Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | CITY-TREKKING | Electra Townie Original 21d

Electra Townie Original 21d

Μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη…

Καλοκαίρι, ξενοιασιά, διακοπές, ατέλειωτες βόλτες… Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η ζωή μας τους επόμενους μήνες εάν η «κρίση» δε θα μας είχε… κόψει τα πόδια.

Όμως η Electra δε δείχνει να πτοείται, το αντίθετο μάλιστα και συνεχίζει να μας προτείνει μοντέλα που θα κάνουν τη ζωή μας – ακόμα κι αν δεν είναι – να μοιάζει ξένοιαστη.

Το Townie θα μπορούσε να βολτάρει το ίδιο εύκολα στο Μαϊάμι, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, στην παραλιακή της Αθήνας ή στα μπαράκια της Θεσσαλονίκης. Στους πεζόδρομους της Λάρισας, στο επίπεδο Μεσολόγγι, στην Καρδίτσα, στα Χανιά το καλοκαίρι αλλά και οπουδήποτε ο αναβάτης του επιθυμεί να χαρεί μια άνετη, ήρεμη και απολαυστική βόλτα.

Tεχνικά χαρακτηριστικά και μοναδική αίσθηση
Το να σχολιάσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Townie είναι μάλλον άσκοπο. Εντάξει, διαθέτει έναν αλουμινένιο σκελετό, περιφερειακά Shimano και μπροστινή ανάρτηση RST αλλά δεν είναι αυτοί οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα το επιλέξει.

Άρα, αφήνουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και προχωράμε στη μοναδική του αίσθηση στο δρόμο: Ποδήλατα άνετα υπάρχουν αρκετά. Ποδήλατα ευχάριστα, που… γλιστράνε στο δρόμο και δε σε κάνουν ν’ ανυπομονείς να κατέβεις από τη σέλα. Σαν το Townie όμως, στην άνεση και την ευκολία χρήσης, είναι μετρημένα στα δάχτυλα… (του ενός χεριού).

Το ποδήλατο είναι απλώς απολαυστικό στην οδήγηση στις πόλεις. Και μη βιαστείτε να κάνετε σχόλια για γεωμετρίες, βάρη και ακαμψία. Το Townie θα κλείσει τ’ αυτιά του και απλώς θ’ απομακρυνθεί με την άνεση που το χαρακτηρίζει. Εδώ σημασία παίζει η άνεση. Μιλάμε για cruizer με όλη τη σημασία της λέξης. Μοιάζει νωχελικό αλλά δεν είναι. Δείχνει ξεκούραστο και είναι.

Μου χρειάζεται;
Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας πριν από κάθε αγορά ποδηλάτου αλλά με διαφορετικό τρόπο: Είναι αυτό το ποδήλατο που μου χρειάζεται;

Με το Townie, το καλό είναι πως αν είναι ΑΥΤΟ που χρειάζεστε, θα το ξέρετε ήδη. Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που «θεωρητικά» προτιμούν κάτι πιο επιθετικό και ελαφρύ στη όψη, μόνο που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ να «τσουλήσουν» σ’ ένα Townie. Ένα μικρό test ride θα τους βάλει σίγουρα σε σκέψεις.

Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο ποδήλατο είναι πως δεν είναι άλλο ένα ποδήλατο «βιτρίνας», ένα βαρύ, δύσχρηστο και «φιγουρατζίδικο» προϊόν. Είναι ένα ποδήλατο μάχιμο, με σωστά επιλεγμένα για το ύφος του περιφερειακά που κινείται σβέλτα. Απλώς είναι «υπερβολικά» άνετο – και δυστυχώς δεν έχουμε συνηθίσει να μας κακομαθαίνουν…

Αν όμως χρειάζεστε λίγο «κανάκεμα», κάποιον να σας χτυπήσει φιλικά στην πλάτη και να σας πει, «εντάξει, είναι απολαυστικό να είσαι αρκετές ώρες πάνω στη σέλα και να βολτάρεις στις πόλεις», τότε ένα Townie πρέπει να είναι ανάμεσα στις επιλογές σας.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Τιμή: 545 €
Αντιπρόσωπος: Γ. Θεοτόκης & Υιοι ΟΕ. Τηλ.: 2310 – 942922

Δείτε επίσης

Ποδήλατο Trekking

MARIN San Rafael DS2: Διπλή προσωπικότητα, διπλή διασκέδαση!

Marin San Rafael DS2: Made for Fun! Το MARIN San Rafael DS2 έχει σχεδιαστεί για δραστήριους ...

WingLights 360 Fixed

WingLights 360 Fixed: Βγάλε φλας!

Φλας για ποδήλατο από την CYCL Τα WingLights 360 Fixed σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ...

Yedoo πατίνια

Yedoo Trexx: Τρέξε να το χαρείς!

Ένα εναλλακτικό, μοναδικό πατίνι από την Τσεχία και την Yedoo Η Yedoo είναι μια τσέχικη ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest