Υλικά για 4 μερίδες: ½ κιλό μακαρόνια, 3 μελιτζάνες, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά, 3-4 ώριμες τομάτες, κάππαρη κι ελιές (προαιρετικά), ½ ποτήρι νερό 1 κ.σ. ελαιόλαδο /μερίδα.
Εκτέλεση:
• Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια, τις αφήνουμε για 1 ώρα και τις στύβουμε για να τις ρίξουμε στην κατσαρόλα, όπου ήδη τσιγαρίζουμε με το λάδι την ντομάτα κομμένη σε κύβους, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
• Ρίχνουμε το νερό και αφού βράσουν, λίγο πριν βγουν ρίχνουμε την κάππαρη και την ψιλοκομμένη ελιά (προαιρετικά).
• Σερβίρουμε πάνω σε σουρωμένα, αβουτύρωτα μακαρόνια.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα
(1 ½ φλ.)
Ενέργεια: 474 Kcal
Πρωτεΐνες: 13,25 g
Υδατάνθρακες: 69,44 g
Λίπη: 17,05 g
Φυτικές ίνες: 10,26 g
B12: 0,00 mg
B6: 0,31 mg
C: 111,9 mg
A: 115,67 mg
E: 2,96 mg
Ca: 38,11 mg
Fe: 1,52 mg