Oyama

St James Classic


Στην Ελλάδα, είδα για πρώτη φορά πολλά αναδιπλούμενα μαζεμένα πριν από ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει και η παραλία που όλοι οι ποδηλάτες περνάνε από εκεί και έτσι με μια βόλτα τους βλέπεις όλους. Ένα στα τρία ποδήλατα λοιπόν ήταν αναδιπλούμενο.

Εκεί μου γεννήθηκε πρώτη φορά η επιθυμία να πάρω και εγώ ένα. Όταν μάλιστα το απέκτησα, στην Αθήνα τελικά, την πρώτη κιόλας εβδομάδα έκανα ένα μεγάλο ταξίδι μαζί του. Ξεκίνησα από το σπίτι  μου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και κατέβηκα με το σπαστό μου ποδήλατο στο σταθμό Λαρίσης όπου και το φόρτωσα σαν αποσκευή στο τρένο. Μετά από πέντε ώρες έφθασα στη Θεσσαλονίκη και αφού βγήκα από το σταθμό το έστησα ξανά και ξεκίνησα για να κάνω δουλειές στην πόλη. Το βράδυ πήγα στο θείο μου τον Χριστόφορο και δανείστηκα το αυτοκίνητό του για να πηγαινοέρχομαι στο Ωραιόκαστρο που ζει η μητέρα μου. Το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ και το ανέβασα. Την επόμενη μέρα κατέβηκα από τον περιφερειακό και πάρκαρα το αυτοκίνητο κοντά στο Καυτατζόγλειο. Έβγαλα το ποδήλατο και κατέβηκα στο κέντρο με αυτό. Γρήγορα, άνετα και χωρίς να σκεφθώ ούτε το παρκινγκ ούτε την κίνηση. Μετά από δύο μέρες άφησα το αυτοκίνητο στο θείο μου και έφυγα με το ποδήλατο από τη Μαρτίου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Το φόρτωσα πάλι στο τρένο και πίσω στην Αθήνα. Από εκεί, χωρίς να ψάχνω ταξί ή λεωφορείο ή άλλο μέσο, ποδηλατώντας επέστρεψα σπίτι μου. Πριν το αποκτήσω δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο εύκολο είναι να το ανοίγεις και να το κλείνεις αυτό το ποδήλατο.

Στην Αθήνα με βοηθάει πολύ όταν έχω να κάνω διαδρομές που πρέπει να φθάσω πολύ μακριά. Εκεί που διαφορετικά θα ήθελα με το αυτοκίνητο να διασχίσω τη μισή πόλη. Είχα μια μέρα επαγγελματικό ραντεβού στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου. Έφθασα με το ποδήλατο στο Σύνταγμα, κατέβηκα στην αποβάθρα με κατεύθυνση και προορισμό τον Άγιο Αντώνιο και μετά το τερματικό σταθμό έβγαλα το ποδήλατο και πήγα στο ραντεβού μου «κύριος» σε χρόνο μισό από ότι θα έκανα με το αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος που συνάντησα ασχολήθηκε περισσότερο με το σπαστό μου ποδήλατο και με το χρόνο που έκανα για να φθάσω στο γραφείο του και λιγότερο για τη δουλειά που με ήθελε… Είναι εύκολη η μεταφορά του γιατί ζυγίζει γύρω στα 11 κιλά και απλά το κουβαλάω συνήθως μικρές αποστάσεις (μέσα στο μετρό ή στον ηλεκτρικό ή μέχρι να το βάλω στο ασανσέρ στο σπίτι μου ή σε γραφεία που πηγαίνω). Λύνεται και δένεται πολύ γρήγορα, χωρίς πρόβλημα και γίνεται ένα κανονικό ποδήλατο που πηγαίνει πολλά χιλιόμετρα χωρίς διαφορές από ένα με μεγάλες ρόδες. Το μόνο που δεν κάνω είναι να το κλειδώνω όταν βγαίνω τα βράδια. Προσπαθώ να το παίρνω μαζί μου. Σε πολλά μπαρ είναι εξοικειωμένοι με την εικόνα των αναδιπλούμενων.

Στα εστιατόρια στην Αθήνα είναι αξιοπερίεργο προς το παρόν. Στην Ευρώπη είναι συνηθισμένο. Κάποια μέρα πολύ σύντομα θα είναι και εδώ μόδα. Στη Θεσσαλονίκη που υπάρχουν πολλά σπαστά ποδήλατα και υπάρχει εμφανής τάση είναι ορατό ειδικά στις περιοχές (Ζεύξιδος, Βαλαωρίτου, Καλαποθάκη) που συχνάζουν οι ποδηλάτες. Τα φρένα του είναι πολύ αξιόπιστα, όπως και οι εσωτερικές του ταχύτητες. Η σέλα αναπαυτική για πολλά χιλιόμετρα. Οι λασπωτήρες και η σχάρα το καθιστούν ως το απόλυτο εργαλείο για την πόλη. Με δύο φώτα μπρος και πίσω και για τα κορίτσια ένα καλαθάκι, γίνεται ακόμη πιο λειτουργικό. Στρίβει γρήγορα και ακόμη και στους γεμάτους με σαμαράκια και τρύπες δρόμους της Αθήνας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Αντέχει και στο ανέβα-κατέβα στα πεζοδρόμια. Όταν μαζεύει τοποθετείται σε μια γωνιά στο σπίτι και δεν πιάνει το χώρο που γεμίζουν τα μεγάλα. Πολύ σημαντικό για όσους όπως εγώ που έχω πολλά ποδήλατα (mountain, city και trekking) και είναι ένα θέμα η φύλαξή τους μέσα στο σπίτι. Το μοντέλο αυτό της εταιρείας Oyama είναι εξαιρετικό για έναν αστικό αναβάτη που θέλει να χρησιμοποιεί ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο καθημερινά. Όχι φτηνό αλλά τίμια πρόταση γι’ αυτά που προσφέρει.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ

• Γιατί είναι αξιόπιστο, καλοσχεδιασμένο, εύκολο στην οδήγηση, πρακτικό και μοιάζει
σαν καρτουνιστικό παιχνίδι.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ

• Γιατί θέλω κάτι φτηνότερο για δεύτερο ποδήλατο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πλαίσιο: Alloy 20 Inch
Πιρούνι: Alloy 20 Inch
Λαιμός: Alloy with QR
Επιλογέας: Shimano Internal 3-Speed
Φρένα: v-brake
Τροχοί: Alex DA16
Χρώμα: Μαύρο

ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Τιμή: 608 €
Αντιπρόσωπος: Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ.
Τηλ.: 2610-993045

  • Oyama Crosstown Traffic
  • Δείτε επίσης

    Ποδήλατο Trekking

    MARIN San Rafael DS2: Διπλή προσωπικότητα, διπλή διασκέδαση!

    Marin San Rafael DS2: Made for Fun! Το MARIN San Rafael DS2 έχει σχεδιαστεί για δραστήριους ...

    WingLights 360 Fixed

    WingLights 360 Fixed: Βγάλε φλας!

    Φλας για ποδήλατο από την CYCL Τα WingLights 360 Fixed σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ...

    Yedoo πατίνια

    Yedoo Trexx: Τρέξε να το χαρείς!

    Ένα εναλλακτικό, μοναδικό πατίνι από την Τσεχία και την Yedoo Η Yedoo είναι μια τσέχικη ...

    Αφήστε μια απάντηση

    Pin It on Pinterest