αλλά και η ενοποίηση των καλωδίων της Di2. 

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα!

 

Δείτε επίσης

Zwift Movistar E Team

H Movistar σε αναζήτηση 10 αναβατών για την E-Team

Το Zwift μεταμορφώνει την αγωνιστική ποδηλασία Το Movistar Team Challenge ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου με ...

3T Exploro RaceMax

Δύο βραβεία «Design & Innovation Awards» για την 3Τ

Μπορεί ο Covid να ήταν η αιτία της ακύρωσης όλων των ποδηλατικών εκθέσεων αλλά δεν ...

Όνειρο χειμερινής νυκτός για το καλοκαίρι που…έρχεται!

Bikepacking Event Tuscany Trail – 30 Μαΐου 2021 – 8η έκδοση: Το μεγαλύτερο bikepacking event ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest