Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | CITY-TREKKING | Merida Speeder 200

Merida Speeder 200

Γρήγορο και διασκεδαστικό!

Ανάμεσα στις τόσες πολλές – πλέον – κατηγορίες ποδηλάτων, υπάρχει και μία ιδιαίτερη κατηγορία που ακούει στο όνομα Fitness. Ένα από αυτά τα ποδήλατα είναι και το Merida Speeder 200.

Πρόκειται για ποδήλατα δρόμου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μία απλή μετακίνηση στην πόλη μέχρι μία έντονη προπόνηση ή μια κυριακάτικη εκδρομή. Συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά ενός road bike με αυτά ενός city bike και μπορούν να μετατρέψουν την κάθε μετακίνηση σε γρήγορη και διασκεδαστική εμπειρία!
ΠΛΑΙΣΙΟ
Δε θέλεις και πολύ χρόνο για να διακρίνεις την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του πλαισίου, που όμοιά της συναντάς σε ακριβότερα συνήθως μοντέλα. Οι σωλήνες του Speeder 200, κατασκευάζονται από το κορυφαίο αλουμίνιο 66 της Merida – τύπου 6066 με τριπλής διατομής τοιχώματα – το οποίο διασφαλίζει την απαιτούμενη ανθεκτικότητα και ακαμψία, διατηρώντας το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Από το ίδιο υλικό κατασκευάζεται και το πιρούνι του πλαισίου (Speeder BC Alloy straight disc). Πολύ καλής ποιότητας είναι και οι κολλήσεις, οι οποίες είναι σχεδόν αόρατες χάρη στην εφαρμογή της τεχνολογίας Smooth Welding. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν επηρεάζει τη δομική ακεραιότητα της κατασκευής.
Σχεδιαστικά, το πλαίσιο ακολουθεί καθαρές double diamond γραμμές, με τη δρομολόγηση των καλωδίων των ταχυτήτων να γίνεται εσωτερικά του. Το head tube είναι σχεδίασης X-Taper, με ενισχυμένο ρουλεμάν 1.5’’ στο σημείο που εφάπτεται με το πιρούνι. Για την βελτίωση της ακαμψίας και το καλύτερο χειρισμό του μπροστινού συστήματος, ο steerer tube του πιρουνιού είναι και αυτός φυσικά σχεδίασης Tapered. Στην περιοχή της μεσαίας τριβής, η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει επιλέξει το κλασικό πρότυπο BSA 68mm για αξιόπιστη και απροβλημάτιστη λειτουργία.

Οι σωλήνες του Speeder 200 είναι κατασκευασμένοι από το κορυφαίο αλουμίνιο 66 της Merida για ανθεκτικότητα και ακαμψία.
Οι ειδικές υποδοχές για σχάρα προσθέτουν στην ευχρηστία του 200 Speeder

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Το Speeder 200 εξοπλίζεται με την βασική μηχανική σειρά Sora 9spd της Shimano. O δισκοβραχίονας είναι ο FSA Tempo με πάτημα compact 50-34t, που μαζί με το πάτημα 11-28t ταιριάζει στο χαρακτήρα του ποδηλάτου. Η μεσαία τριβή είναι η FSA 7420. Τα υδραυλικά δισκόφρενα είναι τα Tektro Vela με 160mm δισκόπλακες. Το κόκπιτ είναι της Μerida. O λαιμός αλουμινίου είναι ο Comp OS 6 και το τιμόνι αλουμινίου είναι το Comp OS 600 Flat. Της Merida είναι και η σέλα (Sport 5) όπως και το παλουκόσελο (Road Comp SB12 31.6). Τα κέντρα των τροχών είναι αλουμινίου, πλεγμένα με 32 ακτίνες – εμπρός και πίσω – σε αλουμινίου στεφάνια Μerida Comp 22 Disc. Τέλος, τα ελαστικά των τροχών είναι τα Maxxis Detonator 700x32c. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου ανέρχεται στα 10,620 κιλά – ζυγισμένο από εμάς – χωρίς πετάλια και παγουροθήκες.
OΔΗΓΩΝΤΑΣ…
Συνηθισμένος από δοκιμές αγωνιστικών Pro Tour πλαισίων και ποδηλάτων, τολμώ να πω, πως η μετάβασή μου στο Speeder 200 της Merida με χαροποίησε ιδιαίτερα! Τέρμα τα κουμπωτά και τα κολάν, τέρμα το κράνος, τέρμα το κυνήγι των αριθμών και τέρμα το «προσκύνημα». Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν θετική διάθεση και επιθυμία για διασκέδαση! Γιατί η οδήγηση του Speeder είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική. Η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του πλαισίου και η επιλογή γεωμετρίας που μοιράζεται στοιχεία από το cyclocross μοντέλο, προσδίδουν ακαμψία και πολύ καλή και γρήγορη οδηγική συμπεριφορά, ενώ το μακρύ ψαλίδι στα 435 χιλιοστά προσθέτει στην απορροφητικότητα, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με την ύπαρξη των φαρδύτερων ελαστικών της Maxxis στα 32 χιλιοστά. H απόδοσή του σε αυτόν το τομέα είναι τόσο καλή που μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις… πεζοδρόμια, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα (και που θα ήθελα να έχω και στο road bike μου) ήταν η απίστευτη αίσθηση και απόδοση των υδραυλικών φρένων της Tektro! Πραγματική απόλαυση! Ένα δάχτυλο στη μανέτα είναι υπεραρκετό για να φρενάρεις γρήγορα και με ασφάλεια. Από την άλλη, αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση – και το αντικατέστησα από το πρώτο κιόλας λεπτό – ήταν η απόδοση των πεταλιών που γλιστρούσανε πάρα πολύ και μπορούσαν να μετατρέψουν την οδήγηση του Speeder από διασκεδαστική και απολαυστική σε επικίνδυνη.

merida2

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΠΛΑΙΣΙΟ: SPEEDER LITE
ΠΙΡΟΥΝΙ: SPEEDER BC ALLOY STRAIGHT DISC
ΔΙΣΚΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ: FSA TEMPO COMPACT 50-34t
ΑΛ. ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ: SHIMANO SL-3500
ΦΡΕΝΑ: TEKTRO VELA HYDRAULIC 160
ΕΜΠ. ΝΤΕΡΑΓΙΕ: SHIMANO SORA D
ΟΠ. ΝΤΕΡΑΓΙΕ: SHIMANO SORA SS
ΚΑΣΕΤΑ: SYNTACE CS 9S 11-28
ΑΛΥΣΙΔΑ: KMX X9
ΤΡΟΧΟΙ: MERIDA COMP 22 DISC
ΕΛΑΣΤΙΚΑ: MAXXIS DETONATOR 700x32c
ΤΙΜΟΝΙ: MERIDA COMP OS 600 FLAT
ΛΑΙΜΟΣ: MERIDA COMP OS 6
ΣΕΛΑ: MERIDA SPORT 5
ΠΑΛΟΥΚΟΣΕΛΟ: MERIDA ROAD COMP SB12 31.6

 

Mου αρέσει
* Η ποιότητα κατασκευής του πλαισίου
* Η άνετη και γρήγορη γεωμετρία του
* Η αίσθηση και η απόδοση των φρένων της Tektro
Δεν μου αρέσει
* Η απόδοση των πεταλιών
merida3

 

Συμπέρασμα
Η γη είναι flat – τουλάχιστον για αυτούς που θα επιλέξουν το Μerida Speeder 200. Γιατί θα μπορούν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις γρήγορα, διασκεδαστικά και άνετα, με την ταχύτητα και τη συμπεριφορά ενός road bike και την ευκολία και πρακτικότητα του flat τιμονιού. Είτε πρόκειται για χαλαρές βόλτες στην πόλη, γρήγορες μετακινήσεις στο γραφείο ή σκληρές κυριακάτικες προπονήσεις, το Speeder 200 της Merida διαθέτει όλα τα προσόντα για να τα φέρει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο και να σε «ψήσει» την επόμενη φορά να πιέσεις, λίγο παραπάνω!
Τιμή: 1.019€, Αντιπρόσωπος: Zeus, , τηλ.: 210-5238555, www.Zeus.gr

Δείτε επίσης

Nilox: Το μέλλον στο e-mobility είναι εδώ!

Nilox: Η ηλεκτροκίνηση και το e-mobility δεν είναι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Τα παιδιά στο επίκεντρο του Athens Bike Festival 2023

Το φετινό, ανανεωμένο Athens Bike Festival το γνωρίζει καλά γιαυτό και ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για όλα τα παιδιά. Άλλωστε, όλα τα παιδιά μέχρι 18 ετών, θα έχουν δωρεάν είσοδο στους χώρους του ABF και τις τρεις ημέρες.

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023: Η παρουσίαση

2 – 6 Μαΐου 2023 Παρουσιάστηκαν όλα τα… μυστικά του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest